News

Σχολικοί Αγώνες Θεάτρου: Τελετή λήξης με παραστάσεις στη σκηνή του ΘΟΚ

Λόγω του μεγάλου αριθμού συμμετεχόντων, οι Τελετές δεν είναι ανοιχτές στο κοινό

Δημοσιεύτηκε στις 05 Απριλίου 2024

Με δύο τελετές που διοργανώνονται στην Κεντρική Σκηνή Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης, στο Κτίριο ΘΟΚ στη Λευκωσία, οι διοργανωτές των Παγκύπριων Σχολικών Αγώνων Θεάτρου (ΥΠΑΝ και ΘΟΚ) κλείνουν πανηγυρικά τη φετεινή διοργάνωση του θεσμού.

Οι αγώνες γίνονται αφορμή να εμπλακούν χιλιάδες παιδιά και εκπαιδευτικοί ανά το παγκύπριο με το ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων.

Στην τελετή που θα γίνει στις 10 Απριλίου, θα τιμηθούν τα Γυμνάσια που διακρίθηκαν και θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση Εκάβη του Ευριπίδη από το Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου Πάφου.

Η τελετή που θα γίνει στις 11 Απριλίου θα είναι αφιερωμένη στα Λύκεια που διακρίθηκαν και σε αυτή θα παρουσιαστεί μαθητική θεατρική παράσταση από το Παγκύπριον Γυμνάσιον, με το έργο Οιδίπους Τύραννος του Σοφοκλή.

Η απόφαση των συνδιοργανωτών να δοθεί η ευκαιρία σε σχολεία που κέρδισαν το πρώτο βραβείο να παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους από το τιμητικό βήμα της σκηνής του ΘΟΚ, αγκαλιάστηκε θερμά, και τα δύο σχολεία επιλέγηκαν με κλήρωση τελικά. Στο πρόσωπο των παιδιών που θα παρουσιαστούν στη σκηνή του ΘΟΚ, οι διοργανωτές, τιμούν όλες τις ομάδες που έλαβαν μέρος στους σχολικούς αγώνες και κάθε παιδί και εκπαιδευτικό ξεχωριστά.

Στην τελετή της 11ης Απριλίου θα βραβευτεί και ο εκπαιδευτικός Σταύρος Αντωνόπουλος, συνεχίζοντας το θεσμό της βράβευσης κάθε χρόνο, ενός εκπαιδευτικού που προσέφερε πολλά στο θεσμό των Σχολικών Αγώνων.

Και οι δύο τελετές εντάσσονται κάτω από την ομπρέλα του Theatre in Palm, της πλατφόρμας στήριξης νέων καλλιτεχνών.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close