Δημοσιεύτηκε στις 03 Ιανουαρίου 2025
Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.
Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αναλυτικά η πρόγνωση:
Ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ ασθενής χαμηλή πίεση αναμένεται σταδιακά από αύριο.
Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, ωστόσο αργότερα θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν καταβατικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 9 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.
Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, κυρίως από μέσες και ψηλές νεφώσεις, που πιθανόν να δώσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές, ιδιαίτερα στα ορεινά. Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά θα παρατηρηθούν αυξημένες νεφώσεις. Κατά το τριήμερο, στην ατμόσφαιρα ενδεχομένως να αιωρείται αραιή σκόνη.
Η θερμοκρασία το Σάββατο δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει κοντά ή και λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Κυριακή ωστόσο, αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα παράλια και στα ορεινά, παραμένοντας στα ίδια περίπου επίπεδα και τη Δευτέρα.
Το ύψος του χιονιού, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 3 εκατοστά στην πλατεία Τροόδους και 23 εκατοστά στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.
Σχετικά

«Σε σκοτεινούς ουρανούς θα μπορείτε να δείτε περίπου 40 και 50 Περσείδες ανά ώρα»
Η φωτεινή Σελήνη θα εμποδίζει την ορατότητα των Περσείδων φέτος

"Άνοιξε" ξανά η παραλία Αγίας Βαρβάρας στη Λεμεσό
"Καθαρά και κατάλληλα για κολύμβηση" τα νερά της σήμερα

Πού κάνεις camping; Oι 3+1 οργανωμένοι και πιο δημοφιλείς χώροι στην Κύπρο
Οι πιο πολυσύχναστοι χώροι για camping, οι παροχές και οι υποδομές


Πανσέληνος του οξύρρυγχου: 10 μαγικές εικόνες από όλο το νησί
Το ουράνιο θέαμα ήταν σπάνιο, γιατί η Σελήνη ήταν ορατή κατά την ανατολή της σε δύο συνεχόμενες νύχτες. Το Σάββατο και την Κυριακή.

Στους 43 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα - Νέα πορτοκαλί προειδοποίηση για καύσωνα
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Σε ισχύ έκτακτα μέτρα για καύσωνα- Σταματούν υπαίθριες εργασίες και ντελίβερι
Έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τη θερμική καταπόνηση

Επεκτείνεται το ωράριο επισκέψεων για τις Τοιχογραφημένες Εκκλησίες του Τροόδους
Το Υφυπουργείο Πολιτισμού προχωρεί σε επέκταση του ωραρίου

Καμίνι η Κύπρος: Σε ισχύ διπλή προειδοποίηση για ακραία μέγιστη θερμοκρασία
Διπλή προειδοποίηση εξέδωσε το απόγευμα του Σαββάτου το Τμήμα Μετεωρολογίας, καθώς και οι ελάχιστες αλλά και οι μέγιστες θερμοκρασίες διατηρούνται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα

Σύσταση προς το κοινό για αποφυγή κολύμβησης στην παραλία Αγίας Βαρβάρας
Διαπίστωση ρύπανσης στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Τύχωνα

Στους 43 βαθμούς η θερμοκρασία-Πότε τίθεται σε ισχύ η πορτοκαλί προειδοποίηση
Στους 43 βαθμούς θα ανέλθει σήμερα η θερμοκρασία στο εσωτερικό, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Λόνι Άντερσον: Πέθανε στα 79 της η θρυλική ρεσεψιονίστ της σειράς «WKRP in Cincinnati»
«Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο της αγαπημένης μας συζύγου, μητέρας και γιαγιάς», ανέφερε η οικογένεια της Άντερσον σε δήλωσή της