Πάμε Ταξίδι

Η ευρωπαϊκή χώρα που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς μέσα στο 2024

Χαμηλές τιμές, μυθική ιστορία και τέλειο κλίμα

Δημοσιεύτηκε στις 09 Απριλίου 2024

Στην Ευρώπη, σε απόσταση αναπνοής από πτήσεις χαμηλού κόστους, είναι μια μικρή χώρα, γεμάτη πολιτιστικές και ιστορικές ομορφιές, με φύση εντυπωσιακή στην οποία μπορούμε να ταξιδέψουμε απευθείας από την Πάφο.

Δάση, μεγάλες λίμνες που περιβάλλονται από δάση, δροσερό και βέλτιστο καλοκαιρινό κλίμα για να ξεφύγεις από την ιταλική ζέστη και όλα αυτά με πραγματικά χαμηλό κόστος ζωής. Ναι, όλα αυτά βρίσκονται στη Λιθουανία.

julia-karnavusha-HdofToH0dQg-unsplash.jpg

Μέχρι στιγμής, εξακολουθεί να είναι ένας όχι ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός. Επομένως, θα αποφύγεις τα μεγάλα πλήθη τουριστών, τα οποία κάνουν τους καλύτερους προορισμούς πολύ γεμάτους και τις τιμές πολύ υψηλές. Η Λιθουανία δηλαδή, αποτελεί έναν εναλλακτικό και άκρως οικονομικό μέρος για να ταξιδέψεις.

dainius-n-5D3hfLvjH6g-unsplash.jpg

Διαθέτει εντυπωσιακή φύση, που είναι πολύ εύκολο να επισκεφθείς χάρη στα πολλά κάμπινγκ, τις οργανωμένες εκδρομές, τις καλά σηματοδοτημένες διαδρομές, τα ξενοδοχεία glamping και spa. Μια μικρή χώρα, φυσικά, αλλά εξαιρετική για τον ιστορικό και όχι μόνο φυσικό της πλούτο: οι πόλεις είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και πολύ διαφορετικές από τις ιταλικές. Ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο, η Λιθουανία είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες χώρες για να επισκεφτεί κανείς στην Ευρώπη.

Vilnius+Cathedral+and+Bell+Tower.jpg

Οι συνδέσεις μάλιστα με τη Λιθουανία, από όλη την Ευρώπη, είναι άριστες. Με τρένο, λεωφορείο και αεροπλάνο υπάρχουν πολλές επιλογές ενώ όλα, όπως αναφέρει το Euronews, πρόκειται να βελτιωθούν.
Όλες οι κύριες πτήσεις θα παραμείνουν ενεργές, αυτές προς την πρωτεύουσα Βίλνιους, καθώς και προς Κάουνας και Παλάνγκα. Αλλά όπως δήλωσε πρόσφατα η Olga Goncarova, διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Τουριστικής Ανάπτυξης, "Αυτή τη στιγμή αναζητούμε νέα και καλύτερα δρομολόγια. Από τη Γερμανία, για παράδειγμα, αξιολογούμε ένα δρομολόγιο από το Αμβούργο προς το Βίλνιους".

Και όχι μόνο αυτό, σύμφωνα με την Goncarova υπάρχουν επίσης σχέδια για τη δημιουργία νέων συνδέσεων από το Ισραήλ, πιθανώς από το Τελ Αβίβ προς το Βίλνιους ή το Κάουνας. Εν ολίγοις, η Λιθουανία γίνεται όλο και πιο περιζήτητη και επιθυμητή από τους τουρίστες. Καλύτερα να το εκμεταλλευτείς τώρα, προτού οι τιμές αυξηθούν και η χώρα γεμίσει από "ψαγμένους" τουρίστες.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close