Δημοσιεύτηκε στις 26 Αυγούστου 2024
Ολοκληρώντας και τον Αύγουστο δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναζητούν πότε πέφτει η επόμενη αργία, προκειμένου να κανονίσουν μια σύντομη απόδραση. Έπόμενη αργία είναι η επέτειος της Κυπριακής Ανεξαρτησίας την 1η Οκτωβρίου που φέτος πέφτει Τρίτη ενώ της 28ης Οκτωβρίου, φέτος πέφτει ημέρα Δευτέρα.
Έτσι για αυτούς που δεν δουλεύουν το Σαββατοκύριακο που προηγείται της 28ης Οκτωβρίου, μπορούν να προγραμματίσουν μια σύντομη απόδραση τριημέρου. Ακόμα καλύτερα για εκείνους που έχουν υπόλοιπο άδειας και μπορούν να συνεχίσουν τις επόμενες 4 ημέρες της εβδομάδας και μαζί με το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί να γίνει 10ημερο.
Πώς το τριήμερο γίνεται 10ημερο
Εφόσον, βέβαια, έχετε την οικονομική δυνατότητα και τέσσερις επιπλέον ημέρες άδειας (29/10 – 1/11), μπορείτε να γυρίσετε την Δευτέρα (4/11).
Με αυτό τον τρόπο, θα μπορέσετε να κάνετε ένα ταξίδι στο εξωτερικό, κλείνοντας από τώρα τα εισιτήρια, ή μια σύντομη απόδραση στην χώρα μας, καθώς πρόκειται να βρείτε σε προσιτές τιμές καταλύματα.
Οι αργίες της σχολικής χρονιάς
Παράλληλα, στην ολοκλήρωσή τους οδεύουν οι καλοκαιρινές διακοπές για μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς στις αρχές Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία για το σχολικό έτος 2024-2025.
Οι διακοπές των Χριστουγέννων αποτελούν ευχάριστη έκπληξη για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γιατί σε αυτές περιλαμβάνονται τρία Σαββατοκύριακα και θα έχουν διάρκεια συνολικά 18 ημέρες. Παραδοσιακά οι μαθητές επιστρέφουν στα σχολεία μετά από την αργία των Θεοφανίων.
Επίσης, η Επέτειος του «Όχι» πέφτει τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024, τα Χριστούγεννα την Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2024 και η δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2024.
Ο εορτασμός της επετείου της Επάναστασης του 1821 πέφτει την Τρίτη 25 Μαρτίου του 2025, οπότε η σχολική γιορτή θα γίνει την Δευτέρα 24 Μαρτίου.
Το Πάσχα 2025 θα εορταστεί στις 20 Απριλίου.
Σχετικά
Πού να ταξιδέψετε τον Αύγουστο – Οι 6 επιλογές του National Geographic
Έξι ταξιδιωτικές εμπειρίες για τον Αύγουστο για παραλίες, σέρφινγκ, σκι και μοναδικά υπαίθρια φεστιβάλ προτείνει το National Geographic
Μουσική, διαχρονικός σχεδιασμός και υψηλές επιδόσεις συναντήθηκαν στο Minthis Music Festival 2026
Ένα φεστιβάλ, πέντε ξεχωριστές βραδιές, δύο brands με κοινές αξίες, πολλές αξέχαστες εμπειρίες
Το ελληνικό νησί που εξυμνεί το Lonely Planet
«Φυσική ομορφιά και πολιτισμός, χωρίς υπερτουρισμό»
Σταματά το delivery λόγω καύσωνα – Ποιες ώρες και τι επιτρέπεται
Υποχρεωτική παύση του delivery με δίκυκλα, ποδήλατα και πατίνια ισχύει σήμερα από τις 12:00 έως τις 16:00 σε όλη την Κύπρο
Πέθανε η Μαίρη Λίντα σε ηλικία 91 ετών
Τα τελευταία χρόνια της ζωής της, η Μαίρη Λίντα έμενε στο Γηροκομείο Αθηνών και την είδηση του θανάτου της ανακοίνωσε ο Σπύρος Σίγουρος με μια ανάρτηση στο προφίλ του στο Instagram
Μάθαμε τι θα συμβεί στον υπέροχο Καλοπαναγιώτη τα φετινά Χριστούγεννα
Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Καλαοπαναγιώτη επιστρέφει και φέτος
Στους 43 βαθμούς η θερμοκρασία - Τίθεται σε ισχύ η πορτοκαλί προειδοποίηση
Από τις 12.00 σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, θα τεθεί σε ισχύ πορτοκαλί προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 17.00.
Σε κλοιό καύσωνα η Κύπρος – Πορτοκαλί προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική
Στους 43 βαθμούς αύριο η θερμοκρασία
Αυτά είναι τα 10 πιο φωτογραφημένα ελληνικά νησιά
Από το Ιόνιο ως το Αιγαίο, αυτά τα 10 νησιά κλέβουν την παράσταση με τα όμορφα τοπία τους και τις εικόνες που χαρίζουν στους επισκέπτες.
Αυτός είναι ο νέος, εντυπωσιακός προορισμός της Cyprus Airways
Η συμφωνία αυτή ενισχύει τη συνδεσιμότητα της Κύπρου με έναν από τους μεγαλύτερους αεροπορικούς κόμβους της Ευρώπης