Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

O Άγιος Δημήτριος Μαραθάσας έφτιαξε καλοκαιρινό πρόγραμμα

Γιατί ο Αύγουστος στο χωριό είναι αλλιώτικος...

Δημοσιεύτηκε στις 06 Αυγούστου 2021

Ο Άγιος Δημήτριος έχει υψόμετρο 900μ. και βρίσκεται σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Κύπρου. Διασχίζεται από τον παραπόταμο του "Διαρίζου", "Κρυό ποταμό", είναι περιτριγυρισμένος από πυκνό δάσος και έχει χαρακτηριστικό του τις πολλές και πλατύφυλλες κληματαριές με το σταφύλι βέρικο στις αυλές των σπιτιών του. Αν και δέχεται πολύ υψηλή βροχόπτωση, που ξεπερνά τα 900 χιλιοστόμετρα, εντούτοις  η περιορισμένη κατάλληλη γη για καλλιέργεια, εξαιτίας της μορφολογίας του εδάφους, εμπόδισε τη γεωργική ανάπτυξη και για τον λόγο αυτό οι οικονομικοί του πόροι ήταν λιγοστοί και η καθημερινή ζωή των ανθρώπων του αρκετά δύσκολη.

Ο Άγιος Δημήτριος βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τα ορεινά θέρετρα του Προδρόμου και των Πάνω Πλατρών. Η επικοινωνία με το χωριό γίνεται μέσω Προδρόμου – Παλαιόμυλου στα βόρεια, μέσω Πεδουλά – Τριών Ελιών στα βορειοδυτικά και μέσω Κάτω Πλατρών – Φοινιού στα νότια. Επίσης, συνδέεται με χωματόδρομο με το μοναστήρι της Τροοδίτισσας, που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του χωριού.  

Το πανέμορφο ορεινό χωριό ανήκει στη γεωγραφική περιφέρεια της Μαραθάσας και έφτιαξε για τους κάτοικους του και για τους επισκέπτες του ένα φουλ αυγουστιάτικο, καλοκαιρινό πρόγραμμα γεμάτο μουσική, παιχνίδια και φαγητό.

Οι εκδηλώσεις ξεκινάνε από το Σάββατο 7 Αυγούστου και ρίχνουν αυλαία την Κυριακή 16 Αυγούστου.

Δείτε πιο κάτω αναλυτικά το πρόγραμμα:

 

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close