Δημοσιεύτηκε στις 05 Φεβρουαρίου 2025
Σε αυτές τις πόλεις θα μαγευτείς… Οι διακοπές δίπλα στη θάλασσα είναι το ιδανικό σενάριο για να περάσεις στιγμές χαλάρωσης, δραστηριότητας κοντά στη φύση και γίνονται ακόμη καλύτερες αν περιβάλλεσαι από ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο, όπως μία γραφική πόλη.
Η Daily Mail σε ένα φωτογραφικό αφιέρωμα παρουσίασε 14 πανέμορφες παραθαλάσσιες πόλεις της Ευρώπης και στη λίστα συναντάμε και δύο ελληνικές. Η μία βρίσκεται στην Ήπειρο και η άλλη στην Πελοπόννησο.
Οι δύο ομορφότερες ελληνικές παραθαλάσσιες πόλεις
Πρώτη στη λίστα της Daily Mail συναντάμε η Πάργα.
Τα πολύχρωμα σπίτια που «σκαρφαλώνουν» ονειρικά στον λόφο, το επιβλητικό ενετικό κάστρο, o γραφικός όρμος όπου κουρνιάζει το κατάφυτο νησάκι της Παναγιάς, τα γραφικά πετρόστρωτα σοκάκια και τα τιρκουάζ δροσερά νερά δημιουργούν μία από τις πιο εντυπωσιακές καρτ ποστάλ της Ελλάδας. Εκεί όπου η Ήπειρος συναντά το Ιόνιο θα ανακαλύψετε ένα ξεχωριστό σκηνικό για κοσμοπολίτικες διακοπές με νησιωτικό αέρα.

Λίγο πιο κάτω στη λίστα βρίσκουμε το γραφικό Γύθειο, την πύλη της Λακωνικής Μάνης, 40 χλμ. νότια της Σπάρτης. Η παραθαλάσσια κωμόπολη είναι χτισμένη αμφιθεατρικά, με πολύχρωμα νεοκλασικά που καθρεφτίζονται στη θάλασσα, στενά σοκάκια και χαρακτηριστική νησιωτική φυσιογνωμία.
Με ένα πανέμορφο λιμάνι γεμάτο ουζερί και ψαροταβέρνες, αλλά και ωραίες παραλίες σε κοντινή απόσταση, το Γύθειο αποτελεί αυτόνομο προορισμό αλλά και ιδανικό ορμητήριο για να εξερευνήσετε την περιοχή.
Η νότια άκρη της πόλης ενώνεται με ένα μικρό κατάφυτο νησάκι, την Κρανάη ή Μαραθονήσι. Σε αυτό το νησί, σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Πάρις και η Ωραία Ελένη, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τον Μενέλαο, κρύφτηκαν και πέρασαν την πρώτη τους νύχτα μετά την απαγωγή, προτού αναχωρήσουν για την Τροία.
Οι υπόλοιπες 12 παραθαλάσσιες πόλεις της Ευρώπης που ξεχώρισε η Daily Mail:
- New Quay, Ουαλία
- Saint-Jean De Luz, Γαλλική Χώρα των Βάσκων
- Ulcinj, Μαυροβούνιο
- Cobh, Ιρλανδία
- Cudillero, Βόρεια Ισπανία
- Collioure, Νότια Γαλλία
- Marstrand, Δυτική Σουηδία
- Manarola, Ιταλία
- Trogir, Κροατία
- Roscoff, Βορειοδυτική Γαλλία
- Oban, Δυτική Ακτή της Σκωτίας
- Azenhas do Mar, Πορτογαλία
Σχετικά
Voici La Mode: Νέα εποχή δυναμικής ανάπτυξης με CEO τον Μιχάλη Αντωνιάδη
Η κίνηση αυτή αποτυπώνει με τον πιο ουσιαστικό τρόπο τη φιλοσοφία του Ομίλου: μια ισχυρή οικογενειακή επιχείρηση τρίτης γενιάς που εξελίσσεται διαρκώς
Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Σιακόλας, ιδρυτής του Ομίλου CTC
Σε ηλικία 98 ετών έφυγε από τη ζωή ο Κύπριος μεγαλοεπιχειρηματίας, Νίκος Σιακόλας, ο οποίος το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα στην υγεία του
Πέθανε η ηθοποιός Τζένη Ζαχαροπούλου
Έχει παίξει σε σειρές που ήταν σταθμοί στην ελληνική τηλεόραση όπως «Γιούγκερμαν», «Πανθέοι», «Η γειτονιά μας», «Οι φρουροί της Αχαϊας»
Τα Lidl Better Living Days ξεκίνησαν με επιτυχία από τον Άγιο Δομέτιο
Η πρώτη στάση του καλοκαιρινού roadtrip ευεξίας της Lidl Κύπρου πρόσεφερε στο κοινό δωρεάν δράσεις για διατροφή, άσκηση, μαγειρική και ευεξία, δίνοντας το σύνθημα για τη συνέχεια στην Πάφο.
Ταξίδια για λίγους: Οι πιο ακριβοί προορισμοί του πλανήτη το 2026
Από την Ανταρκτική μέχρι τις Μαλδίβες, αυτοί οι δημοφιλείς προορισμοί διακοπών θα σας θα σας κοστίσουν μια περιουσία
Συνεχίζονται οι προσφορές της Louis Hotels για αυτό το καλοκαίρι
Από την 1η Ιουλίου μέχρι και την 31η Αυγούστου, στα ξενοδοχεία της Louis Hotels οι προσφορές συνεχίζονται
Το ελληνικό νησί που βρίσκεται στους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς για αρχές καλοκαιριού
Τι αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής ταξιδιωτικής πλατφόρμας, HolidayCheck
Πέθανε ο ηθοποιός Μιχάλης Μόσιος, ο «Ταμτάκος» του ελληνικού κινηματογράφου
Πέθανε σε ηλικία 79 ετών ο ηθοποιός Μιχάλης Μόσιος, ο οποίος έμεινε γνωστός στο ευρύ κοινό από τον ρόλο του «Ταμτάκου», αφήνοντας το δικό του αποτύπωμα στο ελληνικό θέατρο και τον κινηματογράφο.
Ξηλώνουν το Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου
Τα κατασκευαστικά έργα αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούλιο του 2027 και να ολοκληρωθούν μέχρι τον Φεβρουάριο του 2029