Πάμε Ταξίδι

5 low budget ευρωπαϊκοί προορισμοί για το 2024

Υπέροχες ευρωπαϊκές πόλεις με σημαντικά αξιοθέατα, μνημεία και οικονομικές, που αξίζουν μία επίσκεψη το 2024

Δημοσιεύτηκε στις 09 Απριλίου 2024

Ταξιδεύουμε οικονομικά σε υπέροχα μέρη σε όλη την Ευρώπη και απολαμβάνουμε την έναρξη της καλοκαιρίας ιδανικά: με νέες εμπειρίες, γεύσεις και συναντήσεις. Γιατί η καλύτερη εκδοχή της ζωής είναι τα ταξίδια.

Καμιά φορά, ο περιορισμός του budget μας κλείνει τους ορίζοντες. Πιστεύουμε ότι ένα ταξίδι σε μια ευρωπαϊκή πόλη θα μας κοστίσει μια περιουσία και το αποφεύγουμε. Πράγματι, έχει ακριβύνει το σπορ του ταξιδεύειν -όπως άλλωστε, ολόκληρη η ζωή μας. Αν το καλοσκεφτούμε, όμως, ένα τριήμερο σε έναν ελληνικό προορισμό μπορεί να κοστίζει το ίδιο ή και περισσότερο από ένα τριήμερο ή τετραήμερο σε μια πόλη του εξωτερικού που πάντοτε θέλαμε να επισκεφθούμε.

Επιλέγοντας μια σχετικά οικονομική λύση διαμονής και απλό φαγητό από καντίνες ή σε εστιατόρια που τρώνε οι ντόπιοι, χωρίς να παρασυρόμαστε από το ινσταγκραμικό modus των ταξιδιών (πολυτελή δωμάτια, σαμπανιέρες, ακριβά ψώνια), μπορούμε να απολαύσουμε την ζωή σε όμορφες πόλεις, μαθαίνοντας νέα πράγματα, συναντώντας ενδιαφέροντες ανθρώπους. Και δεν είπαμε να ταξιδεύουμε κάθε μήνα. Αλλά για μία ή μερικές φορές το χρόνο και με σωστό προγραμματισμό και γίνεται και αξίζει.

Πού θα πάμε φέτος χωρίς να σπαταλήσουμε μια περιουσία, αλλά να βιώσουμε και μια αξιόλογη εμπειρία;

ouael-ben-salah-0xe2FGo7Vc0-unsplash.jpg


Μιλάνο, Ιταλία: πίτσα, πάστα, ρομαντζάδα
Το Μιλάνο είναι ιδανικός προορισμός για οικονομικές διακοπές στην Ευρώπη. Διατίθενται αεροπορικά εισιτήρια από Ελλάδα με 40€ πηγαινέλα με τις low-cost αεροπορικές εταιρείες, ενώ αξίζει ως επιλογή για δύο ή τρεις ημέρες. Προλαβαίνουμε να δούμε και να κάνουμε αρκετά πράγματα, να βρούμε έξοχο street food (πίτσα, it is!) και να απολαύσουμε υπαίθριες δραστηριότητες, βόλτες και άραγμα σε πεζοδρόμους με το φίνο εσπρεσάκι μας κι ένα καλό βιβλίο. Στο Μιλάνο μπορείτε να κάνετε αρκετά πράγματα χωρίς να ξοδέψετε ούτε ευρώ: στην Γκαλερί Carla Sozzani, ας πούμε, καθημερινά 10:30-19:30 θα απολαύσετε καταπληκτικές εναλλασσόμενες εκθέσεις, που στην πλειοψηφία τους, είναι δωρεάν. Αλλά, και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ένα από τα παλαιότερα δημόσια πολιτιστικά ιδρύματα στο Μιλάνο, έχει ελεύθερη είσοδο την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα.

kate-kasiutich-qnUg1rdnUlk-unsplash.jpg

Βουδαπέστη, Ουγγαρία: βόλτες, ποιητική μελαγχολία και πολλή μπίρα
Κι αν σας έχουμε γράψει για το ευρωπαϊκό αυτό στολίδι. Μια από τις ομορφότερες πόλεις, γεμάτη αυθεντική μελαγχολία και έμπνευση, στις όχθες του Δούναβη, με τα πλακόστρωτα στενά της και τις ωραίες της μπιραρίες, πάρκα και υπαίθρια παζάρια. Μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ευρώπης είναι η Βουδαπέστη. Χτισμένη στις όχθες του Δούναβη, σε προκαλεί να την εξερευνήσεις. Αναζητήστε οικονομικά airbnb, απολαύστε φθηνό, νόστιμο φαγητό σε τοπικά εστιατόρια και βόλτες σε μουσεία που ανοίγουν δωρεάν τις πόρτες τους για το κοινό. Να πάτε οπωσδήποτε μέχρι το Κάστρο της Βούδας, στον Προμαχώνα των Ψαράδων και στη γύρω περιοχή, με έξοδό σας μόνο το τελεφερίκ. Η θέα θα σας αποζημιώσει και θα είναι, μάλιστα, και λόγος να επιστρέψετε στο στολίδι της Ουγγαρίας.

