Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιανουαρίου 2025
Συννεφιασμένος θα είναι σήμερα ο καιρός με τη θερμοκρασία να ανέρχεται στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα πέσει χιονόνερο ή και χιόνι.
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και κατά διαστήματα αναμένονται τοπικές βροχές ενώ στα παράλια, κυρίως το απόγευμα, αναμένονται και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα πέσει χιονόνερο ή και χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 και παροδικά στα προσήνεμα, μέτριοι 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Το βράδυ ο καιρός θα καταστεί σταδιακά μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 12 στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 10 στα υπόλοιπα παράλια και στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.
Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα αναμένονται μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά και τα ορεινά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Από αργά το απόγευμα του Σαββάτου και την Κυριακή ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα, τα οποία είναι κοντά στους κλιματικούς μέσους όρους.
Το ύψος του χιονιού, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 2 εκατοστά στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.
Σχετικά

Σύσταση προς το κοινό για αποφυγή κολύμβησης στην παραλία Αγίας Βαρβάρας
Διαπίστωση ρύπανσης στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Τύχωνα

Στους 43 βαθμούς η θερμοκρασία-Πότε τίθεται σε ισχύ η πορτοκαλί προειδοποίηση
Στους 43 βαθμούς θα ανέλθει σήμερα η θερμοκρασία στο εσωτερικό, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Λόνι Άντερσον: Πέθανε στα 79 της η θρυλική ρεσεψιονίστ της σειράς «WKRP in Cincinnati»
«Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο της αγαπημένης μας συζύγου, μητέρας και γιαγιάς», ανέφερε η οικογένεια της Άντερσον σε δήλωσή της

Στη λίστα με τις πιο λευκές παραλίες του κόσμου μια ελληνική και μάλιστα στην 3η θέση!
Η Ελλάδα είναι στη λίστα με τις χώρες εκείνες του κόσμου που έχουν τις πιο «λευκές» παραλίες

Εκδόθηκε πορτοκαλί προειδοποίηση – Στους 43 βαθμούς η θερμοκρασία αύριο
Πορτοκαλί προειδοποίηση εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Θα τεθεί σε ισχύ αύριο Σάββατο (9/8) στις 11:00 το πρωί μέχρι τις 5:00 το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Οι 5 πόλεις που ψηφίστηκαν ως οι καλύτεροι ταξιδιωτικοί προορισμοί στην Ευρώπη
Αυτές είναι οι 5 καλύτερες πόλεις της Ευρώπης για ταξίδια, σύμφωνα με τα βραβεία αναγνωστών του Travel + Leisure για το 2025

Τα παιχνίδια στο GOVR, το μεγαλύτερο virtual reality gaming arcade του νησιού, τα σπάνε!
Η εμπειρία που πρέπει να ζήσεις αυτό το καλοκαίρι στην Αγία Νάπα

Έρχεται θερμό Σαββατοκύριακο – Στους 39 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Νέα οπτική ταυτότητα για το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας
Το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας, με το βλέμμα στραμμένο στη δεύτερη δημιουργική του πενταετία, παρουσιάζει τη νέα του οπτική ταυτότητα!

Το κυκλαδίτικο νησί χωρίς μαζικό τουρισμό που σαγηνεύει τους επισκέπτες
Η Άνδρος βρίσκεται στην κορυφή των «μυστικών» ελληνικών νησιών που προτείνονται στους Ευρωπαίους ταξιδιώτες.

Αίγυπτος: Ανοίγει τις πόρτες του το νέο εμβληματικό μουσείο της χώρας κοντά στις Πυραμίδες
Το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο (Grand Egyptian Museum) ξεκίνησε τη δοκιμαστική του λειτουργία πριν σχεδόν ένα χρόνο -στα μέσα Οκτωβρίου του 2024 – παρουσιάζοντας τότε 12 νέα εκθέματα

Απεβίωσε η Ρουθ Κεσισιάν- Η μεγάλη κυρία του κυπριακού βιβλίου και του βιβλιοπωλείου Moufflon
Η απώλεια της Ρουθ Κεσισιάν αφήνει ένα βαθύ κενό στην πνευματική ζωή της Κύπρου