Δημοσιεύτηκε στις 08 Μαΐου 2024
Ο πρώτος ημιτελικός του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Γιουρβίζιον 2024 πέρασε στην ιστορία. Τόσο κατά τη διάρκεια όσο και με το τέλος του τα γραφεία στοιχημάτων δεν σταματούσαν να δίνουν αποδόσεις για την εκάστοτε χώρα.

Με αυτό τον τρόπο μπορούσε κάποιος να καταλάβει αν πήγε καλά ή όχι το κάθε τραγούδι. Αυτό βέβαια δεν είναι απόλυτο αφού οι στοιχηματικές καταγράφουν τάσεις κι όχι αν ένα τραγούδι είναι καλό ή κακό. Παράδειγμα η Ιρλανδία και η Φιλανδία που πέρασαν στον τελικό με δύο ανεκδιήγητα αστεία και παλαβά τραγούδια που όμως ανεβαίνουν συνεχώς στα προγνωστικά αφού όπως φαίνεται αρέσουν σε μεγάλη μερίδα του κόσμου.

Το μεγάλο φαβορί
Αξίζει να αναφέρουμε πως οι προβλέψεις των γραφείων στοιχημάτων τα τελευταία χρόνια δεν πέφτουν ποτέ έξω αφού προβλέπουν πολύ σωστά τόσο τον νικητή όσο και πάνω κάτω τις θέσεις των υπολοίπων χωρών.
Μετά και τον πρώτο ημιτελικό φαίνεται πως η Κροατία θα είναι η χώρα που θα κατακτήσει φέτος το μεγάλο βραβείο με το τραγούδι "Rim Tim Tagi Dim" και ερμηνευτεί τον Baby Lasagna. Η εντυπωσιακή χθεσινοβραδυνή του εμφάνιση με το κοινό να συμμετέχει ενεργά στα φωνητικά και να ζητωκραυγάζει μας δείχνουν πως έχουμε νικητή. Οι στοιχηματικές δίνουν στην Κροατία την πρώτη θέση με πιθανότητες νίκης 36% ενώ ακολουθεί η Ελβετία με τον Nemo και το τραγούδι "The Code" που θα εμφανιστεί στο β ημιτελικό.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις στοιχηματικές το παιχνίδι θα γίνει ανάμεσα σε αυτές τις δύο χώρες με τον διαγωνισμό του 2025 να πηγαίνει είτε στην Κροατία είτε στην Ελβετία. Εδώ και πολλά χρόνια δεν έχουμε δει να γίνεται κάποια μεγάλη έκπληξη στο διαγωνισμό όσον αφορά την κορυφή αλλά τις υπόλοιπες θέσεις. Στις θέσεις 3 και 4 βρίσκονται δύο πολύ καλά τραγούδια από την Ιταλία και την Ουκρανία.

Η έκπληξη έρχεται από το πολύ... διαφορετικό και ιδιαίτερο τραγούδι της Ιρλανδίας που ερμηνεύει μία non binary τραγουδίστρια που φαίνεται πως αρέσει σε μερίδα του κόσμου γι' αυτό και οι στοιχηματικές ανεβάζουν στην 5η θέση. Ακολουθεί ένα ακόμα χαζοχαρούμενο τραγουδάκι στην 6η θέση από την Ολλανδία, μία υπέροχη μπαλάντα στην 7η από τη Γαλλία, το Ισραήλ που είναι ένα ερωτηματικό για το πως θα πάει στην 8η θέση ένω στην 9η συναντάμε την Μαρίνα Σάττι με το Ζάρι. Η δεκάδα κλείνει με ένα ακόμα χαζοτράγουδο με τον τραγουδιστή να μας δείχνει τα οποίσθιά του στον πρώτο ημιτελικό από την Φινλανδία που έχει σημειώσει μεγάλη άνοδο.

Η Κύπρος παρά την εξαιρετική της εμφάνιση χθες βράδυ κατάφερε να πηδήσει μερικές θέσεις αλλά παραμένει πολύ χαμηλά στην 21η θέση.
Το τέλος του β' ημιτελικού την Πέμπτη θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα δούμε πιο καθαρά τα φαβορί και τον πιθανό νικητή.
Σχετικά

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο Γιάννης Διονυσίου σε μία μεγάλη συναυλία στο χωριό!
Μεγάλη συναυλία στην Περιστερώνα εις μνήμην Κωνσταντίνου Χατζημιχαήλ

Οι Prospectus ανακοίνωσαν τα νέα δύο μέλη της μπάντας τους
Ο ντάμερ και ο τραγουδιστής που θα ενταχθούν στην ομάδα, μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Μεσημέρη

Φεστιβάλ Μουσικής με κορυφαίους καλλιτέχνες
Σε διάφορες τοποθεσίες, σε Φρέναρος, Παραλίμνι, Αχερίτου και Δερύνεια


Τα 20 πιο μεγάλα live στα χωριά: Οι συναυλίες του φετινού Αυγούστου στην ορεινή Κύπρο
Όλες οι συναυλίες στα χωριά μας που δεν πρέπει να χάσεις τον φετινό Αύγουστο

Η Ευρυδίκη τραγουδά τον Δεκαπενταύγουστο στην Κύπρο
Ένα μουσικό live με τις επιτυχίες της αγαπημένης ερμηνεύτριας

Duo Immersio: Ρεσιτάλ πιάνου για τέσσερα χέρια
Μια ιδιαίτερη βραδιά μουσικής δωματίου με τους Mujie Yan και Δαυίδ Αναστασίου

14 συναυλίες που θα απολαύσουμε τον Δεκαπενταύγουστο στο νησί
Μουσικές στάσεις που θα γεμίσουν τις μέρες μας με ρυθμό, κέφι και αξέχαστες στιγμές σε όλη την Κύπρο

Γιώργος Τσαλίκης και Σάσα Μπάστα σε μια μοναδική μουσικοχορευτική βραδιά
Μαζί τους ο Αλέξης Πρεβενάς, η Αντριανέλα Νικολάου και η Άννα Ηρακλέους

Ο Σταύρος Κωνσταντίνου ζωντανεύει τον κήπο της πρωτεύουσας
Τρεις εκρηκτικές Πέμπτες τον Σεπτέμβριο με special act την Κλεοπάτρα Τομπάζου

Moonwalk 2025 - Eclipse edition: Έρχεται το μεγαλύτερο street music festival του νησιού
Φέτος θα περπατήσουμε κάτω από την πανσέληνο και μια σεληνιακή έκλειψη.

Παραδοσιακή βραδιά με την Αρετή Κετιμέ και τον Στέφανο Πελεκάνη στην πλατεία του χωριού
Μουσική, γεύσεις και ζεστή ατμόσφαιρα σε μια καλοκαιρινή γιορτή με ελεύθερη είσοδο