Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουλίου 2024
Λίγες ώρες έμειναν για την έναρξη των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων και στο Παρίσι είναι έτοιμοι να μαγέψουν τον κόσμο. Σήμερα, Παρασκευή στις 20:30 ώρα Κύπρου, στη σκιά του Πύργου του Άιφελ και κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα, 300.000 θεατές θα γεμίσουν τις κερκίδες που έχουν στηθεί στις όχθες του, για να παρακολουθήσουν, για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, την πλωτή παρέλαση.

Κατά μήκος του ποταμού έχουν τοποθετηθεί εμβληματικοί πίνακες μεγάλων ζωγράφων, ενώ διάσημα ονόματα, από το παγκόσμιο καλλιτεχνικό στερέωμα, θα πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις.
H Τελετή θα ξεκινήσει στην περίφημη γέφυρα του Οστερλίτζ και θα ολοκληρωθεί στους κήπους, τα σιντριβάνια και τις πλατείες στη σκιά του Πύργου του Άιφελ, στο Τροκαντερό.
Με πρώτους τους Έλληνες, 85 πλοιάρια με 7.000 αθλητές και επισήμους, θα διαπλεύσουν τον Σηκουάνα σε μια διαδρομή έξι χιλιομέτρων, που θα περάσει από ιστορικά σημεία του Παρισιού, όπως ο Καθεδρικός της Νοτρ Νταμ και η γέφυρα του Νεφ.
Δείπνο Μακρόν στους ξένους ηγέτες
Στο φημισμένο Καρουσέλ του Λούβρου, στο κέντρο του Παρισιού, 100 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων. Την ασφάλεια των επίσημων καλεσμένων συντόνιζε ο ίδιος ο Διευθυντής Αστυνομίας του Παρισιού και τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντια.
Υπήρχαν ακόμα και δοκιμαστές των φαγητών και των ποτών του δείπνου για περιπτώσεις δηλητηρίασης.

Κλειστός ο εναέριος χώρος
Σήμερα (25/07) από τις 18.00 το απόγευμα θα κλείσει και ο εναέριος χώρος κυκλοφορίας, στο Παρίσι σε ακτίνα 150 χιλιομέτρων, για να μπορεί η αεροπορική άμυνα της Γαλλίας να παρακολουθεί τον ουρανό σε περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα και από αεροσκάφη, αλλά και από drone.
Καθημερινά γύρω στα 6 drones πετάνε γύρω από το Παρίσι, κάτι που απαγορεύεται και συλλαμβάνονται οι ιδιοκτήτες τους. Μάλιστα, ένας από αυτούς ήταν και ο προπονητής της εθνικής Βραζιλίας.
Επίσης όπως είδαμε στις πρόβες στον Πύργο του Άιφελ θα υπάρξουν λέιζερ προς τον ουρανό και αυτά είναι επικίνδυνα για τα αεροσκάφη.
Για αυτούς τους λόγους θα κλείσει επί έξι ώρες, ο εναέριος χώρος και θα ανοίξει και πάλι γύρω στη μία τα μεσάνυχτα ώρα Κύπρου αφού θα έχει τελειώσει η τελετή.
Σχετικά
Πανσέληνος Νοεμβρίου: Πότε θα φωτίσει τον νυχτερινό ουρανό το «Φεγγάρι του Κάστορα»
Γιατί ονομάζεται Φεγγάρι του Κάστορα
Μια εντυπωσιακή τοιχογραφία 70 μέτρων αφηγείται την ιστορία της Χοιροκοιτίας
Μια εντυπωσιακή νέα τοιχογραφία ξεδιπλώνει την ιστορία, τις παραδόσεις και τους θρύλους της κοινότητας
Αυτές είναι οι 15 ασφαλέστερες πόλεις του κόσμου για ταξίδια το 2027
Ευρωπαϊκές πόλεις όπως η Ζυρίχη, το Άμστερνταμ και το Ρέικιαβικ είναι από τις ασφαλέστερες στον κόσμο για τους ταξιδιώτες, σύμφωνα με μια νέα κατάταξη
Η μαγεία των Χριστουγέννων ζωντανεύει στο Adams Beach Hotel
Από τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου και το φιλανθρωπικό Christmas Market μέχρι τα εορταστικά δείπνα, τις μουσικές βραδιές και τις οικογενειακές δραστηριότητες, το Adams Beach Hotel ετοιμάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα για όλη την περίοδο των γιορτών
«Μικρά μωρά, μεγάλες προοπτικές»
Τα «Μωρά Θαύματα» αναδεικνύουν τη σημασία της συστηματικής παρακολούθησης των πρόωρων παιδιών
Καιρός: Πότε αναμένονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός μέχρι το Σάββατο
Διπλή επιτυχία για την Pafilia στα European Property Awards 2026–2027
Το Minthis ενισχύει τη διεθνή του αναγνώριση με το βραβείο πέντε αστέρων στην κατηγορία Best Mixed Use Development στην Κύπρο, ενώ το Elysia Blu διακρίνεται στην κατηγορία Residential Development 20+ Units
Αυτή αναδείχθηκε λέξη της χρονιάς για το 2026 σύμφωνα με το λεξικό Collins του Ηνωμένου Βασιλείου
Η λέξη της χρονιάς για το 2025 ήταν το «vibe coding», η δημιουργία μιας εφαρμογής μέσω περιγραφών σε εργαλεία AI
Το νέο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο της Λάρνακας που θα γίνει talk of the town
Με 47 δωμάτια και σχεδιασμό εμπνευσμένο από τη Μεσόγειο, το πλήρως ανακαινισμένο ibis Styles Larnaca Finikoudes Beach προσθέτει μια νέα επιλογή διαμονής στο κέντρο της πόλης.
Χειμώνας στην Ευρώπη: 10 προορισμοί που αξίζει να ανακαλύψετε
Η Ευρώπη διαθέτει μια τεράστια ποικιλία προορισμών για να επισκεφθεί κανείς τον χειμώνα, είτε αναζητά χιονισμένες αποδράσεις, είτε παραθαλάσσιες διακοπές, είτε ιστορικές περιηγήσεις
Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Πέφτει η θερμοκρασία
Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό
Javokhir Sindarov: Η μεγάλη επιστροφή στο Cap St Georges Hotel & Resort
Η επιστροφή του Javokhir Sindarov στο Cap St Georges Hotel & Resort έχει ιδιαίτερο συμβολισμό.