Δημοσιεύτηκε στις 04 Φεβρουαρίου 2025
Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως μετά το μεσημέρι. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να χιονίσει.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μέχρι την Πέμπτη αισθητή πτώση για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Παρασκευή δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή.
Αναλυτικά η πρόγνωση
Ασθενής χαμηλή πίεση αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή. Από την Τετάρτη το απόγευμα, το νησί θα επηρεαστεί από ψυχρή αέρια μάζα και ενισχυμένο βόρειο ρεύμα αέρα.
Σήμερα, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά σταδιακά θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στο δυτικό μισό. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι στα νότια και τα ανατολικά παράλια ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα δυτικά και τα βόρεια παράλια λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.
Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως μετά το μεσημέρι. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να χιονίσει. Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και ψυχρός ωστόσο αρχικά την Πέμπτη τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται δεν αποκλείεται να δώσουν ελαφρά χιονόπτωση στα ορεινά.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μέχρι την Πέμπτη αισθητή πτώση για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Παρασκευή δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή.
Σχετικά


10+1 μαγευτικά σημεία δροσιάς της Κύπρου για να επισκεφτείς τον Αύγουστο
Φέτος στις διακοπές απαθανάτισε μερικά από τα πιο ειδυλλιακά μέρη του νησιού μας

Κέλι Μακ: Πέθανε η ηθοποιός του Walking Dead – Ήταν μόλις 33 ετών
Ο θάνατός της ανακοινώθηκε επίσημα μέσα από μια συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram


Τέλος στο όριο 100 ml για τα υγρά στις πτήσεις – Τι αλλάζει στα αεροδρόμια της ΕΕ
Οι περιορισμοί στα υγρά χειραποσκευών ενδέχεται να αρθούν σύντομα σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια με νέους σαρωτές ασφαλείας - Η αλλαγή αφορά μόνο αεροδρόμια με τεχνολογία «έξυπνης ασφάλειας»

Τα πεφταστέρια, η πανσέληνος και όλα όσα θα φωτίσουν τον ουρανό αυτόν τον Αύγουστο
Όλα όσα θα συμβούν στον Ουρανό του Αυγούστου 2025

Εκτενές αφιέρωμα της La Repubblica για το ελληνικό νησί «όπου ο χρόνος έχει σταματήσει»
Η Κάρπαθος εντυπωσιάζει για την «αγνή φιλοξενία των ντόπιων, τον αυθορμητισμό και την αυθεντικότητά της» προσφέροντας «γενναιόδωρα ταξίδια στη γεύση, τη φύση και την ιστορία», αναφέρεται μεταξύ άλλων


Οι νέες ταινίες και τα ντοκιμαντέρ που θα δούμε τον Αύγουστο στο Netflix
Από αγωνία και αγάπη μέχρι έρευνα και αδρεναλίνη, οι πιο αναμενόμενες πρεμιέρες της σεζόν

Η Wizz Air θα μας ταξιδεύει σύντομα σε ένα νέο, ξεχωριστό προορισμό απευθείας από Λάρνακα
Το κόστος των εισιτηρίων της νέας διαδρομής θα ξεκινάει από €19.99

Αυτές είναι οι πιο αγχωτικές και οι πιο χαλαρωτικές πόλεις στον κόσμο
Τις πιο αγχωτικές και οι πιο χαλαρωτικές πόλεις στον κόσμο αποκάλυψε έρευνα με βάση μια σειρά παραγόντων.

Στους 37 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία - Θα ανεβεί κι άλλο ο υδράργυρος
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού