Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Την Τρίτη 23 Απριλίου πάμε στην (εντυπωσιακή) Παλιά Δημοτική Αγορά Λευκωσίας

Στη στέγη του CYENS, για να θαυμάσουμε την εντυπωσιακή ανακαίνιση ενός εμβληματικού κτηρίου και να δοκιμάσουμε σύγχρονες τεχνολογίες που έχουν σαν επίκεντρο τον άνθρωπο

Δημοσιεύτηκε στις 05 Απριλίου 2024

Το κτήριο της Δημοτικής Αγοράς της Λευκωσίας, σχεδιάστηκε το 1965 από τον Αρχιτέκτονα Σταύρο Οικονόμου, προκειμένου να φιλοξενήσει τη Δημοτική Αγορά Λευκωσίας και να στεγάσει γραφεία του Δημου Λευκωσίας.

Στην πορεία, η Δημοτική Αγορά επιτέλεσε τον πιο σημαντικό ρόλο που οι Δημοτικές Αγορές έχουν, αυτόν του σημείου συνάντησης των κατοίκων, σε αυτή την περίπτωση, ένα πολύ αναγκαίο σημείο συνάντησης για τους κατοίκους της εντός των τειχών πόλης.

Οι εργασίες ανακαίνισης και επέκτασης του κτηρίου, ξεκίνησαν στις 19 Ιανουαρίου 2021 και ολοκληρώθηκαν σχεδόν τρία χρόνια αργότερα, στις 29 Δεκεμβρίου 2023.

Το κτήριο ανακαινίστηκε και επεκτάθηκε με σκοπό να αποτελέσει τη μόνιμη έδρα του Κέντρου Αριστείας CYENS. Η μετακόμιση του Κέντρου στη διατηρητέα αυτή οικοδομή, ενδεικτικό παράδειγμα του μεταμοντερνισμού στην Κύπρου, θα ξαναδώσει ζωή στην περιοχή και θα συμβάλει στη διαχρονικότητα του κτηρίου, το οποίο 60 σχεδόν χρόνια μετά την κατασκευή του, συνεχίζει να στεγάζει επαγγελματίες διαφορετικών ενδιαφερόντων ενώ ευελπιστεί πως θα αποτελέσει σημείο συνάντησης για το πολύ δραστήριο και ζωντανό οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων και νέων τεχνολογιών της πρωτεύουσας.

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024, ο Δήμος Λευκωσίας θα τελέσει τα εγκαίνια του έργου "Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας - Συνοικία Δημιουργικών Επιχειρήσεων - Αποκατάσταση και Επέκταση Παλιάς Δημοτικής Αγοράς” υπό την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, καλεσμένων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ανθρώπων που συνέβαλαν ποικιλοτρόπως στη δημιουργία, εξέλιξη και μεταμόρφωση της Δημοτικής Αγοράς Λευκωσίας.

Μετά την επίσημη τελετή εγκαινίων του έργου, οι ερευνητές του Κέντρου Αριστείας CYENS, θα παρουσίασουν μια ενδιαφέρουσα έκθεση που αφορά την ιστορία του κτηρίου, δύο performances οι οποίες παρουσιάζουν με τον πλέον καλλιτεχνικό τρόπο την ερευνητική εργασία που διεξάγεται στο Κέντρο καθώς και demonstrations τα οποία θα επιτρέψουν στο κοινό να γνωρίσει τι είδους έρευνες πραγματοποιούνται στο Κέντρο και πώς αυτές μπορούν να βοηθήσουν και να βελτιώσουν την καθημερινότητά του.

Φορώντας γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, οι επισκέπτες μπορούν να "περπατήσουν” στην πράσινη γραμμή (CYENSVerse), να δουν σε ολογραφικό τραπέζι το digital twin της Λευκωσίας (iNicosia) να παίξουν στο ειδικά διαμορφωμένο Gaming Room εκπαιδευτικά παιχνίδια που δημιούργησαν οι ερευνητικές ομάδες του CYENS και πολλά ακόμη εξαιρετικά ενδιαφέροντα projects.

Ελάτε την Τρίτη 23 Απριλίου 2024, στις 19.30, στην Παλιά Δημοτική Αγορά Λευκωσίας, να θαυμάσετε την εντυπωσιακή ανακαίνιση ενός εμβληματικού κτηρίου και να δοκιμάσετε σύγχρονες τεχνολογίες που έχουν σαν επίκεντρο τον άνθρωπο.

Δες ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα.

Τρίτη 23 Απριλίου 2024, 19.00 - 22.00, Κέτρο Αριστείας CYENS, Πλατεία Λέλλου Δημητριάδη 01, 1016.
Πληρ. info@cyens.org.cy.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close