Δημοσιεύτηκε στις 11 Απριλίου 2024
Ο Δήμος της Δερύνειας, είναι ένας από τους μεγαλύτερους Δήμους της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, κι έχει να περηφανέυεται για πολλούς λόγους.
Ένας από αυτούς που κάνουν περήφανη τη Δερύνεια και τους κατοίους της είναι για οι φράουλές της. Εξ ου κι έχουν δημιουργήσει παράδοση, κατέχοντας την πρώτη θέση στην παραγωγή φράουλας και καλύπτει το 60% της παγκύπριας παραγωγής.
Στο γεγονός αυτό δίδεται μεγάλη σημασία και κάθε 2 χρόνια, στα μέσα Μαΐου, διοργανώνεται με μεγάλη επιτυχία Παγκύπριο Φεστιβάλ Φράουλας που προκαλεί το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών, ντόπιων και ξένων. Το φεστιβάλ που απολαύσαμε και τον περσινό Μάιο θα διοργανωθεί και φέτος, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 20χρονα του δήμου.
To Φεστιβάλ Φράουλας Δερύνειας επιστρέφει για την 13η διοργάνωσή του στις 24 Μαΐου του 2024 με πολλές εκπλήξεις!
Περισσότερες πληροφορίες σύντομα.
Σχετικά
20 παραδοσιακά και μη φεστιβάλ και γιορτές για να πάρουμε τους δρόμους αυτό το σαββατοκύριακο
Ζιβανία στο καζάνι, παστέλι στην Ανώγυρα, street food στη Δευτερά και καντάδες στη Λεμεσό γεμίζουν την ατζέντα για τις 23–25 Οκτωβρίου.
Το 1ο Φεστιβάλ Μπουρεκιού της Σάτζιης έρχεται στο χωριό
Ένα απόγευμα γεμάτο γεύσεις, μουσική και διασκέδαση
Η παλιά Λεμεσός ζωντανεύει στο 3ο Φεστιβάλ Καντάδας
Τέσσερα σχήματα κανταδόρων και μια μουσική βόλτα στην παλιά Αθήνα συναντιούνται στο αίθριο της «Επιλογής», με ελεύθερη είσοδο
Ένα νέο φεστιβάλ στον Λυθροδόντα με vintage αγορά, εργαστήρια και μουσική
Το πρώτο Farmers Fest έρχεται στο Lexeko Estate, με τοπικά προϊόντα, δημιουργικές δραστηριότητες και ξεχωριστό πρόγραμμα για τα παιδιά.
O Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου φτιάχνει gourmet street food, για καλό σκοπό
To Σάββατο, 24 Οκτωβρίου οι Chefs των ξενοδοχείων και εστιατορίων της Λεμεσού, ενώνουν τις δυνάμεις τους και μαγειρεύουν ζωντανά το πιο γευστικό και gourmet street food του νησιού
Όλα όσα θα γίνουν στο Φεστιβάλ Παστελιού στην όμορφη Ανώγυρα - Το πρόγραμμα
Το Φεστιβάλ Παστελιού επιστρέφει την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, γύρω από το πρώην Δημοτικό Σχολείο, που μετατράπηκε σε Θεματικό Κέντρο Χαρουπιάς
Ευρυδίκη, Πάνος Μουζουράκης και Hovig τραγουδούν στο νέο Beer Festival της Κύπρου
Τρεις μέρες μουσικής, street food και διασκέδασης στο Κυκλάμινον Beer Festival
Η 2η Γιορτή Κυπριακής Αγελάδας ανακοίνωσε ημερομηνία
Πάμε να μάθουμε για τη συμβολή της κυπριακής αγελάδας στη βιοποικιλότητα και το περιβάλλον όπου ζει
Το Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Κύπρου ρίχνει αυλαία με βραβεία και πάρτι στην πλατεία Ηρώων
Οι τελευταίες προβολές, δύο νέα βραβεία και ένα πάρτι με τον DJ Pueblo Franco συνθέτουν το φινάλε της 16ης διοργάνωσης, την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου.
18 παραδοσιακές και μη γιορτές και φεστιβάλ για ένα γεμάτο σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Street food δίπλα στη θάλασσα, γιορτές στα χωριά, μουσική και δράσεις για παιδιά μάς περιμένουν το τριήμερο 16–18 Οκτωβρίου.
Η Λευκωσία ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους φοιτητές της σε ένα μεγάλο πάρτι στην καρδιά της πόλης!
Μία πόλη, χιλιάδες νέοι, αμέτρητες συνδέσεις!