Δημοσιεύτηκε στις 02 Δεκεμβρίου 2024
Ο “μικρός Πρίγκηπας” του Αντουάν ντε Σαιντ- Εξυπερύ γράφτηκε κατά τη διάρκεια του Β´ Παγκοσμίου πολέμου ως ένα αντιπολεμικό μήνυμα. Πάντα επίκαιρο, από τότε μέχρι σήμερα έχει μεγαλώσει όλες τις επόμενες γενεές των ανθρώπων και παραμένει στις καρδιές μικρών και μεγάλων ως ένα από τα πιο αγαπητά παραμύθια όλων των εποχών. Ο συγγραφέας μέσω του ήρωα του, του Μικρού Πρίγκιπα, ως έμμεση διδαχή μας νουθετεί να σεβόμαστε το κάθε τι που έχει να κάνει με τη φύση, να αγαπούμε τη ζωή και το ίδιο μας το “είναι”.
“Ο μικρός πρίγκηπας quartet” είναι μια μοναδική μουσική παράσταση εμπνευσμένη από το διαχρονικό κλασικό βιβλίο του Σαιντ Εξυπερύ, ένα ατμοσφαιρικό κράμα ζωντανής μουσικής και αφήγησης, που απευθύνεται στο κοινό όλων των ηλικιών.
Τρεις μουσικοί επί σκηνής (Δημήτρης Σπύρου, Ανδρέας Ροδοσθένους ,Βασίλης Βασιλείου) προερχόμενοι από διαφορετικά μουσικά ιδιώματα και ένας ηθοποιός (Γιώργος Ευαγόρου) συμπράττουν και συνθέτουν ένα ηχητικό ατμοσφαιρικό σύμπαν. Πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις βασισμένες πάνω σε ιδιαίτερα μουσικά όργανα (handpan, theremin, bass n effects ), ρυθμούς και τεχνοτροπίες αφηγούνται το παραμύθι του Σεντ Εξπερύ μέσα από μια μουσική και αφηγηματική ατμοσφαιρική εμπειρία.
Οι παιχνιδιάρικες μελωδίες του handpan συναντούν τις αιθέριες ηχώ του theremin μέσα σε ένα ρυθμικό ατμοσφαιρικό παλμό όπου οι τρεις μουσικοί υφαίνουν έναν καμβά ήχου όπου τα πάντα είναι δυνατά και τα σύνορα μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας θολώνουν. Ο αφηγητής ηθοποιός λειτουργεί ως οδηγός σε ένα ταξίδι ανακάλυψης δίνοντας φωνή στους χαρακτήρες και τις σκηνές του βιβλίου, εμπλέκοντας το κοινό σε έναν συναισθηματικό και συναρπαστικό ταξίδι.
Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, Πολυχώρος συνεργείο (Ελευθερίας 91, Λεμεσός), 11.00
Υπόγεια Σκηνή/Πολυχώρος Συνεργείο
κρατήσεις : 99 09 82 55
Διάρκεια παράστασης : 50 λεπτά
παραγωγή: βιταμίνα 2024
Συντελεστές :
Σκηνοθεσία/ερμηνεία: Γιώργος Ευαγόρου
Σύνθεση μουσικής/ερμηνεία : Ανδρέας Ροδοσθένους , Βασίλης Βασιλείου, Δημήτρης Σπύρου
-
Πολυχώρος Συνεργείο
14 Δεκεμβρίου - 15 Δεκεμβρίου 2024
Σχετικά
"Ο ελέφαντας στο δωμάτιο": Το final tour της παράστασης του Γιώργου Χατζηπαύλου στην Κύπρο
Για τέσσερις εμφανίσεις και πολύ γέλιο
Η περιοδεία του κωμικού Ζήση Ρούμπου στην Κύπρο, αναβάλλεται
Θα ανακοινωθούν νέες ημεριμηνίες
Ο stand-up comedian Στέλιος Ανατολίτης έρχεται περιοδεία σε όλη την Κύπρο
Αφού όλα πηγαίνουν "κατά διαόλου"
Out of the box: Η νέα θεατρική παράσταση του θεάτρου Μασκαρίνι
Μια παράσταση για τον μαγικό κόσμο των συναισθημάτων
Ακυρώθηκε η θεατρική παράσταση «Ιλαστήριον» που θα ερχόταν στην Κύπρο για πρώτη φορά
Λόγω τεχνικών δυσκολιών της παραγωγής
Το θεατρικό έργο «Η κούκλα του Φραντς Κάφκα» ανεβαίνει σε Λάρνακα και Πάφο
Άλλες δύο παραστάσεις που θα ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους
«Ο Πίτερ Παν πάει λάθος»: Η ξεκαρδιστική κωμωδία που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Κύπρο
Σε συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας του έργου που πάει λάθος
Αυτές είναι οι 18 θεατρικές παραγωγές επιχορηγούνται από το «Θυμέλη» το Α’ εξάμηνο του 2025
Ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα του Σχεδίου
"Η Καρυάτιδα!" του Γιώργου Καπουτζίδη κάνει πρεμιέρα στο Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας
Η νέα κωμωδία του Γιώργου Καπουτζίδη ανεβαίνει από 7 Φεβρουαρίου στο θέατρο REX - Σκηνή "Ελένη Παπαδάκη"
"Εγώ κι Εσύ" της Λώρεν Γκάντερσον σε σκηνοθεσία Χριστόδουλου Ανδρέου στον ΘΟΚ
Μια παραγωγή θεάτρου βαλίτσα, στο πλαίσιο του προγράμματος θεάτρου για εφήβους «Αποσκευές», σε καλλιτεχνική επιμέλεια Σταύρου Σταύρου
Τρεις θεατρικοί φορείς ανεβάζουν το έργο "Ρωμαίος και Ιουλιέτα: μια παράσταση που δεν έγινε ποτέ"
Τη διασκευή του έργου έχει αναλάβει το νεαρό δίδυμο σκηνοθετών της Audere, Μιχάλης Κολοκοτρώνης και Σοφία Μαυρομιχάλη
«_Βam_Boom_»: Μια αντιπολεμική θεατρική παράσταση για την έκρηξη της παιδικής φαντασίας
Δύο παιδιά βρίσκονται παγιδευμένα σε ένα υπόγειο κατά τη διάρκεια ενός πολέμου