Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιουνίου 2024
Η πόλη της Ζυρίχης υπέβαλλε και επισήμως αίτηση για να φιλοξενήσει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2025. Η Ζυρίχη έχει μεγάλη εμπειρία στη διοργάνωση εκδηλώσεων μεγάλης κλίμακας και έχει την κατάλληλη υποδομή και ελκυστικούς χώρους: το Hallenstadion με την εμπορική έκθεση, το Landiwiese στη λίμνη Ζυρίχη και το Συνεδριακό Κέντρο. Η όλη προσπάθεια θα χρηματοδοτηθεί και από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, με 20 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα.
Η Eurovision προσφέρει στην πόλη της Ζυρίχης την ευκαιρία να παρουσιαστεί ως μια κοσμοπολίτικη πολιτιστική πόλη και ένας ελκυστικός ταξιδιωτικός προορισμός. «Ζυρίχη και Eurovision: ταιριάζουν τέλεια. Η Ζυρίχη είναι εξίσου πολύχρωμη, εξίσου ζωηρή, εξίσου ποικιλόμορφη. Μπορούμε και θέλουμε να διαχειριστούμε αυτό το μεγάλο έργο», λέει η δήμαρχος Corine Mauch.
Με το αεροδρόμιο της Ζυρίχης και τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ζυρίχης, η πόλη είναι καλά συνδεδεμένη τόσο για διεθνείς επισκέπτες όσο και για επισκέπτες από όλα τα μέρη της Ελβετίας.
Οι λεπτομέρειες της υποψηφιότητάς της
Η Ζυρίχη έχει μεγάλη εμπειρία στο σχεδιασμό και την υλοποίηση μεγάλων εκδηλώσεων. Με το Hallenstadion, η πόλη της Ζυρίχης προσφέρει την κατάλληλη υποδομή για τον διαγωνισμό. Ως η μεγαλύτερη αίθουσα εκδηλώσεων στην Ελβετία, το Hallenstadion έχει περίπου 15.000 θέσεις και, μαζί με την άμεσα γειτονική Εμπορική Έκθεση της Ζυρίχης, έχει αρκετό χώρο για τον χώρο που απαιτείται.
Εκτός από τις ζωντανές εμφανίσεις στο Hallenstadion, στο «Eurovision Village» πραγματοποιούνται διάφορες συναυλίες, δημόσιες προβολές και δημόσιες εκδηλώσεις. Για το «Χωριό της Eurovision», η πόλη της Ζυρίχης έχει μια πλατεία κοντά στο κέντρο, το Landiwiese, ακριβώς στις όχθες της λίμνης της Ζυρίχης. Το Συνεδριακό Κέντρο της Ζυρίχης σχεδιάζεται να είναι η τρίτη επίσημη τοποθεσία της Eurovision στην πόλη της Ζυρίχης. Για παράδειγμα, το «EuroClub» μπορεί να φιλοξενηθεί εκεί.
Ως συνεισφορά στο συνολικό κόστος του σχεδιασμού και της υλοποίησης του ESC, το δημοτικό συμβούλιο υποβάλλει αίτηση στο τοπικό συμβούλιο για επιχορήγηση 20 εκατομμυρίων φράγκων. Το δάνειο υπόκειται στον όρο ότι η σύμβαση από την SRG και την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοφωνίας (EBU) πηγαίνει στην πόλη της Ζυρίχης.
Η Ζυρίχη φαντάζει το φαβορί για να φιλοξενήσει την Eurovision 2025, τον ερχόμενο Μάιο. Τρεις όμως ακόμη πόλεις διεκδικούν την διοργάνωση. Η Γενεύη, η Βασιλεία και η Βέρνη. Η τελική απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί τον Αύγουστο.
Σχετικά


Η προπώληση των εισιτηρίων για το Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ, μόλις ξεκίνησε
Το φεστιβάλ παρουσιάζει φέτος 12 μεγάλες συναυλίες

Έρχεται την Κυριακή το 2ο Pernera Street Music Festival
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μουσική σε εννέα διαφορετικές σκηνές που θα στηθούν στη μέση του δρόμου

Το Theama ανακοίνωσε την επόμενη μεγάλη συναυλία του!
Αυτοί είναι οι καλλιτέχνες που θα ανέβουν στη σκηνή του

Minthis Music Festival 2025: Νέα πνοή στην κλασική μουσική με τους Niklas Liepe και Raphaela Gromes
Το φεστιβάλ, που θα μετατρέψει το Minthis Resort στην Πάφο σε έναν ζωντανό χώρο μουσικής και τέχνης.

Έρχεται για άλλη μία καλοκαιρινή συναυλία ο Έλληνας ράπερ Wang, στη Λευκωσία
Μία βραδιά με τον πολυπλατινένιο καλλιτέχνη

νύχτα ΣτΑσου…: Κώστας Μακεδόνας & Χριστιάνα Γαλιάτσου στον Κάτω Δρυ
Μία βραδιά γεμάτη μουσική, φαγητό και κρασί!

Windcraft Music Fest: Πνευστά, τζαζ, παράδοση και ηλεκτρονικοί ήχοι σε μια ξεχωριστή μουσική γιορτή
Όλες οι συναυλίες που θα "παίξουν" στο φετινό φεστιβάλ

Το 2ο Pernera Street Music Festival θα γεμίσει τον Πρωταρά με μουσικούς!
Απόλαυσε μουσική σε 9 διαφορετικές σκηνές που θα στηθούν στη μέση του δρόμου

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη συναντά τη Βίκυ Μοσχολιού, σε 3 συναυλίες στην Κύπρο
Η Αλκηστις Πρωτοψάλτη υπογράφει ένα μοναδικό αφιέρωμα και ερμηνεύει τραγούδια της Βίκυς Μοσχολιού, 20 χρόνια μετά το θάνατο της.

Η Βασιλική Χαρίτωνος ντύνει την Τριανταφυλλένη
Μια ωδή στην παράδοση με βαθιά ανθρώπινη διάσταση

Νίκος Μακρόπουλος και Κωνσταντίνος Χριστοφόρου σε μία μεγάλη συναυλία στο Παραλίμνι
Όλες οι λεπτομέρειες!