Δημοσιεύτηκε στις 10 Μαΐου 2024
Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας παροδικά ενδέχεται να είναι αυξημένες. Τις επόμενες μέρες σύμφωνα με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής θα παρατηρούνται εκτός των ισχυρών ανέμων, βροχές αλλά και χαλάζι σε κάποιες περιπτώσεις.
Το απόγευμα της Παρασκευής, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, γενικά μέτριοι, 4 μποφόρ και τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, ωστόσο παροδικά στα δυτικά παράλια θα πνέουν μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.
Απόψε, θα συνεχίσουν να εμφανίζονται παροδικά αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις, ωστόσο στα δυτικά θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, παρόλο που αρχικά σε προσήνεμες παράλιες περιοχές θα πνέουν μέτριοι και παροδικά τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, της ίδιας διεύθυνσης. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη, αλλά στα ανατολικά θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό και στα νοτιοδυτικά παράλια, γύρω στους 15 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 13 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, με το ενδεχόμενο να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, ενώ αρχικά σε περιοχές στο ανατολικό μισό ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, γενικά μέτριοι, 4 μποφόρ και παροδικά στα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, ωστόσο το απόγευμα στα νότια παράλια θα πνέουν μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Σε υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού, θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, της ίδιας διεύθυνσης. Η θάλασσα θα είναι αρχικά μέχρι λίγο ταραγμένη, για να καταστεί αργότερα λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα ανατολικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 25 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά, γύρω στους 24 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Κυριακή ο καιρός θα είναι τοπικά κυρίως συννεφιασμένος και σταδιακά αναμένονται μεμονωμένες βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό.
Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι παροδικά κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει και χαλάζι.
Την Τρίτη, προοδευτικά θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις, που αναμένεται να δώσουν μετά το μεσημέρι μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά.
Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι τη Δευτέρα, για να κυμαίνεται πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Τρίτη θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να βρεθεί κοντά στις μέσες τιμές για την εποχή.
Σχετικά
Aya Resort: Βουτιές, χαλάρωση και luxury vibes στον ολοκαίνουριο, lifestyle προορισμό του νησιού
Ένα adults-only 5 αστέρων καταφύγιο όπου η premium φιλοξενία συναντά την ενέργεια του ΑΥΑ Summer Club, την πιο εντυπωσιακή καλοκαιρινή εμπειρία του νησιού
Το νέο Toyota RAV4 παρουσιάστηκε επίσημα στην Κύπρο
Η έκτη γενιά του εμβληματικού SUV της Toyota έκανε πρεμιέρα σε μια εντυπωσιακή βραδιά στο Pavilion, στη Λευκωσία
Ελληνικό νησί κορυφαίος βιώσιμος προορισμός στην Ευρώπη: «Η επιτομή της αυθεντικής Ελλάδας»
Η διάκριση αυτή αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία καθώς προέρχεται από μία διεθνώς αναγνωρισμένη πλατφόρμα
9 κομψά κτήματα και αίθουσες γάμου, για ονειρεμένες δεξιώσεις
Ο απόλυτος οδηγός για υπέρλαμπρα events, γαμήλιες δεξιώσεις, βαπτίσεις, εταιρικές εκδηλώσεις και άλλα
Αυτό είναι το νέο, εντυπωσιακό σημείο του Πρωταρά
Ένα νέο floor mural στην καρδιά του Πρωταρά, θα αποτελέσει το νέο καλλιτεχνικό σημείο αναφοράς και φωτογραφικό τοπόσημο
Οι καλύτερες παραλίες της Ευρώπης αποκαλύφθηκαν και ανάμεσά τους βρίσκονται τρεις ελληνικές
Στη φετινή κατάταξη βρέθηκαν συνολικά 11 ευρωπαϊκές παραλίες, από χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Γαλλία, αλλά και η Ιρλανδία
Πτώση θερμοκρασίας και βροχές στα ορεινά - Ανοικτό το ενδεχόμενο καταιγίδων
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
Καλοκαίρι στον προορισμό που τα έχει όλα: Πολυτελή διαμονή, κορυφαίες εγκαταστάσεις και ολοκληρωμένες εμπειρίες
Το Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa, υποδέχεται την καλοκαιρινή περίοδο με πλήρη λειτουργία και ολοκληρωμένη εμπειρία lifestyle
Τρέιλερ για την 4η σεζόν του «Ted Lasso»
Με το Μουντιάλ προ των πυλών, η Apple προγραμματίζει τη νέα σεζόν της πολυβραβευμένης σειράς τον Αύγουστο μην και υπάρξουν ποδοσφαιρικά στερητικά σύνδρομα
Ήρθε κι Έδεσε: Δεν λέμε αντίο, κάνουμε πάσα στο μουντιάλ και λέμε «στο επανιδείν το Φθινόπωρο»!
Το αγαπημένο, ανατρεπτικό δίδυμο, ολοκληρώνει αύριο Πέμπτη 30 Απριλίου τη φετινή σεζόν