Δημοσιεύτηκε στις 14 Νοεμβρίου 2024
Τρεις νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στις κυπριακές αίοθουσες με το "Gladiator II" να ξεχωρίζει που διαδραματίζεται 25 χρόνια περίπου μετά τα γεγονότα της πρώτης -βραβευμένης με Όσκαρ- ταινίας, με τον Ridley Scott.

Πρεμιέρα για την ταινία "Gladiator II"
Από τον εμβληματικό σκηνοθέτη Ridley Scott, ο "Μονομάχος", 24 χρόνια μετά το αρχικό φιλμ, συνεχίζει το επικό ταξίδι της εξουσίας, της ίντριγκας και της εκδίκησης που διαδραματίζεται στην Αρχαία Ρώμη. Χρόνια αφότου έγινε μάρτυρας του θανάτου του αξιοσέβαστου Maximus από τα χέρια του θείου του Commodus, ο Lucius -τον οποίο υποδύεται ο Paul Mescal- αναγκάζεται να εισέλθει στο Κολοσσαίο, αφού η πατρίδα του κατακτήθηκε από τους τυραννικούς αυτοκράτορες που πλέον ηγούνται της Ρώμης. Γεμάτος οργή και με το μέλλον της αυτοκρατορίας να διακυβεύεται, ο Lucius πρέπει να ανατρέξει στο παρελθόν του για να βρει τη δύναμη να επιστρέψει η δόξα στο λαό της Ρώμης. Το "Gladiator II" διαδραματίζεται 25 χρόνια περίπου μετά τα γεγονότα της πρώτης -βραβευμένης με Όσκαρ- ταινίας, με τον Ridley Scott να κάθεται ξανά στην καρέκλα του σκηνοθέτη και τον Paul Mescal να υποδύεται τον ανιψιό του Commodus (χαρακτήρα που υποδύθηκε ο Joaquin Phoenix).
Πρεμιέρα: 14 Νοεμβρίου. Διάρκεια: 148'.
Rio Premier: Καθ 19.30, 21.50 και ΣΚ 16.30
Rio Limassol: Καθ 19.30, 21.20 και ΣΚ 16.30
K-Cineplex Limassol, Nicosia, Larnaka: Καθ και ΣΚ 20.00, 21.30
K-Cineplex Kings Avenue Mall: Καθ και ΣΚ 19.15

Πρεμιέρα για την ταινία "The Room Next Door"
Η Ingrid και η Martha, ήταν στενές φίλες στα νιάτα τους, όταν δούλευαν μαζί στο ίδιο περιοδικό. Η Ingrid έγινε συγγραφέας, ενώ η Martha πολεμική ανταποκρίτρια, και οι δύο απομακρύνθηκαν λόγω των συνθηκών της ζωής. Μετά από χρόνια χωρίς επαφή, συναντιούνται ξανά σε μια ακραία αλλά παράξενα γλυκιά κατάσταση. Δύο σπουδαίες πρωταγωνίστριες, η Julianne Moore και η Tilda Swinton, ενώνουν τις δυνάμεις τους στην πρώτη αγγλόφωνη ταινία του εμβληματικού Ισπανού σκηνοθέτη, Pedro Almodóvar. Το "The Room Next Door" έκανε πρεμιέρα στο 81ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας, όπου απέσπασε τον Χρυσό Λέοντα, που αποτελεί το σημαντικότερο βραβείο της διοργάνωσης.
Πρεμιέρα: 14 Νοεμβρίου. Διάρκεια: 125'.
Rio Premier: Καθ και ΣΚ 19.30, 22.10
Rio Limassol: Καθ και ΣΚ 19.30
K-Cineplex Nicosia. Limassol, Larnaka: Καθ και ΣΚ 19.30

