Πλέον το καλοκαίρι στο χωριό Φοινί αποκτά άλλη χάρη

Ποιος είπε ότι τα καλοκαίρια στο χωριό είναι βαρετά και δεν έχει τίποτα να κάνεις εκεί; Στο χωριό Φοινί διοργανώνεται μια σειρά από πολύ ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που θα προσδώσουν άλλη χάρη στις καλοκαιρινές βραδιές μας. 

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με την αιμοδοσία εις μνήμη του Βασίλη Κρόκου με καταγωγή από το χωριό Φοινί, που έχασε τη ζωή του στη φονική έκρηξη στο Μαρί και έπειτα ακολουθούν… δύο παραστάσεις (κωμωδία και θέατρο σκιών), δράσεις για παιδιά, εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα, μουσικές βραδιές, χοροεσπερίδα με ζωντανή μουσική χορό και τραγούδι, βραδιές τόμπολας, παραδοσιακή βραδιά και εργαστήρι παραδοσιακής αγγειοπλαστικής για παιδιά. 

Για το Φθινόπωρο έχει προγραμματιστεί η Παγκύπρια πορεία μοτοσικλετιστών (BMW Club Motorrads Cyprus), για καλό σκοπό. Επίσης θα διεξαχθεί αγώνας δρόμου (περπάτημα ή/και τρέξιμο).

Τέλος ο κύκλος των καλλιτεχνικών – πολιτιστικών εκδηλώσεων θα κλείσει με το 3ο Παγκύπριο Πολιτιστικό Συνέδριο Αγγειοπλαστικής στο Φοινί που φέτος είναι αφιερωμένο στους νέους των ορεινών θερέτρων της περιοχής. 

Εδώ θα βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Πέρα από τις εκδηλώσεις, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας στο χωριό, θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε από κοντά τον καταρράκτη της Χαντάρας, να σεργιανίσετε στα μεσαιωνικά γεφύρια του Φοινιού, της Εκκλησιάς, του Πισκόπου και της Ελιάς. Να προσκυνήσετε στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού και το αρχαίο μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων, να πιείτε καφέ στην Κεντρική Πλατεία του Φοινιού και να δοκιμάστε τα εύγευστα Φοινιώτικα Λουκούμια, παρέα με δροσερό νερό από τη βρύση της Πελλομαρούς. Τέλος, μπορείτε να γευματίσετε στην ταβέρνα και τα εστιατόρια του χωριού.

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31