Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Πάμε για νόστιμα μεζεδάκια στο ομορφότερο "Προαύλιο" της πόλης

'Οταν μιλάμε για καλή κυπριακή ταβέρνα, μιλάμε για το Προαύλιο

Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιουνίου 2021

Την ταβέρνα Προαύλιο θα τη βρεις στο προαύλιο της όμορφης, γραφικής μικρής εκκλησίας της Παρεκκλησιάς, από όπου και πήρε το όνομά της.

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό εστιατόριο, με την πέτρα και το ξύλο να κυριαρχούν παντού, χαμηλό κρυφό φωτισμό και τις δικές του μοναδικές πινελιές που σε συνδυασμό με τις αυθεντικές κυπριακές γεύσεις, θα αποσπάσει τις καλύτερές σου εντυπώσεις.

Σε αυτήν την άνετη και πανέμορφη εξωτερική αυλή, κάτω απ’ τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό της Λεμεσού, θα απολαύσεις εκλεκτό μεζέ που περιλαμβάνει σαλάτα, σπιτικό ψωμί του σεφ, σπιτικές αλοιφές, ορεκτικά καθώς επίσης και 10 διαφορετικά κυρίως πιάτα.

Εκτός από τον πλούσιο μεζέ, το μαγαζί προσφέρει επίσης a la carte επιλογές όπως πεντανόστιμο μουσακά, ενώ από Παρασκευή έως και Κυριακή σερβίρουν και το πεντανόστιμο κλέφτικο του σεφ, αργοψημένο σε ξυλόφουρνο και σερβιρισμένο με εύγευστες πατάτες. 

Εσύ προτείνουμε να δοκιμάσεις τον μεζέ (€20), στον οποίο ξεχωρίζουν τα ρολάκια μελιτζάνας με γέμιση από χοιρινό κιμά, το χαλλούμι με χωριάτικο λουκάνικο τυλιγμένο σε φύλλο κρούστας που είναι ψημένο στον φούρνο και συνοδεύεται με γλυκιά σάλτσα ντομάτας, αλλά και τα μπελαλίδικα κεφτεδάκια πάνω σε στρώση από πουργούρι. Δεν λείπουν φυσικά οι παραδοσιακές μυρωδάτες σεφταλιές και τα χοιρινά κρασάτα πανσετάκια, ούτε όμως και οι εποχικοί μεζέδες, όπως τα αγρέλια με αυγά, οι τραγανιστές πούλλες και οι γεμιστοί ανθοί.

Στα συν σημείωσε ότι διαθέτουν και χορτοφαγικές επιλογές, όπως είναι για παράδειγμα τα σπιτικά και παραδοσιακά φτιαγμένα μακαρόνια του φούρνου, τα οποία είναι και χορτοφαγικά, όπως χορτοφαγικός είναι ο μουσακάς και είναι εξίσου πεντανόστιμος.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι κι αν επιλέξεις να δοκιμάσεις, θα φτάσει στο τραπέζι σου φρεσκοψημένο και, όλα φτιαγμένα με φρέσκα, ντόπια υλικά. Και φυσικά, θα τα συνοδεύσεις με καλό κρασί από την προσεκτικά επιλεγμένη λίστα του. 

Προτού φύγεις όμως, φρόντισε να απολαύσεις και τη σπιτική πορτοκαλόπιτα της Αγλαΐας συνοδευμένη με παγωτό βανίλια, που χαρίζει μια ξεχωριστή γεύση στον ουρανίσκο σου. 

Ζήσε την εμπειρία του Πραύλιου που συνδυάζει το γραφικό, πανέμορφο χώρο του μαζί με καλοφτιαγμένο κυπριακό φαγητό απολαμβάνοντας κάθε φορά και μία διαφορετική επιλογή από το πλούσιο μενού του. 

(25222444) Τιμίου Σταυρού 19, Παρεκκλησιά. Τρ-Κ 19.00-24.00.
FacebookProavlio Tavern
Instagramproavlio_tavern

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close