Δημοσιεύτηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2024
Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται το Σαββατοκύριακο σε περιοχές της Κύπρου, σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές αλλά και μεμονωμένες καταιγίδες, ιδιαίτερα κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, αρχικά από τα δυτικά και τα βόρεια και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές. Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει χαλάζι.
Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ τις πρωινές ώρες αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Ο καιρός σύντομα θα βελτιωθεί πρόσκαιρα, όμως το βράδυ, αναμένονται ξανά, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Αναλυτικά η πρόγνωση:
Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με αυξημένες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά στα δυτικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη, ωστόσο σύντομα στα βόρεια, στα ανατολικά και τα νότια, θα καταστεί μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα συνεχίσουν να παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα παραμείνει λίγο ταραγμένη στα δυτικά και μέχρι ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.
Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Αργά το βράδυ ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές στα δυτικά και τα βόρεια.
Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές αλλά και μεμονωμένες καταιγίδες, ιδιαίτερα κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, αρχικά από τα δυτικά και τα βόρεια και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές. Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει χαλάζι.
Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ τις πρωινές ώρες αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Ο καιρός σύντομα θα βελτιωθεί πρόσκαιρα, όμως το βράδυ, αναμένονται ξανά, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Σχετικά
Οι 15 καλύτεροι προορισμοί για να ταξιδέψεις φέτος το καλοκαίρι
Η περίοδος των διακοπών πλησιάζει και αναρωτιόμαστε για πού θα το βάλουμε φέτος
Τι είναι το μπλε φεγγάρι και πότε θα δούμε το επόμενο;
Και η πανσέληνος που θα δούμε στις 31 Μαΐου 2026 θα είναι ένα τέτοιο, μηνιαίο μπλε φεγγάρι.
Στη Βαρσοβία κάνουν Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μπαλονιών
Το φεστιβάλ έγινε από τις 15 έως τις 17 Μαΐου και οι μεγάλες θεματικές εγκαταστάσεις δημιουργήθηκαν με περισσότερα από 100.000 βιοδιασπώμενα μπαλόνια
Συννεφιασμένο σκηνικό με βροχές, καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και… χαλάζι
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Μέλλον Ένα: Η πρώτη εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση που δίνει την ευκαιρία στα άτομα με αναπηρία να μιλήσουν για όσα τα αφορούν
Στο πρώτο επεισόδιο το Σάββατο 23 Μαΐου καλεσμένος είναι ο Νίκος Παπαγγελής, Παραολυμπιονίκης στην ποδηλασία δρόμου.
3 ευρωπαϊκές πόλεις για ένα εναλλακτικό καλοκαιρινό city break
Αστικοί προορισμοί με θεαματικά αξιοθέατα και μοναδική ατμόσφαιρα, που αποτελούν ταυτόχρονα πύλη για εξορμήσεις σε μαγευτικά τοπία
Θα σκαρφαλώσει στους 30 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία – Έρχεται πτώση και βροχές
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Διακοπές 2026: 10 κρυφοί καλοκαιρινοί προορισμοί με χαμηλό κόστος, οι 3 στην Ελλάδα
Δέκα εναλλακτικούς καλοκαιρινούς προορισμούς στην Ευρώπη, ανάμεσά τους τρεις στην Ελλάδα, επιλέγει το Skyscanner
Η L.K. Biosearch Products Ltd μέλος του Ομίλου Εταιρειών Βάσσος Ηλιάδης Λτδ
Ένας από τους πλέον αξιόπιστους και πρωτοπόρους συνεργάτες των φαρμακείων στον χώρο των συμπληρωμάτων διατροφής στην Κυπριακή αγορά
Το πιο λαμπερό τριήμερο του Κατακλυσμού ζωντανεύει στο Cap St George Hotel & Resort
Ένα τριήμερο γεμάτο όμορφες αναμνήσεις, οικογενειακές στιγμές και αξέχαστες εμπειρίες δίπλα στη θάλασσα
Το ελληνικό νησί που βρίσκεται στην κορυφή των κινηματογραφικών προορισμών
Τι αναφέρει σε άρθρο του το Virgin Media
Tο έργο Berengaria της bbf μπαίνει στην τελική ευθεία
Εξασφαλίστηκαν όλες οι πολεοδομικές άδειες