Πάμε Ταξίδι , Guide

Γιατί αυξήθηκαν οι τιμές για διακοπές στην Ελλάδα; (ΒΙΝΤΕΟ)

Καλοκαιρινά ταξίδια στα ελληνικά νησιά με αυξημένες τιμές

Δημοσιεύτηκε στις 15 Απριλίου 2024

Για την πορεία των κρατήσεων και την κατάσταση στο κομμάτι του τουρισμού μίλησε στο Μεσημέρι και Κάτι ο Άκης Κελεπέσιης, Επίτιμος Πρόεδρος των ταξιδιωτικών Πρακτόρων.

Αρχικά μίλησε για τις κρουαζιέρες που φέτος δεν θα έχουν ως αφετηρία ή σταθμό την Κύπρο. «Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε δυο εταιρείες που είχαν ως λιμάνι επιβίβασης το Λιμάνι Λεμεσού. Φέτος δυστυχώς θα έχουμε πολύ λίγα κρουαζιερόπλοια στο Λιμάνι Λεμεσού και θα χαθεί έτσι ένας σημαντικός πληθυσμός με «τουρίστες της μέρας». Οι κρουαζιέρες των Κυπρίων σίγουρα θα καταγράψουν μια κάμψη», είπε.

Σχετικά με το θέμα των κρατήσεων είπε πως το 20% με 25% των καλοκαιρινών κρατήσεων έγιναν ήδη. «Αυτό δείχνει ότι η κίνηση θα κυμανθεί στα περσινά επίπεδα. Αυτή τη βδομάδα θα υπάρχει μια συγκράτηση, αναμενόμενη λόγω της κατάστασης στη Μ.Ανατολή», σημείωσε.

Αναφορικά με το θέμα της ακρίβειας στην Ελλάδα, ανέφερε ότι οι τιμές είναι πιο ψηλές από πέρσι σε γενικό επίπεδο. «Καταγράφεται αύξηση της τάξης του 7% με 8%. Ειδικά τώρα για την Ελλάδα ο κ.Κελεπέσιης είπε ότι πολλά γεγονότα συνθέτουν τις φετινές αυξήσεις των τιμών.

Ο κόσμος ταξιδεύει γιατί έχει τη δίψα ακόμη του Covid που για 2 χρόνια ήταν όλα κλειστά. Δεν φαίνεται να τον ακουμπά ιδιαίτερα η ακρίβεια. Αν συνεχίσουν όμως και του χρόνου αυτές οι τιμές σίγουρα θα αρχίσει να καταγράφει κάμψη», είπε μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ.

Πηγή: Sigmalive

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close