Δημοσιεύτηκε στις 04 Απριλίου 2024
Το Ουζμπεκιστάν και η Ουγγαρία είναι οι επόμενοι σταθμοί της διεθνούς περιοδείας της κυπριακής παραγωγής «STILL! – Ένα άγαλμα που γύρισε τον κόσμο». Η παράσταση - η οποία είχε κάνει πρεμιέρα το 2021, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας- έχει ταξιδέψει μέχρι στιγμής στην Αρμενία, την Τυνησία, τη Λιθουανία, τη Βόρεια Μακεδονία και την Ελλάδα. Κέρδισε, επίσης, το βραβείο «Καλύτερης Παράστασης» στο διαδικτυακό πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ του Εθνικού Θεάτρου για Παιδιά της Κίνας.
Στις 29 Απριλίου, η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Κρατικό Θέατρο για Νεαρούς Θεατές στην Τασκένδη, στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου για Παιδιά, που συνδιοργανώνουν το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης, Επιστημών και Καινοτομίας του Ουζμπεκιστάν.
Λίγες μέρες αργότερα, στις 8 Μαΐου, το «STILL! – Ένα άγαλμα που γύρισε τον κόσμο» θα συμμετάσχει στην 11η Μπιενάλε Θεάτρου για Παιδιά Και Νεαρά Άτομα στην πόλη Καποσβάρ της Ουγγαρίας. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο φημισμένο Θέατρο Gergely Csiky, ενώ η συμμετοχή της στην Μπιενάλε επιχορηγείται από το πρόγραμμα ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ του Υφυπουργείου Πολιτισμού.
Η παράσταση «STILL! – Ένα άγαλμα που γύρισε τον κόσμο» είναι μια ιστορία του Σταύρου Σταύρου, σε σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου και Παναγιώτη Τοφή και μουσική του Θοδωρή Οικονόμου.
Σχετικά
Μαραθώνιος Θεατρικών Αναγνώσεων…της Αλεξίας
12 νέα θεατρικά έργα παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό
«Πλούτωνος 71»: Δύο υπερπλήρεις παραστάσεις, μια γειτονιά γεμάτη μνήμες και συγκίνηση!
Φεστιβάλ Μαχαλάρτ, Λάρνακα 2030 – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης
Το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας ανακοινώνει το Third Space Project
Μια σύμπραξη για εφήβους και νέους που φέρνει το θέατρο, τις τέχνες και την πόλη σε δημιουργικό διάλογο
Πέθανε η ηθοποιός Μπέτυ Βαλάση - η θρυλική "Λωξάντρα" σε ηλικία 89 ετών
Τα τελευταία χρόνια έπασχε από άνοια
The One MOM Show: Η μοναδική Κρίσταλ, ανεβαίνει στη σκηνή για ένα stand up comedy show αφερωμένο στις μαμάδες
Μια βραδιά γεμάτη γέλιο, αυτοσαρκασμό και αλήθειες που πονάνε — αλλά όταν τις ακούς από μικρόφωνο, γελάς!
Amalia melancholia: Μια γυναίκα στη γυάλινη προθήκη της Ιστορίας
Η Ζωή Χατζηαντωνίου μετατρέπει την ιστορία της βασίλισσας Αμαλίας σε μια συγκλονιστική σκηνική μελέτη για το γυναικείο σώμα, την επιβεβλημένη μητρότητα και την ανάγκη να ανήκεις κάπου. Με εξαιρετικές ερμηνείες από την Έμιλυ Κολιανδρή και τη Ρίτα Λυτού.
Η Κοκκινοσκουφίτσα ανεβαίνει στη σκηνή του ΘΟΚ
Η παράσταση ανεβαίνει σε διασκευή Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία Φώτη Νικολάου
Όλες οι παραστάσεις που θα δούμε αυτό το φθινόπωρο στην Αθήνα
70 νέες παραστάσεις αλλά και επαναλήψεις με κλασικά έργα, σύγχρονα δράματα, κωμωδίες και μονολόγους υπόσχονται να κάνουν τους επόμενους τρεις μήνες άκρως ενδιαφεροντες
Αυτά είναι όλα όσα θα δούμε στη σκηνή του ΘΟΚ τη νέα σεζόν
Μια νέα θεατρική σεζόν με κλασικά έργα, σύγχρονο θέατρο και νέες κυπριακές φωνές ετοιμάζεται να ανοίξει αυλαία από τον Οκτώβριο.
H πρωτότυπη παράσταση «Προσπαθούμε» επιστρέφει για δεύτερη χρόνια
Μια σύγχρονη κωμωδία που επιθυμεί να ρίξει φως σε ένα θέμα τόσο καθημερινό και συνάμα τόσο μυστικό
Γρηγόρης Μπιθικώτσης: Η ζωή του γίνεται παράσταση στην Αθήνα
Ποιοι γνωστοί τραγουδιστές και ηθοποιοί θα συμμετάσχουν
Πάφος: Προετοιμασίες για «Το Ελιξίριο του Έρωτα» στο Μεσαιωνικό Κάστρο
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη μεγάλη φετινή διοργάνωση του Pafos Aphrodite Festival