Δημοσιεύτηκε στις 02 Φεβρουαρίου 2025
Τα 67α Βραβεία Grammy θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, όμως η φετινή απονομή αποκτά έναν ιδιαίτερο σκοπό: τη στήριξη των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Καλιφόρνια, καταστρέφοντας πάνω από 14.000 κτίρια και εκτοπίζοντας δεκάδες χιλιάδες κατοίκους.
Το Recording Academy και η φιλανθρωπική του οργάνωση MusiCares έχουν ήδη διαθέσει 2 εκατ. δολάρια σε άμεση βοήθεια, ενώ δεσμεύτηκαν να προσφέρουν επιπλέον 4 εκατ. δολάρια για τους πληγέντες στον χώρο της μουσικής βιομηχανίας.
Η τελετή, που θα μεταδοθεί από την Crypto.com Arena στο Λος Άντζελες, δεν θα επικεντρωθεί μόνο στις βραβεύσεις και τις μουσικές εμφανίσεις, αλλά θα επιδιώξει να ενισχύσει τη συνεισφορά στο ταμείο ανακούφισης των θυμάτων.
Οι υποψηφιότητες των Grammy 2025
Η Beyoncé κυριαρχεί στις υποψηφιότητες με 11, φτάνοντας συνολικά τις 99 υποψηφιότητες στην καριέρα της και κατακτώντας τον τίτλο της πιο πολυβραβευμένης καλλιτέχνιδας στην ιστορία των Grammy.
Άλλοι καλλιτέχνες με πολλές υποψηφιότητες:
- Post Malone, Billie Eilish, Kendrick Lamar και Charli XCX (7 υποψηφιότητες)
- Taylor Swift, Sabrina Carpenter και Chappell Roan (6 υποψηφιότητες)
Εάν η Beyoncé κερδίσει το βραβείο Άλμπουμ της Χρονιάς, θα γίνει η πρώτη μαύρη γυναίκα που το κατακτά στον 21ο αιώνα.
Oι εμφανίσεις στη σκηνή των Grammy
Η τελετή θα φιλοξενήσει ζωντανές εμφανίσεις από κορυφαία ονόματα της μουσικής, όπως:
- Billie Eilish, Charli XCX, Taylor Swift, Lady Gaga, Bruno Mars, Shakira, Teddy Swims, Benson Boone, Doechii, RAYE, Chappell Roan, Sabrina Carpenter και Shaboozey.
Επιπλέον, ένα ειδικό αφιέρωμα στον Quincy Jones θα παρουσιάσουν οι Stevie Wonder, Janelle Monáe και Will Smith.
Ποιοι θα παρουσιάσουν τα βραβεία
Μεταξύ των παρουσιαστών θα είναι οι:
- Taylor Swift, Olivia Rodrigo, SZA, Queen Latifah, Cardi B, Gloria Estefan, Victoria Monét και τα μέλη των Red Hot Chili Peppers, Anthony Kiedis και Chad Smith.
Την τελετή θα παρουσιάσει για πέμπτη συνεχή χρονιά ο Trevor Noah.
Τα Grammy 2025 δεν θα είναι απλά μια γιορτή της μουσικής, αλλά και μια πρωτοβουλία ανθρωπιστικής αλληλεγγύης, φέρνοντας στο προσκήνιο την ανάγκη στήριξης όσων επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια.
Σχετικά

H Sistema Cyprus παρουσιάζει δύο νέες, ανοιξιάτικες συναυλίες
Roots in Rhythm και Wings in Harmony σε Λάρνακα και Λευκωσία

Eurovision 2025: Η μεγάλη πτώση της Κύπρου στα προγνωστικά των γραφείων στοιχημάτων
Φαίνεται πως δεν έπεισε το κυπριακό τραγούδι

Ο Σάκης Ρουβάς, η Λένα Ζευγαρά και η Ανδρομάχη ανεβαίνουν στη σκηνή της Θεσσαλονίκης
Για περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων

Ο Πάνος Μουζουράκης έρχεται στην Κύπρο, για το «L.A.V. Music Night»
Ο ανατρεπτικός ερμηνευτής και performer μάς προσκαλεί σε μία ξέφρενη συναυλία


Ρεσιτάλ και σεμινάριο κιθάρας με τον διεθνούς φήμης κιθαρίστα Θάνο Μήτσαλα
Δύο ημέρες γεμάτες μουσική

Eurovison 2025: Αυτό είναι το επίσημο βιντεοκλίπ της Αστερομάτας
Παρουσιάστηκε το επίσημο videoclip της ελληνικής συμμετοχής στην Eurovision

Αύριο θα κυκλοφορήσει το βιντεοκλίπ της "Αστερομάτας"
Το βιντεοκλίπ σκηνοθέτησε ο George Mpenioudakis


Οι Ζουγανέλης και Τουρνάς μας χαρίζουν μια μοναδική βραδιά μουσικής
Αγαπημένοι καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους

Ένα ντούο πιάνου και φωνής, για την ιδιαίτερή σας μέρα!
Η Έλενα και η Γεωργία, η αλλιώς οι Duo Celeste, θα ντύσουν μουσικά το event σου

Ο Δωδέκατος Πίθηκος έρχεται για μια συναυλία στην Κύπρο
Γιορτάζοντας τα 20 χρόνια μουσικής πορείας του