abenteuer-albanien-Bx0wgj2-JIs-unsplash.jpg

Αλβανική Ριβιέρα: ανεξερεύνητος εξωτισμός δίπλα στο σπίτι μας
Η Αλβανία είναι από τους πιο hot τουριστικούς προορισμούς. Μεσογειακός ήλιος, αλλά χωρίς να είμαστε στην Ελλάδα -σε περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε μια βόλτα εκτός, αλλά δεν το ‘χουμε και για Κάπρι. Η βόρεια ακτή του Ιονίου είναι γεμάτη ομορφιές, με απόκρημνα όρη να αγκαλιάζουν τα καταγάλανα νερά που εκβάλλουν σε ονειρικές αμμουδιές. Προσεγγίζετε εύκολα μέσω Ιωαννίνων τους Αγίους Σαράντα και, από εκεί, κατευθύνεστε προς το Εξαμίλι και τα κοντινά νησιά. Νόστιμα και οικονομικά θαλασσινά, ζεστά νερά για κολύμπι και ενδιαφέροντα αξιοθέατα σε μια χώρα που δεν έχει εξερευνηθεί από τουρίστες ακόμα όσο της αξίζει είναι όλοι οι καλοί λόγοι που χρειάζεστε για να επιχειρήσετε μια απολαυστική επίσκεψη. Από τους Αγίους Σαράντα, αξίζει μια εκδρομή στο Γαλάζιο Μάτι και στο εντυπωσιακό Κάστρο Λεκουρέσι, ενώ από το Δυρράχιο μπορείτε να φθάσετε στο Μπεράτι, μια ιστορική, πανέμορφη πόλη που θυμίζει το δικό μας Ναύπλιο.

tienko-dima-DgoZcf_M0Kc-unsplash.jpg

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία: all time classic ανατολίτικη μαγεία και περιπέτεια
Η Κωνσταντινούπολη, χάρη στη σημαντική πτώση στην αξία της λίρας, παραμένει, εδώ και χρόνια, ένας από τους πιο οικονομικούς προορισμούς που μπορεί κανείς να επιλέξει, για ένα ταξίδι σκέτη πρόκληση για τις αισθήσεις του. Τα αεροπορικά εισιτήρια δεν είναι όσο οικονομικά ήταν πριν από πέντε, ας πούμε, χρόνια, αλλά το κόστος διαμονής (και μάλιστα σε καλά ξενοδοχεία), αλλά και της διατροφής παραμένει χαμηλό. Στο μοναδικό «Karakoy Gulluoglu» απολαύστε τον καταπληκτικό μπακλαβά με την πλούσια και αφράτη ζύμη -ένα κομψοτέχνημα για τα μάτια και τον ουρανίσκο.

hadar-elia-Z5aada7557I-unsplash.jpg

Ζάγκρεμπ, Κροατία
Ξέρατε ότι στο πανέμορφο Ζάγκρεμπ μπορείτε να μείνετε με 50 ευρώ τη βραδιά σε πολυτελές ξενοδοχείο; Η πολυτάραχη ιστορία αυτής της πόλης που σφύζει από αξιοθέατα αποτυπώνεται στη φυσιογνωμία της αρχιτεκτονικής και των δρόμων της, που σας καλούν για βόλτες και πολλές φωτογραφίες. Το Ζάγκρεμπ είναι μία πολύ γοητευτική πόλη με πληθώρα στοιχεία αρχιτεκτονικής, τα οποία έχει κληρονομήσει από την πολυτάραχη ιστορία του. Καμαρώστε τον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το Μουσείο Χαλασμένων Σχέσεων, το Μουσείο της Πόλης, την Πινακοθήκη της Ναΐφ Τέχνης, το Κοινοβούλιο της Κροατίας και την εκκλησία του Αγίου Μάρκου. Περιηγηθείτε στην πόλη με τα πόδια και, αν βρεθείτε εκεί από Τρίτη έως Κυριακή, επισκεφθείτε την μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά της Κροατίας με βρώσιμα καλούδια, αλλά και πανέμορφα, ζωηρά λουλούδια που κάνουν την γνωστή πλατεία Ban Jelačić στο κέντρο της παλιάς πόλης το πιο πολύχρωμο μέρος στο Ζάγκρεμπ. Οι φαρδιές, κόκκινες ομπρέλες της αγοράς απλωμένες προσφέρουν μοναδική σκιά και ένα πολύ όμορφο θέαμα.

ΠΗΓΗ

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close