Πάμε Ταξίδι

5 low budget ελληνικά νησιά για οικονομικές διακοπές φέτος το καλοκαίρι

Εναλλακτικές ιδέες για ξεκούραστες διακοπές χωρίς πολλά έξοδα αυτό το καλοκαίρι

Δημοσιεύτηκε στις 05 Απριλίου 2024

Τα ελληνικά νησιά για οικονομικές διακοπές είναι πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος Κυπρίων και ξένων ταξιδιωτών και όχι άδικα. Ξεχωρίζουν σίγουρα τα νησιά που προσφέρουν ταυτόχρονα ήρεμες διακοπές σε ένα ιδιαίτερο περιβάλλον ενώ ταυτόχρονα είναι low budget. Πρόκειται για ελληνικά νησιά που προσφέρονται και φέτος το καλοκαίρι για οικονομικές διακοπές.

Thasos_01-2048x1090.jpg

Θάσος
Αυτό το κόσμημα της Μακεδονίας προσφέρει ποιοτικές αλλά οικονομικές λύσεις για διακοπές. Η Θάσος είναι ένα καλά κρυμμένο μυστικό αλλά έχει φανατικούς επισκέπτες. Πρόκειται για ένα καταπράσινο νησί που συνδυάζει παραλίες με ψιλή άμμο, όπως είναι η Μακρυάμμος και με το σκιερό πευκοδάσος. Παρά το γεγονός ότι σταδιακά αποκτά θαυαμστές, εξακολουθεί να είναι ένας φθηνός προορισμός για οικογένειες ενώ αποτελεί ένα καταφύγιο για πουλιά άγριας ζωής. Ένας παράδεισος που αξίζει να γνωρίσεις φέτος το καλοκαίρι. Διακοπές χωρίς πολυκοσμία σε ένα καταπράσινο κομμάτι γης.

kapsali-kythera-3-2.jpg

Κύθηρα
Το θρυλικό σπίτι της θεάς Αφροδίτης αποτελεί έμπνευση καλλιτεχνών εδώ και αιώνες. Παρά το γεγονός ότι είναι ένα μέρος κοντά στην Αθήνα, παραμένει παρθένο με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά. Αποτελεί τον απόλυτο οικογενειακό προορισμό. Εκεί θα απολαύσεις πευκοδάση, διαδρομές για πεζοπορία, χρυσές αμμουδιές για κολύμπι και ατμοσφαιρικά κάστρα της βενετσιάνικης εποχής για εξερεύνηση. Είτε επιλέξεις να χαλαρώσεις στο οργανωμένο θέρετρο Καψάλι είτε στις πιο απομονωμένες παραλίες, θα ξοδέψεις πολύ λιγότερα από τον προϋπολογισμό που είχες στο μυαλό σου. Είναι ένα από τα ελληνικά νησιά για οικονομικές διακοπές.

symi1.jpg

Σύμη
Λίγο πιο μακριά από τη Ρόδο αφήνεις πίσω σου τη φασαρία και τα πολύβουα νησιά και φτάνεις σε έναν αληθινό νησιωτικό παράδεισο. Ο λόγος για τη Σύμη. Εκεία θα βρεις οκτώ μεγάλες παραλίες, μερικές σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από το λιμάνι και άλλες προσβάσιμες με θαλάσσιο ταξί. Η μοναδική ποικιλομορφία της ακτογραμμής είναι καταπληκτική. Θα βρεις μικρές παραλίες με ψιλή άμμο και μαλακό βότσαλο μέχρι και μεγάλες παραλίες με βότσαλα. Η Σύμη τα έχει όλα. Είτε επιλέξεις τον δημοφιλή και σκιερό Άγιο Νικόλαο, είτε την προστατευμένη και ασφαλή Αγία Μαρίνα ή ακόμη και τον παράδεισο της παραλίας Νανού, το σίγουρο είναι ότι αυτές οι διακοπές θα σου μείνουν αξέχαστες. Είναι ένα από τα ελληνικά νησιά για οικονομικές διακοπές.

andros-2048x1364.jpg

Άνδρος
Μόλις δύο ώρες μακριά από τη Ραφήνα η Άνδρος προσφέρει εναλλακτικές διακοπές και χαμηλές τιμές. Είναι ένα νησί που αποτελεί αγαπημένο προορισμό ξένων επισκεπτών χωρίς να έχει αυτό που λέμε μαζικό τουρισμό. Εξάλλου πολλοί από αυτούς έχουν πλέον τα δικά τους σπίτια στο νησί. Ανάμεσα στο λιμάνι και στο ψαροχώρι Μπατσί θα βρεις τέσσερις όμορφους αμμώδεις κόλπους, ο ένας πιο δελεαστικός από τον άλλο. Ο λόγος για τον Άγιο Πέτρο, τη Χρυσή Άμμο, το Κυπρί αλλά και τον Άγιο Κυπριανό. Η τελευταία εκκλησία με το ομώνυμο εκκλησάκι είναι πιο μικρή και προστατευμένη, ό,τι πρέπει για οικογένειες.

view_of_highest_point_of_serifos_town.jpg

Σέριφος
Αν θες ήρεμες διακοπές, τότε βρήκες τον φετινό σου προορισμό. Αυτό συνδυάζεται μάλιστα και με χαμηλές τιμές οπότε τα πράγματα γίνονται ακόμη καλύτερα. Το μικρό νησί της Σερίφου, μόλις δύο ώρες με καταμαράν από τον Πειραιά βρίσκεται στην κορυφή της λίστας της Skyscanner. Σε αυτό το νησί θα βρεις πολύ προσεγμένα καταλύματα τα οποία θα σε φιλοξενούν τις μέρες που θα απολαμβάνεις το μπάνιο σου σε ειδυλλιακές παραλίες όπως είναι το Λιβάδι. Η κοντινή σε αυτό Ψιλή Άμμος είχε στεφθεί πριν από κάποια χρόνια Ευρωπαϊκή Παραλία της Χρονιάς από τους Sunday Times. Το ενδιαφέρον θα σου κεντρίσει επίσης η όμορφη και ρομαντική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική αλλά και η φιλοξενία των κατοίκων. Δε διστάζουν ποτέ να σου αποκαλύψουν τα μυστικά του νησιού που συνήθως έχουν κρυστάλλινο και γαλάζιο χρώμα.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close