Δημοσιεύτηκε στις 29 Ιανουαρίου 2025
Η αντίστροφη μέτρηση για τον ελληνικό τελικό της Eurovision 2025 έχει ξεκινήσει.
Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2025, στις 21:00, στο Christmas Theater, θα διεξαχθεί η μεγάλη βραδιά όπου θα επιλεγεί το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 69ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στη Βασιλεία της Ελβετίας, από 13 έως 17 Μαΐου 2025.
Παρουσιαστές του ελληνικού τελικού θα είναι ο Σάκης Ρουβάς και η Έλενα Παπαρίζου, ενώ την καλλιτεχνική διεύθυνση της διοργάνωσης έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός.
Η βραδιά, γεμάτη εκπλήξεις, θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ1, την ERT WORLD και το ERTFLIX International, ενώ θα υπάρχει και μετάδοση στη νοηματική γλώσσα μέσω του live streaming του ERTFLIX.
Τα τραγούδια και η σειρά εμφάνισης των καλλιτεχνών:
- RIKKI – «Elevator (Up and Down)»
- Θάνος Λάμπρου – «Free Love»
- Κώστας Αγέρης – «Γη μου»
- Andy Nicolas – «Lost My Way»
- Klavdia – «Αστερομάτα»
- Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, Κώστας Καραφώτης – «Παράδεισος»
- Georgina Kalais, John Vlaseros – «High Road»
- BARBZ – «Sirens»
- Evangelia – «Vále»
- Dinamiss – «Odyssey»
- Nafsica – «Unhurt Me»
- Xannova Xan – «Play It!»
Η κλήρωση για τη σειρά εμφάνισης πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2025 στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, παρουσία συμβολαιογράφου και των καλλιτεχνών.
Ακούστε τα 12 τραγούδια που θα διαγωνιστούν στον ελληνικό τελικό:
«Lost My Way» – Andy Nicholas
«Sirens» – Βαρβάρα Αργυρού
«Βάλε» – Ευαγγελία
«Unhurt me» – Ναυσικά Γαβριλάκη
«Odyssey» – Dinamiss
«Free Love» – Θάνος Λάμπρου
«Elevator» – Ρίκι
«Παράδεισος» – Κωνσταντίνος Χριστοφόρου και Κώστας Καραφώτης
«High Road» – Τζωρτζίνα Καλάις
«Play It!» – Xannova Xan
«Αστερομάτα» – Κλαυδία
«Γη Μου» – Κώστας Αγέρης
 Τα φαβορί του ελληνικού τελικού της Eurovision
Μέχρι στιγμής η Κλαυδία με την Αστερομάτα φαίνεται να είναι το μεγάλη φαβορί για τη νίκη στον ελληνικό τελικό με τις αποδόσεις να φτάνουν στο 1,50. Ακολουθεί η Evangelia, που διατηρεί ισχυρές πιθανότητες με απόδοση 3,00, ενώ την τριάδα κλείνουν οι Dinamiss, με απόδοση 12,00, που ίσως αποτελέσουν την έκπληξη της βραδιάς. Στις τελευταίες θέσεις των προγνωστικών βρίσκονται οι Georgina Kalais & John Vlaseros, μαζί με τους Rikki, με απόδοση 80,00. Παρόλο που οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος τους, τίποτα δεν αποκλείεται μέχρι την τελική ανακοίνωση του αποτελέσματος.
Klavdia 1,50
Evangelia 3,00
Dinamiss 12,00
BARBZ 20,00
Κωνσταντίνος Χριστοφόρου & Κώστας Καραφώτης 30,00
Xannova Xan 35,00
Κώστας Αγέρης 40,00
Andy Nicolas 60,00
Nafsika 60,00
Θάνος Λάμπρου 80,00
Rikki 80,00
Georgina Kalais & John Vlaseros 80,00
Η ανακοίνωση της ΕΡΤ για την εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι στον ελληνικό τελικό
Η ΕΡΤ επιβεβαίωσε το μεσημέρι της 27ης Ιανουαρίου, ότι η Μαρίνα Σάττι, που εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Eurovision του 2024, θα ερμηνεύσει το τραγούδι «Ζάρι» στον ελληνικό τελικό, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ αναφέρει:
«Η Μαρίνα Σάττι, η εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Eurovision 2024, θα ξεσηκώσει το κοινό ερμηνεύοντας το αξέχαστο «ZARI» στον Εθνικό Τελικό, που θα διεξαχθεί την προσεχή Πέμπτη 30 Ιανουαρίου και από τον οποίο θα αναδειχθεί η συμμετοχή της χώρας μας στον 69ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, στη Βασιλεία της Ελβετίας. Η καταξιωμένη ερμηνεύτρια και δημιουργός επισκέφτηκε το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, για να συζητήσει για τις λεπτομέρειες της εμφάνισής της και δήλωσε ενθουσιασμένη για τη συμμετοχή της στη διοργάνωση. Η εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι, υπό τους ήχους του τραγουδιού «ZARI», θα μας ταξιδέψει στη Eurovision 2024, πριν αναδειχθεί το τραγούδι και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στον φετινό μουσικό διαγωνισμό.
Λίγες ημέρες έχουν απομείνει για τη μεγάλη βραδιά και οι εκπλήξεις δεν τελειώνουν εδώ. Ο Εθνικός Τελικός, με παρουσιαστές τον Σάκη Ρουβά και την Έλενα Παπαρίζου, θα διεξαχθεί στο Christmas Theater την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, στις 21:00 και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ1, την ERT WORLD, το ERTFLIX International, ενώ ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα θα είναι διαθέσιμη στην ΕΡΤ1 στο live streaming του ERTFLIX».
Σχετικά
 