Πρεμιέρα για την ταινία "The Sloth Lane"
Μετά από μία καταστροφική καταιγίδα που διέλυσε το σπίτι τους, η σβέλτη βραδύπους Λόρα μαζί με την παλαβή οικογένεια της και τη σκουριασμένη τους καντίνα μετακομίζουν στη μεγάλη πόλη με την ελπίδα να πλουτίσουν χάρη στις οικογενειακές συνταγές τους. Το πεντανόστιμο φαγητό της οικογένειας προσελκύει το ενδιαφέρον ενός εύστροφου θηλυκού γατόπαρδου που θα κάνει τα πάντα για να ανακάμψει μετά από την αποτυχία της δικής της fast food αλυσίδας. Μία απολαυστική ιστορία ενηλικίωσης ενός κοριτσιού που ανακαλύπτει το μονοπάτι της στη ζωή. Μία διασκεδαστική ταινία κινουμένων σχεδίων που υπενθυμίζει στο κοινό να εκτιμά τις ομορφιές της ζωής. Η ταινία animation "The Sloth Lane", θα προβληθεί τόσο στα αγγλικά, όσο και μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.
Πρεμίερα: 14 Ιουνίου. Διάρκεια: 100'.
Rio Premier: Καθ 17.30 και ΣΚ 11.00, 13.00, 15.15 (ελλ) / Καθ 17.30 και ΣΚ 11.00, 13.15, 15.15, 17.15 (αγγ)
Rio Limassol: ΣΚ 15.30, 17.30 (ελλ) / ΣΚ 17.30 (αγγ)
K-Cineplex Larnaka: Καθ 17.25 και ΣΚ 15.15 (ελλ) (αγγ)
K-Cineplex Nicosia: Καθ 17.25 και ΣΚ 11.45, 15.15 (ελλ) (αγγ)
K-Cineplex Limassol: Καθ 17.25 και ΣΚ 15.15 (ελλ) / ΣΚ 15.15 (αγγ)
K-Cineplex Kings Avenue Mall Καθ και ΣΚ 17.15 (ελλ)
Σχετικά
Η Ύβρις της Ανθρωπότητας: Το ανατριχιαστικό ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου προβάλλεται στην Κύπρο
Η ταινία (83’) ακολουθεί δύο ανθρώπους στα άκρα του πλανήτη -στη Σιβηρία και την Αλάσκα- οι οποίοι βλέπουν το περιβάλλον τους να καταρρέει
Όσκαρ: Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες των τελετών βράβευσης για 2027 και 2028
Θα είναι οι δύο τελευταίες χρονιές που η διοργάνωση θα μεταδοθεί από το κανάλι ABC, πριν μεταφερθεί στο YouTube
Η ταινία «Κράτα Με» κάνει πρεμιέρα στο Cyprus Film Days
Η βραβευμένη ταινία «Κράτα Με» (Hold Onto Me) της Μυρσίνης Αριστείδου κάνει πρεμιέρα στην Κύπρο στο Cyprus Film Days αυτό τον Απρίλιο
Η Lady Gaga και η Doechii ενώνουν δυνάμεις στο νέο τρέιλερ του «Ο Διάβολος Φοράει Prada 2»
Η νεά συνεργασία των βραβευμένων με γράμμι καλλιτεχνών, ακούγεται για πρώτη φορά στο τρέιλερ της πολυαναμενόμενης συνέχειας της εμβληματικής ταινίας μόδας.
Οι δημιουργοί δύο από τις πιο επιτυχημένες σειρές της τηλεόρασης αναλαμβάνουν το νέο ξεκίνημα των X-Men
Με φόντο την επόμενη μεγάλη φάση του MCU, δύο από τα πιο δυνατά σεναριακά μυαλά της τηλεόρασης επιστρατεύονται για να δώσουν νέα πνοή στους θρυλικούς μεταλλαγμένους
Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας
Ρομαντισμός, περιπέτεια και συγκίνηση στη μεγάλη οθόνη
Πρεμιέρα για την ταινία “The Drama”
Zendaya και Robert Pattinson σε μια σκοτεινή ρομαντική κομεντί που ήδη έχει προκαλέσει μεγάλο buzz
Πρεμιέρα για την ταινία "Magellan"
Ένα ταξίδι πέρα από τα όρια του κόσμου και του ανθρώπινου νου ξεκινά
Πρεμιέρα για την ταινία “A Magnificent Life”
Ο Sylvain Chomet ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη τη ζωή του θρυλικού συγγραφέα και σκηνοθέτη Marcel Pagnol
7ο Dot.on.the.Map: Το πρόγραμμα της μεγάλης συνάντησης των επαγγελματιών του κινηματογράφου
Πρόκειται για μια θεσμική δράση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος
Το prequel του «Weapons» παίρνει σάρκα και οστά
Ο Ζακ Σιλντς και ο Ζακ Κρέγκερ ενώνουν τις δυνάμεις του για να φερουν στην μεγαλη οθονη την σκοτεινή ιστορία της θείας Γκλάντις, μετά τη θριαμβευτική πορεία του «Weapons» στα ταμεία και τα Όσκαρ.
Βραβείο της Ένωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών (GSC) 2026: Οι υποψηφιότητες
Ξεκινάει η ψηφοφορία για την ανάδειξη των καλύτερων διευθυντών φωτογραφίας σε μεγάλου μήκους και φέτος, για πρώτη φορά, σε μικρού μήκους ταινίες από την Ενωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών.