Πάμε Ταξίδι

Αυτές είναι οι πιο ακριβές χώρες για ταξίδι

Οι προορισμοί απαιτούν μεγάλο budget

Δημοσιεύτηκε στις 11 Απριλίου 2024

Από τα μαγευτικά τοπία της Ελβετίας μέχρι την έντονη ζωή της Σιγκαπούρης, κάποιοι προορισμοί απαιτούν μεγάλο budget και το πιθανότερο είναι από αυτούς να επιστρέψετε με άδειο κουμπαρά. Ας τους ανακαλύψουμε με βάση το Gitnux Market Data Report 2024.

daniel-cox-COJ7xbq8Ecw-unsplash.jpg

Η Ελβετία είναι η πιο ακριβή χώρα στον κόσμο
Υπολογίζοντας παράγοντες όπως το κόστος διαμονής, φαγητού και ποτού, μεταφοράς, ψυχαγωγίας και άλλων εξόδων, η Ελβετία χρειάζεται το μεγαλύτερο budget για ταξίδι σε σχέση με άλλες χώρες, κάτι που ισχύει, μάλιστα, από το 2021. Αν σκέφτεστε να οργανώσετε ένα ταξίδι προς τα εκεί, θα πρέπει να κάνετε έναν καλό προϋπολογισμό και να ξεκινήσετε από νωρίς τις αποταμιεύσεις, καθώς υπολογίζεται ότι ένα οικονομικό ταξίδι εκεί απαιτεί από 95 έως 140 ευρώ την ημέρα. Για έναν τουρίστα με μεγαλύτερο budget, τα ημερήσια έξοδα κυμαίνονται από 180 έως 270 ευρώ την ημέρα.

simon-williams-f6Fid_KXV4Y-unsplash.jpg

Η Νορβηγία στη δεύτερη θέση
Η Νορβηγία φημίζεται επίσης για το υψηλό κόστος ζωής της, που σημαίνει ότι αν το Βόρειο Σέλας είναι στους στόχους σας, υπολογίστε περίπου 800 ευρώ την εβδομάδα ανά άτομο για διαμονή, φαγητό, μετακινήσεις και αξιοθέατα, χωρίς τα αεροπορικά.

einar-h-reynis-2x_PaOvJjdM-unsplash.jpg

Η τριάδα ολοκληρώνεται με την Ισλανδία
Σίγουρα μια από τις πιο ιδιαίτερες και παγωμένες χώρες, που κρύβει πολλές εμπειρίες, από το Βόρειο Σέλας μέχρι την καυτή Blue Lagoon. Οι εκδρομές εντός χώρας θεωρούνται πολύ ακριβές για έναν μέσο τουρίστα, ενώ το καθημερινό κόστος διαμονής, φαγητού και μετακίνησης ξεπερνά τα 100 ευρώ.

adrian-cuj-SuwFvHU-z-o-unsplash.jpg

Οι χώρες της δεκάδας
Στις υπόλοιπες θέσεις της λίστας με τις πιο ακριβές χώρες για ταξίδι συναντάμε την Ιαπωνία, με το Τόκιο να είναι από τις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου, όπως και τη Δανία στη συνέχεια, ως την 5η πιο ακριβή χώρα, όπου για ένα άνετο ταξίδι, υπολογίστε περίπου 180 ευρώ την ημέρα. Στη Σουηδία, που βρίσκεται στην 7η θέση τα περίπου 4 λίτρα πετρελαίου κοστίζουν 6 ευρώ, ενώ η δεκάδα ολοκληρώνεται με το Λουξεμβούργο, το Ισραήλ και τον Καναδά.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close