Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιανουαρίου 2025
Άρχισε πρόσφατα η υλοποίηση του έργου με τίτλο «ΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΥΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ», το οποίο υλοποιεί ο Δήμος Αγίας Νάπας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027» με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ.
Ο Δήμος Αγίας Νάπας με χαρά ανακοινώνει την κατασκευή ενός νέου αστικού πολύ-λειτουργικού πάρκου που θα αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης για τους δημότες και τους επισκέπτες μας.
Σε κοντινή απόσταση από το κέντρο, μεταξύ των οδών Αγίας Μαύρης και Γιάννη Ρίτσου και νότια της οδού Τεύκρου Ανθία , ένα παραμελημένο σημείο της πόλης μεταμορφώνεται σε ιδανικό χώρο για αναψυχή, παιχνίδι και παρατήρηση της φύσης.
Το νέο πάρκο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:
• Εκδρομικό Χώρο με Άνετες περιοχές για πικνίκ και υπαίθριες δραστηριότητες.
• Σύγχρονο Παιδότοπο έκτασης 1000 τμ, για δημιουργικό, ασφαλές διασκεδαστικό και προσβάσιμο παιχνίδι.
• Τεχνητή Λίμνη που θα προσφέρει δροσιά και χαλάρωση.
• Πλούσιους κήπους με ποικιλία φυτών και λουλουδιών
• Έκθεση με εντυπωσιακά ψηφιδωτά που θα κοσμούν διάφορα σημεία του πάρκου.
Το έργο θα έχει διάρκεια δεκαέξι μήνες και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στο ποσό των €4.210.052,92. Αυτό το έργο αποτελεί σημαντικό μέρος της στρατηγικής μας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων μας. Σκοπός του είναι η αναζωογόνηση του αστικού περιβάλλοντος και η παροχή στους πολίτες ενός χώρου για ασφαλή περιδιάβαση και αναψυχή.
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Γραφείο Τύπου του Δήμου στη διεύθυνση info@agianapa.org. ή στο τηλέφωνο 23-816300.
Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027» με τη συγχρηματοδότηση της Ε.Ε.
Σχετικά
Αστρονομική παρέλαση τον Φεβρουάριο με εμφάνιση έξι πλανητών: Πώς και πότε θα είναι ορατό το σπάνιο φαινόμενο
Ποιοι πλανήτες θα είναι ορατοί με γυμνό μάτι - Πότε είναι η καλύτερη ώρα παρατήρησης
Καιρός: Έρχεται νέο κύμα σκόνης - Πότε επιστρέφουν οι βροχές και οι καταιγίδες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Το πιο instagrammable σημείο της Κύπρου γιορτάζει τον Άγιο Βαλεντίνο
Ένα άκρως ρομαντικό σκηνικό στο χωριό
Οι δρόμοι που κλείνουν στη Λεμεσό λόγω Καρναβαλιού
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την περίοδο του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2026
Μαζί για τον αθλητισμό και την κίνηση: Η CRIVIT και η Stefanie Graf ξεκινούν μια διεθνή συνεργασία
Σύνθημά τους το «FIND YOUR MOVE»
H Ryanair σε ταξιδεύει σε 12 καλοκαιρινούς προορισμούς, με τιμές από €14.99
Καλοκαιρινές αποδράσεις από την Πάφο με τιμές που δεν αφήνουν δικαιολογίες
Cyta: Ισότιμο ρυθμιστικό πλαίσιο με οφέλη για την κοινωνία και τον τόπο
Δήλωση Διοικητικού Συμβουλίου και Διεύθυνσης Cyta για την είσοδο του Οργανισμού στην αγορά ενέργειας
Εντυπωσιακές εικόνες από την είσοδο της «Βασίλισσας του Πάθους και της Τρέλας» στη Λεμεσό
Η συμπρωτεύουσα από χθες ζει σε ρυθμούς Καρναβαλιού