Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Το νέο διαδραστικό «Ocean Room» άνοιξε τις πόρτες του

Διασκέδαση, εκπαίδευση και καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης οι στόχοι του νέου διαδραστικού δωματίου «Ocean Room – Σώστε Τη Θάλασσα»

Δημοσιεύτηκε στις 04 Απριλίου 2024

Σύμφωνα με ανάρτηση του Δήμου Λεμεσού άρχισε επίσημα η λειτουργία του «Ocean Room – Σώστε τη θάλασσα» στο Κέντρο Καινοτομίας – Γαλάζιας Οικονομίας Δήμου Λεμεσού – Royal Caribbean International, που αποτελεί ένα σύγχρονο και πρωτοποριακό κέντρο εκπαίδευσης για την προστασία της θάλασσας, αφιερωμένο στα παιδιά μας.

Διασκέδαση, εκπαίδευση και καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης οι στόχοι του νέου διαδραστικού δωματίου «Ocean Room – Σώστε τη θάλασσα».

Τη μέρα αυτή την περιμέναμε εδώ και αρκετό καιρό, γιατί αυτό το εκπαιδευτικό κέντρο, το OCEAN ROOM, θα δώσει μια καινούργια, διαφορετική διάσταση στο Κέντρο Καινοτομίας του Δήμου μας, το οποίο λειτουργεί εδώ και 2 περίπου χρόνια με πολύ μεγάλη επιτυχία, είπε κατά τα εγκαίνια του διαδραστικού εκπαιδευτικού δωματίου «Σώστε τη θάλασσα - Ocean Room» ο Δήμαρχος Λεμεσού κ.Νίκος Νικολαΐδης. Τα έγκαινια πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τρίτης 2 Απριλίου 2024 από την Υφυπουργό Ναυτιλίας κα. Μαρίνα Χατζημανώλη.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λεμεσού εξέφρασε τη χαρά του για τη λειτουργία του διαδραστικού δωματίου που, όπως ανέφερε αποτελεί ένα σύγχρονο και πρωτοποριακό κέντρο εκπαίδευσης για την προστασία της θάλασσας, αφιερωμένο στα παιδιά μας.

«Ο Δήμος Λεμεσού ασχολείται και προωθεί κάθε μέρα πολλά και σημαντικά πράγματα για την πόλη και τους δημότες μας. Η μεγαλύτερη όμως έγνοια μας, αυτό που θα καθορίσει και το μέλλον της πόλης μας, είναι το σωστό μεγάλωμα των παιδιών μας» τόνισε και πρόσθεσε «ο Δήμος Λεμεσού θέλει να είναι ενεργός φορέας της καλής μόρφωσης, της σωστής ψυχαγωγίας, και της συστηματικής άσκησης των παιδιών μας. Ένας είναι ο στόχος μας: Σε συνεργασία με τα σχολεία μας, τους συνδέσμους γονέων, τους μαθητικούς συλλόγους και τους αθλητικούς μας φορείς, να βγάλουμε στη κοινωνία καλούς ανθρώπους που θα κάμουν τη Λεμεσό μας ακόμα πιο καλή. Γι’ αυτό το λόγο δημιουργήσαμε παιδότοπους, γήπεδα και χώρους πρασίνου, για να τα χαίρονται τα παιδιά μας, και για να τους βοηθούν να μεγαλώσουν σωστά».

Ακολούθως ευχαρίστησε την Royal Caribbean International και τον Χρίστο Καραβό, Διευθυντή Ευρώπης και Μέσης Ανατολής του αμερικανού κολοσσού κρουαζιέρων, ο οποίος ήταν και ο εμπνευστής της ιδέας του «Ocean Room» και όλους όσοι συνέβαλαν στον σχεδιασμό και υλοποίηση του έργου.

Στην τελετή εγκαινίων παρόντες ήταν o κ.Χρίστος Καραβός, Διευθυντή Ευρώπης και Μέσης Ανατολής του αμερικανού κολοσσού κρουαζιέρων, ο πρώην Υφυπουργός Ναυτιλίας κ.Βασίλης Δημητριάδης, Δημοτικοί Σύμβουλοι , ο Γενικός Διευθυντής του ΣΑΛΑ κ.Γιάννης Τσουλόφτας, ο Δημοτικός Γραμματέας του Δήμου Λεμεσού, οι Sascha και Natasha Στυλινού, που μας έκαναν τις καλλιτεχνικές τοιχογραφίες, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και επιχειρηματίες στο χώρο της ναυτιλίας.

Η Υφυπουργός Ναυτιλίας Μαρίνα Χατζημανώλη, ενθουσιασμένη από το διαδραστικό δωμάτιο ανέφερε σε χαιρετισμό της πως τα σημερινά εγκαίνια «σηματοδοτούν ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη των συνεχών προσπαθειών μας να εμφυσήσουμε περιβαλλοντική συνείδηση και υπευθυνότητα, ναυτική και ναυτιλιακή κουλτούρα στη νέα γενιά».

Αυτός ο διαδραστικός χώρος, συνέχισε, έχει σχεδιαστεί για να εκπαιδεύσει τα νεαρά μυαλά σχετικά με τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι θάλασσές μας και μέσα από πέντε θεματικούς σταθμούς, που καλύπτουν σημαντικά θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, η πλαστική ρύπανση, τα απειλούμενα είδη, η βιώσιμη αλιεία και η σχέση της Λεμεσού με τη θάλασσα, οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι ανακάλυψης και επίλυσης προβλημάτων.

Η κα. Χατζημανώλη ευχαρίστησε, επίσης, τον Δήμο Λεμεσού και τη Royal Caribbean International, η οποία ήταν ο χορηγός του έργου, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι πρωτοβουλίες όπως αυτή «όχι μόνο θα εκπαιδεύσουν, αλλά και θα ενδυναμώσουν τη νεολαία μας ,ώστε να γίνει πρεσβευτής της διατήρησης της θάλασσας».

Την τελετή χαιρέτησε επίσης ο Χρίστος Καραβός, ο οποίος σημείωσε ότι η Royal Caribbean International στηρίζει κάθε πρωτοβουλία για την ευαισθητοποίηση σχετικά με το θαλάσσιο οικοσύστημα και εξέφρασε την ευχή όπως τα παιδιά αξιοποιήσουν το εκπαιδευτικό δωμάτιο.

Στοιχεία γύρω από τη θάλασσα και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει έδωσε η ωκεανογράφος Δρ. Όλια Νησιφόρου, ενώ στο πλαίσιο των εγκαινίων, τα παιδιά τις 6ης τάξης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού – Χαλκούτσας – Βασίλης Μιχαηλίδης είχαν την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία του «Ocean Room», εκφράζοντας τον ενθουσιασμό τους.

Σημειώνεται ότι τα όλα τα σχολεία μπορούν να οργανώσουν δωρεάν επίσκεψη, διάρκειας μιας περίπου ώρας, στο διαδραστικό δωμάτιο, με ραντεβού.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close