            
        Οι νέοι της Κυπερούντας έφτιαξαν (και φέτος) ένα πολύ ξεχωριστό βίντεο για τις γιορτές
Το Κέντρο Νεότητας Κυπερούντας, στήνει και φέτος το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του και μας περιμένει....
 
            
        Ζώντας στη χαραμάδα: Οι "Σέρρες" του Γ. Καπουτζίδη μιλούν για όλα όσα μάθαμε να σωπαίνουμε
Στον δεύτερο, πιο ώριμο κύκλο, ο Καπουτζίδης αφήνει πίσω τα μεγάλα λόγια και επιλέγει τις σιωπές που λένε την αλήθεια — μια ιστορία για την αγάπη, τη συγχώρεση και το θάρρος να πεις, επιτέλους, "εδώ είμαι"
 
            
        Το «The Floor» με τον Γιώργο Λιανό έρχεται με κέφι, αγωνία και ακόμη πιο συναρπαστικές μονομαχίες
Τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου στις 21:00
 
            
        Αυτοί είναι οι top προορισμοί τον φετινό χειμώνα – Και ποιοι είναι ό,τι πρέπει για οικονομικές διακοπές
Προορισμοί για χιόνι και χειμερινά σπορ, για ηλιοθεραπεία και ζέστη, για εορταστική ατμόσφαιρα και πολιτισμό, αλλά και για οικονομικές διακοπές.
 
            
        Δήμος Λεμεσού: Πραγματοποίησε Ημερίδα Διαβούλευσης για τον επανασχεδιασμό της κοινωνικής του πολιτικής
Στο επίκεντρο της Ημερίδας το Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους
 
            
        To κυπριακό resort που προσφέρει ονειρικές οικογενειακές διακοπές!
Το Columbia Beach Resort τιμήθηκε με το βραβείο Excellence in Baby & Toddler Care Award 2025 από τον Luxury Childcare Association
 
            
        Το Rock Christmas Village που θα στηθεί σε ένα διάσημο χωριό, θα είναι μαγικό
Χριστούγεννα στην καρδιά του Τροόδους!
 
            
        6 τρομακτικές ταινίες για τη νύχτα του Halloween
Κινηματογραφικές επιλογές από όλες τις streaming πλατφόρμες που μπορεί να σας κάνουν να δυσκολευτείτε να κοιμηθείτε το βράδυ.
 
            
        Όλα όσα θα δούμε στο Netflix τον Νοέμβριο
Ταινίες, σειρές, ντοκιμαντέρ και ειδικά προγράμματα που θα κάνουν πρεμιέρα τις επόμενες μέρες στην πλατφόρμα
 
            
        H αεροπορική εταιρεία που αναδείχθηκε ξανά η κορυφαία της Ευρώπης
Έχει στεφθεί 13 φορές η καλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης
 
            
        Η Σαγράδα Φαμίλια έγινε η ψηλότερη εκκλησία του κόσμου
Το εμβληματικό έργο του Αντόνι Γκαουντί ξεπέρασε, έστω και οριακά, τον Καθεδρικό Ναό της Ουλμ στη Γερμανία, που μέχρι σήμερα κατείχε τον τίτλο με ύψος 161,53 μέτρα
 
            
         
            
         
            
             
            
             
            
             
            
             
            
             
            
             
    
     
    
     
    
     
    
     
    
     
    
    