Δημοσιεύτηκε στις 29 Μαΐου 2024
«ΕΞΙ & ΠΕΝΤΕ» : Η δύναμη του συνδυασμού της Πέμπτης Τέχνης (μουσική) και της Έκτης Τέχνης (θέατρο). Μια πρόταση του πως αναδύεται και αναδεικνύεται η μια τέχνη μέσα από την άλλη, αποδεικνύοντας τον αλληλένδετο χαρακτήρα τους.
Η μουσική συναυλία: «ΕΞΙ & ΠΕΝΤΕ» , προτείνει ένα πρωτότυπο Αφιέρωμα στο Ελληνικό Θεατρικό Τραγούδι. Πρόκειται για μια συλλογική πρωτοβουλία νέων μουσικών, έχοντας ως αφορμή την ιδέα να παρουσιαστούν τραγούδια-σταθμοί της Σύγχρονης Ελληνικής Θεατρικής Δραματουργίας, γνωστά και λιγότερο γνωστά, με νέες ενορχηστρώσεις. Η συναυλία παρουσιάζει ένα αμάλγαμα μουσικών ειδών, όπου παρουσιάζονται θεατρικά τραγούδια, τα οποία κατάφεραν να αποτυπωθούν στις συνειδήσεις του κόσμου μέχρι σήμερα.

Γενικός σκοπός υλοποίησης της συναυλίας είναι η ανάδειξη φλεγόντων κοινωνικών ζητημάτων, όπως αυτά της ανισότητας, της ένταξης κοινωνικών ομάδων με λιγότερη εκπροσώπηση, του ρατσισμού και των ψυχικών ασθενειών. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού και ειδικά της νεολαίας, μέσα από τη μουσική και λογοτεχνική σκοπιά του ζητήματος, για το πως θίγονταν τέτοια ζητήματα μέσα από την θεατρική πράξη στην Ελληνική θεατρική σκηνή του 20ου και 21ου αιώνα.
Οι επιλογές των μουσικών έργων είναι προσεκτικά επιλεγμένες, ούτως ώστε να αναδεικνύονται οι προαναφερθείσες θεματικές από ένα μεγάλο φάσμα ρεπερτορίου, συνδυάζοντας έργα πολλών καταξιωμένων Ελλήνων συνθετών του 20ου και 21ου αιώνα (Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, Καραμουρατίδης κ.α.

Ερμηνεύτρια της συναυλίας είναι η Κατερίνα Παράσχου, η οποία θα συνοδεύεται από 7μελή ορχήστρα, σε ενορχηστρώσεις του συνθέτη Κυριάκου Κώστα. Ηθοποιός επί σκηνής θα είναι η Σαββίνα Γεωργίου, σε κείμενα του Σταύρου Σταύρου, υπό την σκηνοθετική επιμέλεια του Μιχάλη Κολοκοτρώνη.
>> Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου, 4 Ιουνίου 2024, η ώρα 20:30.
Είσοδος: €15
Πληροφορίες και Κρατήσεις: 70002420
Υπο την αιγίδα του Δήμου Πάφου
Οργάνωση: Τεχνόπολις 20
Χορηγός : Oργανισμός Νεολαίας
-
Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου
04 Ιουνίου 2024
Σχετικά
Αυτή η τραγουδίστρια θα πάρει τη θέση του Γιώργου Μαζωνάκη στο The Voice
Η τραγουδίστρια θα είναι το τέταρτο πρόσωπο των coaches δίπλα στην Έλενα Παπαρίζου, τον Χρήστο Μάστορα και τον Πάνο Μουζουράκη
Μάθαμε πότε κάνει πρεμιέρα ο Γιάννης Πλούταρχος στις Notes Live
Mαζί του η Κατερίνα Κακοσαίου
Αλλαγή χώρου για τη συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα στα Λευκωσία
Η συναυλία των Σωκράτη Μάλαμα, Ιουλίας Καραπατάκη και Γιάννη Μάλαμα μεταφέρεται, για τεχνικούς λόγους, στα Λύμπια
Τεχνόπολη: Ακυρώνεται οριστικά η συναυλία-αφιέρωμα στον Μαζωνάκη
Η ανακοίνωση της διοργανώτριας εταιρείας
«Μια ζωή τραγούδι» με τον Μανώλη Μητσιά στη Σωτήρα
ένα αφιέρωμα στο ελληνικό τραγούδι και στην πλούσια μουσική διαδρομή ενός από τους σημαντικότερους και πλέον αγαπητούς ερμηνευτές του ελληνικού πενταγράμμου
Στέλιος Διονυσίου, Κωνσταντίνα και ο Δημήτρης Σουρουλλάς σε μια δωρεάν συναυλία στην πλατεία
Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με τίτλο «Κύπρος – Μια Πατρίδα – Ένας Λαός»
Η Ρία Ελληνίδου έρχεται Κύπρο, για μία από τις πιο δυνατές βραδιές της σεζόν
Γίνε μέρος του πιο πολυσυζητημενου και πολυαναμενόμενου live του φετινού φθινοπώρου.
O Γρηγόρης Σαμόλης έρχεται για ένα γνήσιο κρητικό γλέντι στο Μαρώνι
Η Κύπρος ετοιμάζεται για μια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη κρητική μουσική, χορό, πάθος και αυθεντικό γλέντι!
Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για το 39ο Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ
Θα επιστρέψει και πάλι το καλοκαίρι.
Ανακοινώθηκαν οι καλλιτέχνες που θα μας διασκεδάσουν στον Χορό του Καϊσιού
Έρχονται με ένα πρόγραμμα γεμάτο ενέργεια και αγαπημένες επιτυχίες!
Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Μαζωνάκη: Βίντεο από την αγρυπνία στη Νίκαια
Πλήθος θαυμαστών και καλλιτέχνες συγκεντρώθηκαν στην αγρυπνία, το βράδυ της Κυριακής
Μετά τη συναυλία-υπερθέαμα στη Θεσσαλονίκη, ο Αντώνης Ρέμος έρχεται στην Κύπρο
Μετά από μια ιστορική βραδιά στη Θεσσαλονίκη με περισσότερους από 200.000 θεατές, ο Αντώνης Ρέμος ετοιμάζεται να ανέβει στη σκηνή της Κύπρου.