Nightlife & Music

17ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Πανεπιστημίου Κύπρου

Αρχίζει σήμερα ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ που διοργανώνονται στην πρωτεύουσα

Δημοσιεύτηκε στις 02 Ιουνίου 2014

Το "Φεστιβάλ Αξιοθέας", όπως επίσης είναι γνωστό, είναι ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ στην πόλη. Πρώτο γιατί έχει γίνει θεσμός, δεύτερο γιατί σου δίνει τη δυνατότητα να δεις και να ακούσεις πράγματα που δεν "παίζουν" αλλού και τρίτο γιατί ο Μιχάλης Πιερής που το διοργανώνει, καταφέρνει με υπομονή και επιμονή, αλλά κυρίως προτείνοντας εξαιρετικά πολιτιστικά δρώμενα, να "εκπαιδεύει" το κυπριακό κοινό. Γουστάρουμε απίστευτα! Εδώ παρουσιάζουμε τις επικείμενες μουσικές παραστάσεις:

 

Mediterranean Trio -"Η ηχώ της σιωπής"
Ένα ευρύ φάσμα πρωτότυπων έργων για βιολί, σαξόφωνο και πιάνο από Κύπριους και Έλληνες συνθέτες, που προτείνουν μια δημιουργική αλληλεπίδραση ανάμεσα στο παραδοσιακό και το σύγχρονο. Οι μουσικοί Γιάννης Μυράλης (Κύπρος, άλτο και βαρύτονο σαξόφωνο), Michael Tsalka (Ισραήλ/Ολλανδία, πιάνο) και Μιλτιάδης Παπαστάμου (Ελλάδα, βιολί) αντλούν τις επιρροές τους από τις διαφορετικές τους μουσικές εμπειρίες από το χώρο της δημοφιλούς κλασικής και παραδοσιακής μουσικής.
Δ 2 Ιουν, 20.30, €10 & €5.

 


Μπάμπης Παπαδόπουλος
Με αφορμή ένα νέο δίσκο που ετοιμάζει, παρουσιάζει μαζί με το καθαρά ακουστικό σχήμα του, μια σύγχρονη ματιά της ελληνικής μουσικής, αποτέλεσμα του συνδυασμού ηχοχρώματος της λαϊκής μουσικής, σύγχρονης αρμονίας και αβανγκάρντ-τζαζ αυτοσχεδιασμών. Μαζί του οι Φώτης Σιώτας (βιόλα), Μιχάλης Βρέττας (βιολί), Διονύσης Μακρής (κοντραμπάσο) και Δημήτρης Βλαχομήτρος (μπουζούκι).
Σ 7 Ιουν, 20.30, €10 & €5.

 


The Zilla Project
Το μοναδικό καθαρόαιμο blues band στην Κύπρο που "φλερτάρει" με όλα τα είδη αμερικανικής μουσικής, αλλά πάντα γυρίζει στο blues. Το σχήμα αποτελούν οι Εμμανουήλ Βουράκης (κιθάρα, φωνή), Νικόλας Μελής (πλήκτρα), Όμηρος Ανδρέου (μπάσο) και Δημήτρης Κακαβούλης (τύμπανα). Αυτό το διάστημα κυκλοφορούν και τον πρώτο τους δίσκο.
Κ 15 Ιουν, 20.30, €10 & €5.

 


Μιχάλης Ττερλικκάς & μουσική παρέα "Μούσα" -  Ανασκάπτοντας την Παράδοση - Κάθε τραγούδι και μια ιστορία
Παραδοσιακά τραγούδια που βγήκαν ξανά στο φως μέσα από τις δραστηριότητές τους από το 1983 μέχρι σήμερα. Τραγούδια στα οποία έδωσαν τη δική τους άποψη και σφραγίδα, σεβόμενοι το βασικό τους κορμό, το ύφος και το ήθος. Συμμετέχουν οι Μιχάλης Ττερλικκάς (τραγούδι, σχολιασμός), Κώστας Καρπασίτης (βιολί), Γιάννης Σουρουλλάς (λαούτο) και Νίκος Σουρουλλάς (ταμπουτσιά).
Δ 23 Ιουν, 20.30, €10 & €5.

 


The Amalgamation Project
Οι Βασιλική Αναστασίου (φωνή, συνθέσεις, έρευνα και επιλογή τραγουδιών), Ερμής Μιχαήλ (κιθάρα, εναρμόνιση), Στέλιος Ξυδιάς (τύμπανα), Νικόλας Τρύφωνος (κοντραμπάσο) και Άλκης Αγαθοκλέους (νέυ), παρουσιάζουν τραγούδια με έντονα στοιχεία παραδοσιακής μουσικής της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής της Κύπρου (Μεσόγειος, Βαλκανική Χερσόνησος), διασκευασμένα και αναμεμειγμένα με τζαζ μουσική, αυτοσχεδιασμό και ηλεκτρονικά στοιχεία. Επίσης, θα παρουσιαστούν αυθεντικές συνθέσεις της Βασιλικής Αναστασίου.
Πεμ 26 Ιουν, 20.30, €10 & €5.

 


Λευτέρης Μουμτζής - Σόλο
Ένα σετ τραγουδιών σε ήπιους τόνους, με τη συνοδεία κιθάρας ή πιάνου και με τη χρήση live looping σε ορισμένα σημεία, που περιλαμβάνει κομμάτια από την προσωπική δισκογραφία του Μουμτζή, αλλά και συνθέσεις από καλλιτέχνες που αγαπά, όπως οι Nick Drake, Jeff Buckley, Beatles, Μάνος Χατζιδάκις και άλλοι.
Δ 14 Ιουλ, 20.30, €10 & €5.

 


Nitza Termin - "Στης Μεσογείου τα νερά"
Μια συναυλία με άρωμα Μεσογείου από την Ισραηλινή ερμηνεύτρια Nitza Termin που καλλιεργεί την παράδοση του ισπανικού ρομάντζο, του fado και του ladino.
Τετ 16 Ιουλ, 20.30, €10 & €5.

 


Monsieur Doumani (Κύπρος) & Howa Jani (Ισραήλ) - "Γέφυρες επικοινωνίας"
Μια μουσική συνάντηση με έντονο μεσογειακό άρωμα ανάμεσα στο δημοφιλές γκρουπ Howa Jani από το Ισραήλ που αναβιώνει με το δικό του ιδιόμορφο τρόπο την παραδοσιακή μουσική της βόρειας Αφρικής με έμφαση στη μουσική των Εβραίων του Μαρόκο, και το κυπριακό γκρουπ
Monsieur Doumani, το οποίο είναι γνωστό για την καινοτομική του προσέγγιση στην παραδοσιακή μουσική της Κύπρου.
Δ 21 Ιουλ, 20.30, €10 & €5.

 


Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου (Αρχοντικό Αξιοθέας) στην παλιά Λευκωσία. Πληρ. 22894531-2.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close