Δημοσιεύτηκε στις 29 Μαΐου 2024
«ΕΞΙ & ΠΕΝΤΕ» : Η δύναμη του συνδυασμού της Πέμπτης Τέχνης (μουσική) και της Έκτης Τέχνης (θέατρο). Μια πρόταση του πως αναδύεται και αναδεικνύεται η μια τέχνη μέσα από την άλλη, αποδεικνύοντας τον αλληλένδετο χαρακτήρα τους.
Η μουσική συναυλία: «ΕΞΙ & ΠΕΝΤΕ» , προτείνει ένα πρωτότυπο Αφιέρωμα στο Ελληνικό Θεατρικό Τραγούδι. Πρόκειται για μια συλλογική πρωτοβουλία νέων μουσικών, έχοντας ως αφορμή την ιδέα να παρουσιαστούν τραγούδια-σταθμοί της Σύγχρονης Ελληνικής Θεατρικής Δραματουργίας, γνωστά και λιγότερο γνωστά, με νέες ενορχηστρώσεις. Η συναυλία παρουσιάζει ένα αμάλγαμα μουσικών ειδών, όπου παρουσιάζονται θεατρικά τραγούδια, τα οποία κατάφεραν να αποτυπωθούν στις συνειδήσεις του κόσμου μέχρι σήμερα.

Γενικός σκοπός υλοποίησης της συναυλίας είναι η ανάδειξη φλεγόντων κοινωνικών ζητημάτων, όπως αυτά της ανισότητας, της ένταξης κοινωνικών ομάδων με λιγότερη εκπροσώπηση, του ρατσισμού και των ψυχικών ασθενειών. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού και ειδικά της νεολαίας, μέσα από τη μουσική και λογοτεχνική σκοπιά του ζητήματος, για το πως θίγονταν τέτοια ζητήματα μέσα από την θεατρική πράξη στην Ελληνική θεατρική σκηνή του 20ου και 21ου αιώνα.
Οι επιλογές των μουσικών έργων είναι προσεκτικά επιλεγμένες, ούτως ώστε να αναδεικνύονται οι προαναφερθείσες θεματικές από ένα μεγάλο φάσμα ρεπερτορίου, συνδυάζοντας έργα πολλών καταξιωμένων Ελλήνων συνθετών του 20ου και 21ου αιώνα (Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, Καραμουρατίδης κ.α.

Ερμηνεύτρια της συναυλίας είναι η Κατερίνα Παράσχου, η οποία θα συνοδεύεται από 7μελή ορχήστρα, σε ενορχηστρώσεις του συνθέτη Κυριάκου Κώστα. Ηθοποιός επί σκηνής θα είναι η Σαββίνα Γεωργίου, σε κείμενα του Σταύρου Σταύρου, υπό την σκηνοθετική επιμέλεια του Μιχάλη Κολοκοτρώνη.
>> Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου, 4 Ιουνίου 2024, η ώρα 20:30.
Είσοδος: €15
Πληροφορίες και Κρατήσεις: 70002420
Υπο την αιγίδα του Δήμου Πάφου
Οργάνωση: Τεχνόπολις 20
Χορηγός : Oργανισμός Νεολαίας
-
Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου
04 Ιουνίου 2024
Σχετικά
Μόλις ανακοινώθηκε μία μεγάλη συναυλία με τον Χρήστο Θηβαίο στην Κύπρο
"30 Χρόνια Μέρες Αδέσποτες": Μια βραδιά γεμάτη μουσική, συναίσθημα και τραγούδια που αγαπήσαμε.
Ο Γιάννης Πάριος έρχεται Κύπρο για μία μοναδική συναυλία
Μια βραδιά αφιερωμένη στα τραγούδια που σημάδεψαν γενιές και αγαπήθηκαν όσο λίγα
Ανακοινώθηκε άλλη μία συναυλία με τον Νίκο Οικονομόπουλο στην Κύπρο
Ο αγαπημένος ερμηνευτής έρχεται Κύπρο τον Ιούλιο
Ο Τεύκρος Νεοκλέους και η LNS Band στην Πλατεία Αγοράς Πάφου
Με αγαπημένες επιτυχίες από τη δεκαετία του ’70 μέχρι σήμερα
O Μίλτος Πασχαλίδης επιστρέφει στην Κύπρο τον Ιούλιο
Έρχεται ως προσκεκλημένος του Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ
Το Grecophilia ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Θάνο Πετρέλη στην Αγία Νάπα
Για ένα ειδικά διαμορφωμένο live πρόγραμμα, πάνω στη θάλασσα
To 21ο Cyprus Rialto World Music Festival έρχεται με ένα δυνατό line up
Ολόκληρο το πρόγραμμα της γιορτής
Η Πάφος θα γεμίσει μουσική και μουσικούς
Αυτά είναι όλα όσα θα συμβούν στην Πάφο για την Παγκόσμια Μέρα Μουσικής
Γλυκερία και Στέλιος Διονυσίου μαζί στην Κύπρο
Μια μοναδική καλοκαιρινή μουσική βραδιά γεμάτη επιτυχίες, συναίσθημα και αυθεντικό λαϊκό γλέντι!
Αυτοί οι τραγουδιστές θα ανέβουν στη σκηνή του Φεστιβάλ Καρότου
Το 6ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Καρότου Λιοπετρίου 2026 ανακοίνωσε το
Μόλις ανακοινώθηκε μία μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία στον Άγιο Θεόδωρο Λάρνακας
Δύο δημοφιλείς καλλιτέχνες ετοιμάζονται για ένα μεγάλο γλέντι στο χωριό!