Δημοσιεύτηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2024
Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης.
Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 18 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα επικρατεί παγετός.
Αναλυτικά η πρόγνωση:
Χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 18 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα επικρατεί παγετός.
Απόψε, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 7 στα παράλια και στους -3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός.
Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως μετά το μεσημέρι. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση. Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται κατά διαστήματα μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση. Την Τετάρτη, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Σχετικά

«Σε σκοτεινούς ουρανούς θα μπορείτε να δείτε περίπου 40 και 50 Περσείδες ανά ώρα»
Η φωτεινή Σελήνη θα εμποδίζει την ορατότητα των Περσείδων φέτος

"Άνοιξε" ξανά η παραλία Αγίας Βαρβάρας στη Λεμεσό
"Καθαρά και κατάλληλα για κολύμβηση" τα νερά της σήμερα

Πού κάνεις camping; Oι 3+1 οργανωμένοι και πιο δημοφιλείς χώροι στην Κύπρο
Οι πιο πολυσύχναστοι χώροι για camping, οι παροχές και οι υποδομές


Πανσέληνος του οξύρρυγχου: 10 μαγικές εικόνες από όλο το νησί
Το ουράνιο θέαμα ήταν σπάνιο, γιατί η Σελήνη ήταν ορατή κατά την ανατολή της σε δύο συνεχόμενες νύχτες. Το Σάββατο και την Κυριακή.

Στους 43 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα - Νέα πορτοκαλί προειδοποίηση για καύσωνα
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Σε ισχύ έκτακτα μέτρα για καύσωνα- Σταματούν υπαίθριες εργασίες και ντελίβερι
Έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τη θερμική καταπόνηση

Επεκτείνεται το ωράριο επισκέψεων για τις Τοιχογραφημένες Εκκλησίες του Τροόδους
Το Υφυπουργείο Πολιτισμού προχωρεί σε επέκταση του ωραρίου

Καμίνι η Κύπρος: Σε ισχύ διπλή προειδοποίηση για ακραία μέγιστη θερμοκρασία
Διπλή προειδοποίηση εξέδωσε το απόγευμα του Σαββάτου το Τμήμα Μετεωρολογίας, καθώς και οι ελάχιστες αλλά και οι μέγιστες θερμοκρασίες διατηρούνται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα

Σύσταση προς το κοινό για αποφυγή κολύμβησης στην παραλία Αγίας Βαρβάρας
Διαπίστωση ρύπανσης στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Τύχωνα

Στους 43 βαθμούς η θερμοκρασία-Πότε τίθεται σε ισχύ η πορτοκαλί προειδοποίηση
Στους 43 βαθμούς θα ανέλθει σήμερα η θερμοκρασία στο εσωτερικό, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Λόνι Άντερσον: Πέθανε στα 79 της η θρυλική ρεσεψιονίστ της σειράς «WKRP in Cincinnati»
«Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο της αγαπημένης μας συζύγου, μητέρας και γιαγιάς», ανέφερε η οικογένεια της Άντερσον σε δήλωσή της