Δημοσιεύτηκε στις 14 Μαΐου 2024
Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός ενώ κατά τις μεσημβρινές ώρες αναμένονται βροχές και πιθανό μεμονωμένη καταιγίδα στα ορεινά και σε περιοχές στα νότια, στα ανατολικά, και πιθανό στο εσωτερικό.
Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 25 στα παράλια και στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ωστόσο από την Πέμπτη, αναμένεται να επικρατεί ασθενής ψηλή πίεση. Από την Παρασκευή και μετά, στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη.
Αρχικά σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με κατά τόπους αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένη καταιγίδα, ιδιαίτερα στα ορεινά αλλά και σε περιοχές στα νότια, στα ανατολικά και πιθανό και στο εσωτερικό. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν θαλάσσιοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά μέχρι το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 25 στα παράλια και στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά, κυρίως στα παράλια, θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Σταδιακά, θα παρατηρούνται και αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Αργότερα και κατά τις αυγινές ώρες, σε περιοχές του εσωτερικού και στα νοτιοανατολικά, ενδέχεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και σύντομα καταβατικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Τετάρτη, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ιδιαίτερα στα ορεινά αλλά και σε περιοχές στα νότια, στα ανατολικά και στο εσωτερικό.
Την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.
Η θερμοκρασία την Τετάρτη θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, ωστόσο μέχρι την Παρασκευή, θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να βρεθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.
Σχετικά
«Αγγίζει» τους 37 βαθμούς ο υδράργυρος – Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Η μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου σήμερα και η «πρεμιέρα» του καλοκαιριού
Το θερινό ηλιοστάσιο μάς προσφέρει τη μεγαλύτερη σε διάρκεια φωτός μέρα για ολόκληρο το έτος, η οποία υπολογίζεται στις 15 ώρες
Η Coral Cyprus και τα πρατήρια Shell παρουσιάζουν τη νέα καμπάνια των Shell V-Power & Shell GO+ με μεγάλο έπαθλο 3 Jeep® Avenger
Η νέα καμπάνια συνδέει τα καύσιμα τελευταίας γενιάς Shell V-Power με την εφαρμογή Shell GO+ και ολοκληρώνεται με διαγωνιστικές δοκιμασίες δεξιότητας για την ανάδειξη τριών νικητών
Η Lidl Κύπρου θωρακίζει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών με τη νέα εταιρική δέσμευση «Full εγγύηση Lidl»
Η εταιρεία εισάγει πολιτική επιστροφής χρημάτων στα φρέσκα προϊόντα, επιβεβαιώνοντας την υπεροχή της τοπικής εφοδιαστικής της αλυσίδας
Το Aphrodite Hills Resort παρουσιάζει το ανανεωμένο The Racket Club
Ένα νέο κεφάλαιο για το κορυφαίο θέρετρο της Κύπρου.
Στους 34 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία με βροχές και καταιγίδες
Πώς θα είναι ο καιρός το σαββατοκύριακο
Στους 36 βαθμούς η θερμοκρασία – Έρχονται βροχές από την Παρασκευή
Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ ασταθείς καιρικές συνθήκες αναμένονται από αύριο Παρασκευή.
Η Κύπρος έχει τις καθαρότερες θάλασσες για κολύμπι στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Πρωτιά για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά
ΜΠΛΕ ΩΡΕΣ: Μια δυνατή ιστορία έρχεται στο ΣΙΓΜΑ
Ένα συγκλονιστικό ερωτικό δράμα με τους τηλεθεατές να ακολουθούν τους ήρωες σε μία διαδρομή γεμάτη μυστήριο και ανατροπές
The Flashback Live Show: Το απόλυτο retro πάρτι του καλοκαιριού μόλις ξεκίνησε στο Garden Day & Night
Κάθε Παρασκευή, ο μαγευτικός κήπος του Garden Day & Night μετατρέπεται σε μια ζωντανή χρονομηχανή που ταξιδεύει το κοινό στα 80s, τα 90s και τα χρόνια του millennium
«Σκαρφαλώνει» στους 37°C ο υδράργυρος–Ανοιχτό το ενδεχόμενο βροχών στα ορεινά
Aναλυτικά η πρόγνωση
Καιρός: Στους 35 βαθμούς ο υδράργυρος στο εσωτερικό – Αλλάζει ξανά το σκηνικό την Παρασκευή
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού