Δημοσιεύτηκε στις 08 Οκτωβρίου 2024
Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικά θα παρατηρούνται κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικά θα παρατηρούνται κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και παροδικά το απόγευμα στα νοτιοδυτικά παράλια μέχρι ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, όμως παροδικά το απόγευμα στα νοτιοδυτικά, θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 28 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 30 στα νότια και τα ανατολικά παράλια και γύρω στους 23 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος, ενώ παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες τοπικές χαμηλές νεφώσεις. Αργότερα και κατά τις αυγινές ώρες, ενδέχεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη, ιδιαίτερα σε περιοχές του εσωτερικού και στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά καταβατικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Τετάρτη και την Πέμπτη, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις.
Την Παρασκευή ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες ωστόσο στα ορεινά, δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή.
Η θερμοκρασία μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση, για να κυμανθεί έτσι κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.
Σχετικά
Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων στο 16o Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου
Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό από τις 10 μέχρι τις 16 Οκτωβρίου 2026
Η City Friends Club έχει απομακρύνει σχεδόν 200 τόνους αποβλήτων σε όλη την Κύπρο το 2025
Επιπλέον διοργάνωσε 46 εθελοντικούς και εταιρικούς καθαρισμούς στη Λεμεσό, την Πάφο και τη Λάρνακα, με τη συμμετοχή 2.461 συμμετεχόντων και την απομάκρυνση επιπλέον 50.406 κιλών απορριμμάτων
Καταγράφηκε το Βόρειο Σέλας στην Κύπρο- Εντυπωσιακή φωτογραφία του φαινομένου
Tο φαινόμενο δεν ήταν ορατό με το μάτι παρά μόνο σε φωτογραφίες μακράς έκθεσης.
Το Ράδιο Πρώτο και ο Όμιλος Breeze ανακοινώνουν τη μεγάλη στρατηγική τους συνεργασία
Η συνεργασία αυτή ενώνει δύο πρωτοπόρους στον τομέα τους
Η Κύπρος ανάμεσα στα 10 κορυφαία νησιά για ταξίδια το 2026 – 3 ελληνικά στη λίστα
Κάθε χρόνο, η TravelSupermarket με βάση τις αναζητήσεις των ταξιδιωτών δημοσιεύει μια λίστα με τα 10 πιο “trending” νησιά
Οι 7 καλύτεροι προορισμοί στον κόσμο για βιώσιμα ταξίδια
Ποτέ δεν ήταν πιο σημαντικό να ταξιδεύουμε με σύνεση – και αυτά τα μέρη μας δείχνουν πώς!
10 ξεχωριστές καρναβαλίστικες ομάδες για να "ακολουθήσεις" στο Καρναβάλι Λεμεσού
10 ομάδες, με υπέροχα κοστούμια και τρελό κέφι τις οποίες αξίζει να ακολουθήσεις για να διασκεδάσεις!
Αυτές είναι οι ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου για το 2026
Η AirlineRatings αξιολόγησε 320 διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες και παρουσίασε μια λίστα με τις πιο ασφαλείς