Δημοσιεύτηκε στις 02 Ιανουαρίου 2025
Η Ελβετίδα κοσμική κυρία και λάτρης της αισθητικής χειρουργικής Jocelyne Wildenstein, γνωστή και ως «Catwoman» λόγω των εκτεταμένων πλαστικών επεμβάσεων που έκανε, πέθανε, δήλωσε την Τετάρτη ο σύντροφός της.
«Με βαριά καρδιά και με μεγάλη θλίψη ο κ. Λόιντ Κλάιν ανακοινώνει τον απροσδόκητο θάνατο της αγαπημένης του αρραβωνιαστικιάς και μακροχρόνιας συντρόφου του, της Jocelyn Wildenstein», ανέφερε ο σχεδιαστής μόδας σε ανακοίνωση στην αγγλική γλώσσα που έστειλε στο πρακτορείο ειδήσεων Agence France-Presse.
Ο Κλάιν ανέφερε ότι «η Wildenstein πέθανε ειρηνικά στον ύπνο της αργά το απόγευμα της 31ης Δεκεμβρίου 2024 στη σουίτα της στο Παρίσι, όπου το ζευγάρι είχε εγκατασταθεί προσωρινά».

Η Wildenstein, κατά κόσμον Jocelynnys Dayannys da Silva Bezerra Périsset, έγινε κοσμική κυρία της Νέας Υόρκης αφού παντρεύτηκε τον έμπορο τέχνης Alec Wildenstein, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά.
Στα αγγλόφωνα μέσα ενημέρωσης αναφερόταν ως Jocelyne και Jocelyn. Γεννήθηκε το 1940 στη Λωζάνη της Ελβετίας και πέθανε στις 31 Δεκεμβρίου σε ηλικία 84 ετών.
Η εμμονή της Wildenstein ώστε να μοιάζει με «αιλουροειδές», εμπνευσμένη από τις άγριες γάτες, μαζί το πολύκροτο διαζύγιό της ύψους 2,5 δισ. δολαρίων τράβηξαν την προσοχή του κοινού.
Είχε περάσει αρκετό χρόνο στην Αφρική με τον Ευρωπαίο σκηνοθέτη Sergio Gobbi , λέγοντας στο περιοδικό New York: «Η Αφρική είναι ένας παράδεισος. Συναντάς ανθρώπους που βλέπουν τη ζωή διαφορετικά. Αγαπούν την περιπέτεια».
Είχε γνωρίσει τον σύζυγό της, Alec Wildenstein, ενώ βρισκόταν σε σαφάρι στην Κένυα και τον παντρεύτηκε ένα χρόνο αργότερα στο Λας Βέγκας. Στη συνέχεια η Wildenstein ξεκίνησε τις χειρουργικές επεμβάσεις ώστε να μοιάζει περισσότερο με μεγάλη γάτα.
Σύμφωνα με την Daily Mail, ξόδεψε 2 εκατ. λίρες για επεμβάσεις, προφανώς για να ευχαριστήσει τον σύζυγό της, ο οποίος λάτρευε τις μεγάλες γάτες. Κρατούσε έναν λύγκα ως κατοικίδιο, λέγοντας στο Vanity Fair «έχει τέλεια μάτια».
Αλλά ο σύζυγός της είπε στο Vanity Fair: «Ήταν τρελή. Το δέρμα δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Αλλά εκείνη δεν άκουγε». Όμως ήρθε ένα δύσκολο διαζύγιο με τις φήμες που διέδωσε ο πρώην σύζυγός της ότι ήταν εταίρα και συνεργάζονταν με την «διάσημη» μαστροπό Μαντάμ Κλοντ. Κατά τη διάρκεια του διαζυγίου, φέρεται να μείωσε το μηνιαίο της επίδομα από 150.000 δολάρια σε 50.000 δολάρια.
Ο δικαστής που επέβλεπε τον διακανονισμό του διαζυγίου της φέρεται να όρισε ότι δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κανένα ποσό του διακανονισμού για περαιτέρω χειρουργική επέμβαση.
Jocelyne Wildenstein: Ξόδευε περισσότερα από 700.000 δολάρια το χρόνο σε φαγητό, κρασί, λουλούδια,
«Ποτέ δεν ήθελα να αλλάξω το πρόσωπό μου», δήλωσε η Jocelyne Wildenstein στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι ειδήσεων C8 πριν από λίγους μήνες, αν και παραδέχτηκε ότι μπορεί να ήθελε τα χείλη της να είναι λίγο πιο παχιά.
Διέψευσε τις φήμες ότι προχώρησε σε αισθητική χειρουργική επέμβαση για να κρατήσει τον πρώην σύζυγό της. Το περιοδικό Interview σημείωσε ότι η Wildenstein ήταν «ένας από τους πιο εξωφρενικούς χαρακτήρες του τζετ σετ για σχεδόν πέντε δεκαετίες». Σε μια συνέντευξή της, η Wildenstein εκτίμησε ότι ξόδευε περισσότερα από 700.000 δολάρια το χρόνο σε φαγητό, κρασί, λουλούδια, χάπια και άλλα, προσθέτοντας «και αυτό ήταν μόνο η αρχή».
Ερωτηθείσα η Jocelyne Wildenstein για το αγαπημένο της ζώο, είπε ότι της αρέσουν όλα τα ζώα, αλλά κατέληξε στη λεοπάρδαλη, λέγοντας ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δένεται μόνο με ένα άτομο. «Οι λεοπαρδάλεις ζηλεύουν», είπε.
Η Wildenstein είχε δηλώσει ότι η τεράστια προσοχή του Τύπου με βάση την εμφάνισή της την είχε κρατήσει χρήσιμα στο επίκεντρο της δημοσιότητας κατά τη διάρκεια του διαζυγίου της. «Οι δημοσιογράφοι μπορούν να λένε ό,τι θέλουν. Δεν είναι πραγματικά δικό μου πρόβλημα».
Σχετικά
Επιχορηγημένες διακοπές για χαμηλοσυνταξιούχους σε ορεινά θέρετρα και Πύργο Τυλληρίας
Στους δικαιούχους θα χορηγείται τετραήμερη διαμονή (τρεις διανυκτερεύσεις), με πλήρη διατροφή,
Αυτές είναι οι καλύτερες πόλεις-αφετηρίες στην Ευρώπη για ημερήσιες αποδράσεις
Νέα έρευνα αποκάλυψε τις πόλεις στην Ευρώπη που οι ταξιδιώτες χρησιμοποιούν ως ορμητήρια για ημερήσιες εκδρομές, από αποδράσεις από το Λονδίνο στο Στόουνχεντζ έως επισκέψεις σε νησιά από την Αθήνα
Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι ελληνικοί προορισμοί το 2026 για Αμερικανούς, Βρετανούς, Γάλλους και Γερμανούς επισκέπτες
9 στους 10 επισκέπτες σχεδιάζουν να διατηρήσουν ή να αυξήσουν τον προϋπολογισμό του ταξιδιού τους
Σταθερά πρώτη η Κρήτη στον θεσμό της Γαλάζιας Σημαίας και το 2026
Με 154 Γαλάζιες Σημαίες διατηρεί την πρωτιά στις βραβευμένες ακτές 2026
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 12ο Graphic Stories ConFest στη Λάρνακα
Διαλέξεις, εργαστήρια, βραβεύσεις και εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης αφίσας “Poetry Speaks Loud” στο Alexander College
Ισχυροί άνεμοι και πιθανές βροχές σήμερα-Άνοδος θερμοκρασίας το σαββατοκύριακο
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
FIFA WORLD CUP PREVIEW SERIES:Πρεμιέρα σήμερα Πέμπτη 14 Μαΐου και κάθε Πέμπτη με Σάββατο στις 21.00
Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, η διοργάνωση που ενώνει χώρες, γενιές και συναισθήματα, γίνεται φέτος εμπειρία ΣΙΓΜΑ
«ΚΥΠΡΙΑ 2026»: Αυτά είναι τα 17 φεστιβάλ που παίρνουν το «πράσινο φως» για χρηματοδότηση
Το Υφυπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνει τα αποτελέσματα του Προγράμματος «ΚΥΠΡΙΑ 2026» για τη χρηματοδότηση φεστιβάλ τεχνών που θα πραγματοποιηθούν το 2026
Η νέα λειτουργία στο Instagram: Τι άλλαξε στα DMs
Πώς λειτουργεί - Πρόκειται για έναν νέο τρόπο για να μοιράζονται οι χρήστες τις στιγμές τους
Το «La Casa de Papel» επιστρέφει - «Η επανάσταση δεν τελείωσε ακόμη»
«Tο επόμενο σχέδιο είναι ήδη σε κίνηση» αναφέρει χαρακτηριστικά η Netflix
Το ENAVSMA γέμισε το Amyth of Nicosia με γεύσεις και μουσική
Ένα βράδυ γεμάτο λάμψη και ξεχωριστές στιγμές για καλό σκοπό