Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Μιχάλη, ποιο είναι φέτος το απόλυτο καλοκαιρινό μέρος για φωτογραφίες;

8 κυπριακοί λογαριασμοί στο Instagram που πρέπει να ακολουθήσεις, αν αγαπάς τα ταξίδια

Δημοσιεύτηκε στις 19 Αυγούστου 2021

Εάν υπάρχει μία χώρα που να είναι συνώνυμο του καλοκαιριού, αυτή είναι σίγουρα η Κύπρος. Καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά, μαγευτικά τοπία, αλλά και γραφικά χωριουδάκια με σοκάκια που πλημμυρίζουν από πολύχρωμα λουλούδια, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που την κάνουν να ξεχωρίζει.

Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τη μαγεία και την ανεμελιά του καλοκαιριού σε αυτό το νησί, και αυτό είναι κάτι που γνωρίζουμε τόσο εμείς που έχουμε την τύχη να μένουμε σε αυτή την ξεχωριστή χώρα όσο και οι ακόλουθοι οκτώ instagrammers, οι οποίοι βρίσκονται διαρκώς σε κίνηση και αναζητούν την επόμενη όμορφη στιγμή στο νησί για να την απαθανατίσουν μέσα από τον φωτογραφικό τους φακό.

Ακολούθως, τη μοιράζονται μαζί μας στην πιο δημοφιλή online πλατφόρμα, το Instagram, δίνοντάς μας την έμπνευση που αναζητάμε για την επόμενή μας εξόρμηση στο νησί, αλλά και την ευκαιρία να ανακαλύψουμε ακόμα μια γωνιά του που δεν γνωρίζαμε ότι υπήρχε. Γιατί, όσο μικρό κι αν είναι αυτό το νησί, μια περιήγηση στους ακόλουθους λογαριασμούς θα σε πείσει πως είναι γεμάτο κρυμμένους θησαυρούς που θα σε μαγέψουν.

Για να σε βοηθήσουμε περισσότερο με την επόμενή σου εκδρομή το φετινό καλοκαίρι, κάναμε 6 ερωτήσεις σε 8 travel instagrammers για τα κρυμμένα μυστικά της Κύπρου.

*Τα 8 κείμενα-προτάσεις από κάθε έναν travel instagrammers, θα δημοσιευτούν ξεχωριστά και όχι σε ένα ενιαίο άρθρο.

 Δεκέλεια

Μιχάλης Χριστοδούλου
The Cypriot Traveler / @thecypriottraveler

Ποια από τα μέρη που έχεις φωτογραφίσει αγαπάς περισσότερο;
To πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι το διάσημο σπιτάκι στη Διερώνα. Ήταν εντυπωσιακό και ήθελα πολύ να το βρω, να το δω από κοντά και να το φωτογραφίσω. Επίσης, η πανοραμική θέα της Αγίας Νάπας από το σημείο θέας «Κάβος» και κάθε στιγμή της ημέρας στην αποβάθρα της Αργάκας. Ακόμη, νιώθω πολύ περήφανος που την 1η Ιανουαρίου 2021 ήμουν εκεί στο άνοιγμα της Πλατείας Ελευθερίας. Είμαστε τυχεροί που ζούμε στην Κύπρο. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε!

Πού δεν έχεις πάει ακόμα και θέλεις οπωσδήποτε να πας;
Στο Αλμυρολίβαδο, όταν υπάρχει νερό στη λίμνη. Φοβήθηκα την πεζοπορία, αλλά φέτος τον χειμώνα θα το τολμήσω.

 Kαμπί Φαρμακά

Ποιο είναι φέτος το απόλυτο καλοκαιρινό μέρος για φωτογραφίες;
Η άγρια ομορφιά της δυτικής πλευράς του νησιού, από τον Ακάμα μέχρι τον Πωμό και τον Πύργο Τηλλυρίας. Φέτος θέλουμε να χορτάσουμε όλα όσα στερηθήκαμε τον χειμώνα και νομίζω πως κάθε μέρος της Κύπρου θα είναι και instagrammable.

Γιατί να σε ακολουθήσει κάποιος;
Δεν επιδίωξα τους followers. Αυτός ο λογαριασμός έγινε καθαρά για να κάνω το κέφι μου και να ανεβάζω φωτογραφίες. Αν κάποιος θέλει να με ακολουθήσει, θα δει και θα μάθει πληροφορίες για μέρη της Κύπρου που ίσως δεν γνώριζε την ύπαρξή τους. Ή μέρη που θα τα δει από μια άλλη οπτική.

 Παναγία Κουρδαλιώτισσα

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσεις τους followers σου;
Δεν έχω ιδέα, να σου πω την αλήθεια, αλλά πιστεύω ότι σε αυτό βοηθάει σίγουρα η σταθερότητα και η συχνότητα των posts και των stories. Εμένα θεωρώ με βοήθησε το γεγονός πως λειτουργούσα ως δημοσιογράφος και όχι ως οτιδήποτε άλλο. Όπου
και να πήγαινα, έδινα πληροφορίες, έκανα κατά κάποιο τρόπο ένα μικρό ρεπορτάζ. Φυσικά, παίζει ρόλο η αισθητική σου να έχει ανταπόκριση στους ανθρώπους που σε ακολουθούν. Θεωρώ πως το πέτυχα.

Τι σημαίνει για σένα κυπριακό καλοκαίρι;
Ατελείωτες διαδρομές απ’ άκρη σ’ άκρη της Κύπρου. Παγωτό τριαντάφυλλο, σάντουιτς λούντζα αλλούμι στης Κούλλας στον Πωμό, παγωμένη μπίρα «τσακρί» στο Λατσί, υπαίθρια θέατρα και φεστιβάλ, κλέφτικο στον Μέλισσο, δροσιά κάτω από τη συκαμινιά της κυρίας Κίκας στην Καλλέπεια, βαθύ μαύρισμα, άμμος στο αυτοκίνητο και εκείνος ο ήχος από τα τζιτζίκια τα απογεύματα στο χωριό.

 Πέρα Ορεινής

 Σημείο Θέας Κάβος

 Στητόροτσος, Ξυλιάτος

Το εν λόγω κείμενο του Μιχάλη περιλαμβάνεται στο περιοδικό «IN LOVE With Cyprus», μια πολυτελή έκδοση του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ, 196 σελίδων, γεμάτη Κύπρο, η οποία κυκλοφορεί στα περίπτερα στην τιμή των €2. Γιατί είμαστε «IN LOVE With Cyprus» και το φωνάζουμε με κάθε ευκαιρία!

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close