Δημοσιεύτηκε στις 01 Μαΐου 2024
Αθήνα, 1982. Κάπου ανάμεσα σε Κυψέλη, Πατήσια και Εξάρχεια, γεννιέται η Creep Records.
Στον βραχύχρονο αλλά πλούσιο κατάλογό της, έκαναν το δισκογραφικό τους πέρασμα μερικές από τις σημαντικότερες μπάντες της εγχώριας new wave, post punk και dark wave σκηνής. Σε διάστημα τεσσάρων μόλις χρόνων, η Creep κυκλοφόρησε μια σειρά από εμβληματικούς δίσκους, οι οποίοι έως σήμερα αποτελούν μουσικά έργα ανεκτίμητης συναισθηματικής και ιστορικής αξίας.
Μέσα από τις προσωπικές αφηγήσεις του ιδρυτή της, Μπάμπη Δαλίδη, αναδύεται ένα ντοκιμαντέρ για μια από τις πρώτες και επιδραστικότερες ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρείες στην Ελλάδα που έδωσε στέγη σε αρκετές underground μπάντες των 80’s, όπως οι Yell-Ο-Yell και άλλοι πολλοί.
Το έργο πλαισιώνουν μέλη των συγκροτημάτων που δισκογράφησαν στην Creep, όπως οι Angelo & His Egos, Art of Parties, Clown, Cpt Nefos, Headleaders, Metro Decay, Rehearsed Dreams, The Reporters, South of No North, Villa 21 και The Vyllies.
Λίγους μήνες μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Punkfilmfest Berlin στο Βερολίνο, όπου απέσπασε το βραβείο κοινού, και αμέσως μετά την συμμετοχή του στα Διεθνή Κινηματογραφικά Φεστιβάλ Αθήνας (Νύχτες πρεμιέρας) και Μπράουνσβαϊγκ, το "Return Οf Τhe Creeps" πραγματοποιεί την έξοδό του στις κινηματογραφικές αίθουσες.
Από τον δημιουργό του Music For Ordinary Life Machines, Νίκο Χαντζή, ένα νέο μουσικό ντοκιμαντέρ ξετυλίγεται στο άσπρο πανί και έρχεται να σας διηγηθεί κάτι από τα αθηναϊκά σκοτεινά μουσικά 80’s. Ιστορίες 33 και 45 στροφών, ιστορίες με κειμήλια και εικόνες που μένουν σε κόντακ χαρτί.
Τετάρτη 8 Μαΐου, για μία προβολή στον Κινηματογράφο Πάνθεον. Ώρα Έναρξης 20:30.
Σχετικά
The Invite: Η ταινία της Olivia Wilde στον κινηματογράφο Πάνθεον
Μια ξεκαρδιστικά απρόβλεπτη κωμωδία με ένα λαμπερό cast
The Death of Robin Hood
Με τον Hugh Jackman στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο θρύλος επιστρέφει σε μια σκοτεινή εκδοχή
Leviticus
Μια ιστορία αγάπης μετατρέπεται σε έναν ανατριχιαστικό εφιάλτη στο πολυσυζητημένο queer horror της χρονιάς
The Invite
Μια ξεκαρδιστικά απρόβλεπτη κωμωδία της Olivia Wilde, με ένα all-star cast
L’Étranger
Το κλασικό αριστούργημα «Ο Ξένος» του Αλμπέρ Καμύ μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη από τον François Ozon
Ο Έρωτας Γράφεται…
Ρομαντική ελληνική κομεντί με τους Έλλη Τρίγγου και Γιάννη Ποιμενίδη
The Birthday Party
Ο Willem Dafoe στο ρόλο του Έλληνα μεγιστάνα μας προσκαλεί σε ένα συναρπαστικό πάρτι γενεθλίων
Supergirl
Η Kara Zor-El ξεκινά για ένα επικό, διαστημικό ταξίδι εκδίκησης και δικαιοσύνης
Fuze
Δράση, σασπένς και ανατροπές σε ένα θρίλερ που παίζει διαρκώς με τον χρόνο και την πίεση.
Pressure
Andrew Scott και Brendan Fraser πρωταγωνιστούν σε ένα ιστορικό δράμα αγωνίας για τις ώρες που προηγήθηκαν της Απόβασης στη Νορμανδία
Η Μεγάλη Σφαγή των Β’ ΚΑΠΗ Αλίμου
Πρωταγωνιστούν μέλη των ΚΑΠΗ, ερασιτέχνες ηθοποιοί, μαθητές σχολείων και ηλικιωμένοι δημότες