Δημοσιεύτηκε στις 05 Απριλίου 2024
Η σοπράνο Μαρίζα Αναστασιάδη και ο κιθαρίστας Σωκράτης Λεπτός έχουν ετοιμάσει ένα μοναδικό πρόγραμμα με "Ισπανική Μουσική, Λατινoαμερικάνικες Μελωδίες και Δημοφιλή Έργα" και υπόσχονται να απογειώσουν το κοινό σε ένα μαγευτικό ταξίδι με μουσικές απ΄ όλο τον κόσμο. Οι ακροατές θα μεταφερθούν σε έναν κόσμο όπου επίκεντρο είναι το πάθος, και τα ονειρικά τοπία, όπου οι πλούσιες υφές της κιθάρας και τα εκφραστικά φωνητικά της σοπράνο συγχωνεύονται σε μια αξέχαστη ηχητική εμπειρία.
Η Μαρίζα Αναστασιάδη και ο Σωκράτης Λεπτός συνεργάζονται από το 2021 και έχουν μεγάλες επιτυχίες στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Έχουν λάβει μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ Zenél a kastély fesztivál στην Ουγγαρία τις χρονιές 2022 και 2023.
Η συνεργασία τους με το συγκεκριμένο φεστιβάλ θα συνεχίσει και τον Αύγουστο του 2024 αφού έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν ξανά. Τον Ιούνιο του 2022 και του 2023 έχουν συμμετάσχει σε συναυλία στην Γερμανία που είχε οργανωθεί από την Ελληνική Κοινότητα της Κολωνίας.
Ως ντουέτο κλασικής μουσικής έχουν ηχογραφήσει και κυκλοφορήσει σε πολλές ψηφιακές πλατφόρμες τον πρώτο τους δίσκο με τα 7 Ισπανικά Δημώδη Τραγούδια του Μανουέλ ντε Φάγια για σοπράνο και κιθάρα (7 Canciones Populares Españolas - Manuel de Falla). Καθώς και τον Μάρτιο του 2022 το πρώτο τους Single με το Bachiana Brasileiras του Villa Lobos.
Ο Σωκράτης Λεπτός και η Μαρίζα Αναστασιάδη είναι κλασικά εκπαιδευμένοι μουσικοί που έχουν ερμηνεύσει με μαεστρία τα μεγαλύτερα έργα κλασικών συνθετών. Ταυτόχρονα, η τριβή τους με άλλα είδη μουσικής (τζαζ, σύγχρονη, παραδοσιακή κλπ.) τους επιτρέπει να παντρέψουν με χάρη και μαεστρία την κλασική και σύγχρονη μουσική με ένα χαρισματικό τρόπο.
Καλλιτεχνική οργάνωση: Αντώνης Κοΐζας.

Τρίτη 16 Απριλίου, Δημ. Θέατρο Λάρνακας, 20.30. Προπώληση www.ticketmaster.com.cy , καταστήματα ACS. Πληροφορίες 99430654
-
Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας
16 Απριλίου 2024
Σχετικά
Δύο συναυλίες με εκκλησιαστικούς ύμνους, σε δύο εκκλησίες μνημεία της Unesco
«Άδουσα εικών»: Μουσική περιήγηση σε Ναούς - Μνημεία της UNESCO -
Η Antigoni επιστρέφει στην Κύπρο για ένα μοναδικό live στη Λευκωσία
Η εκπρόσωπος της Κύπρου στη Eurovision 2026 φέρνει την πρώτη ευρωπαϊκή περιοδεία της στο Garden Day & Night
4 συναρπαστικές συναυλίες στο 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής Φάρος
Από τις 2-14 Οκτωβρίου το The Shoe Factory στη Λευκωσία θα φιλοξενήσει τέσσερις μοναδικές και άκρως πολυκύμαντες συναυλίες
Ο Thomas Anders των Modern Talking έρχεται στη Λεμεσό για μια βραδιά γεμάτη διαχρονικά hits
Η χαρακτηριστική φωνή πίσω από μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της δεκαετίας του ’80 ανεβαίνει στη σκηνή του Monte Caputo, τον Σεπτέμβριο, για μία μοναδική συναυλία στην Κύπρο.
Ο Χρίστος Πέτρου παρουσιάζει την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική του δουλειά
Η συναυλία «Γέφυρα» ενώνει την ποίηση με την ελληνική και κυπριακή μουσική παράδοση, παρουσιάζοντας έναν κύκλο τραγουδιών σε στίχους των Άγγελου Σικελιανού, Κώστα Μόντη και Βασίλης Ρώτας
Η Έλενα Σολέα τραγουδά Μαρινέλλα και Μίμη Πλέσσα στην Έγκωμη
Μια δωρεάν μουσική βραδιά με αγαπημένα τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Νύχτες Καλοκαιριού»
«Θκυο στάλες στο χώμαν»: Μια ξεχωριστή συναυλία κυπριακής μουσικής στην Άλωνα
Τέσσερις Κύπριοι μουσικοί συναντιούνται στην πλατεία του χωριού, παρουσιάζοντας παραδοσιακά τραγούδια και σύγχρονες δημιουργίες
AΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ 30: Μια νύχτα, μια ιστορία, ένας σκοπός
Ο Αντώνης Ρέμος γιορτάζει 30 χρόνια μιας σπουδαίας πορείας με μια μεγάλη επετειακή συναυλία στην Κύπρο, με δωρεάν είσοδο
Ο Χρήστος Δάντης τραγουδά στη μεγάλη γιορτή της Χλώρακας
Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά στην πλατεία του χωριού, στο πλαίσιο του Chlorakas Festival
«Φίλε, έλα απόψε»: Ο Hovig ερμηνεύει Γιάννη Πουλόπουλο στη Λάρνακα
Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με τα διαχρονικά τραγούδια του σπουδαίου ερμηνευτή, για την ενίσχυση του Κέντρου Ενηλίκων ΑμεΑ «Δικαίωμα Ελπίδας»
Η Βασιλική Χατζηαδάμου έρχεται στη Λόφου για μια βραδιά με παραδοσιακά και λαϊκά ακούσματα
Μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση με αγαπημένα τραγούδια, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τις ανάγκες του Ιερού Ναού Παναγίας Χρυσολοφίτισσας
Τα Λεύκαρα τραγουδούν Παντελίδη, Μητροπάνο, Καρρά και Σφακιανάκη για καλό σκοπό
Ένα φιλανθρωπικό μουσικό αφιέρωμα σε τέσσερις φωνές που άφησαν εποχή, με τον DJ Peris στα decks και είσοδο με εισφορά €5