Πάμε Ταξίδι

5 ιδανικοί προορισμοί για να ταξιδέψεις τον Απρίλιο στην Ευρώπη

Οι πιο «hot» προορισμοί του μήνα

Δημοσιεύτηκε στις 03 Απριλίου 2024

Ο Απρίλιος είναι ένας από τους καλύτερους μήνες για ταξίδια: Τα χιόνια σε ορισμένες περιοχές αρχίζουν να λιώνουν, τα λουλούδια ανθίζουν και σε πολλά μέρη δεν υπάρχουν ακόμη τουρίστες. Αν και οι διακοπές του Πάσχα πλησιάζουν εντούτοις ο Απρίλιος προσφέρεται για ένα mini break σε μία όμορφη πόλη της Ευρώπης.

porto-343487_1280 (1).jpg

Πόρτο – Πορτογαλία:
Βόλτα στα μεσογειακά μονοπάτια της Πορτογαλίας… Μπορεί η Λισαβόνα να κλέβει την παράσταση όντας πρωτεύουσα της χώρας αλλά το Πόρτο, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας, στην πραγματικότητα όμως δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την πρώτη. Πόλη χτισμένη στις εκβολές του ποταμού Ντούρο, σημαντικό λιμάνι της Ευρώπης. Αν αποφασίσεις να πας Πόρτο, πέρα από την βόλτα που θα κάνεις δίπλα στο ποτάμι, επιβάλλεται να περάσεις από την γέφυρα Γέφυρα Dom Luís I, από την οποία η θέα είναι τρομερή. Πολύχρωμα σπίτια, μεσαιωνικά σοκάκια και φυσικά ας μην ξεχνάμε το υπέροχο κρασί, είναι λίγα από τα πολλά που έχει να σου προσφέρει το Πόρτο.

marseille-5271931_1280.jpg

Μασσαλία – Γαλλία:
Η Γαλλία σαν προορισμός δεν θα έλειπε από την λίστα μας, αλλά όχι αυτή την φορά δεν αναφερόμαστε στην γαλλική πρωτεύουσα. Διακοπές στην Μασσαλία λοιπόν… Γιατί; Για άπειρους λόγους! Καταρχάς η αρχιτεκτονική της. Σε κερδίζει από την πρώτη ματιά, με τις δαιδαλώδης, πέτρινες γειτονιές της και τα δρομάκια της που θα σου θυμίσουν παλιά καλή ταινία. Κατηφορίζοντας προς το λιμάνι, θα την ερωτευτείς περισσότερο καθώς θα βρεις στο πέρασμα σου όμορφες πλατείες όπως η Cours Julien με τα υπέροχα σπίτια του 18ου αιώνα και τα παλιά βιβλιοπωλεία και τα vintage μαγαζιά της. Φυσικά θα δεις και την πιο μοντέρνα πλευρά της Μασσαλίας και ένα κτήριο που θα στο επιβεβαιώσει σίγουρα είναι το μουσείο MuCem το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς. Μην ξεχνάμε τα υπέροχα νησάκια γύρω από την Μασσαλία και το γεγονός ότι αυτή βρίσκεται κοντά στην Νίκαια μια επίσης υπέροχη πόλη της Γαλλίας. Οπότε με ένα σμπάρο, δύο τριγώνια!

hungary-4544781_1280 (1).jpg

Βουδαπέστη – Ουγγαρία
Μα φυσικά… Γίνονται τόσες πολλές αναφορές στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, δεν θα μπορούσαμε να μην την συμπεριλάβουμε. Και μάλιστα την τονίζουμε ως top προορισμό  μιας και τώρα την άνοιξη η Βουδαπέστη φορά το καλύτερο της “πρόσωπο”. Τι να πρωτοπούμε γι αυτή;! Το κάστρο της Βούδας, η Γέφυρα Chain, το κτήριο του Κοινοβουλίου καθώς και άλλα πολλά σε περιμένουν να τα εξερευνήσεις. Φυσικά μην παραλείψεις να επισκεφτείς το νησί της Μαργαρίτας, ένα από τα δημοφιλέστερα κέντρα αναψυχής των κατοίκων της Βουδαπέστης. Πάρκα με πολύχρωμα λουλούδια, αγάλματα και συντριβάνια, τι καλύτερο από λίγη χαλάρωση σε ένα τέτοιο τοπίο;!

capri-4585755_1280.jpg

Κάπρι – Ιταλία
Λεγόμενο νησί της dolce vita, μπορεί να είναι από τους λίγο πιο ακριβούς προορισμούς παρόλα αυτά μπορείς να βρεις και πιο προσιτές επιλογές εκεί. Άκρως κοσμοπολίτικο το Κάπρι, σε περιμένει για διακοπές με φινέτσα και στυλ. Πιο τουριστικός προορισμός, στον οποίο πέρα από celebrities  και μόδα θα συναντήσεις και ιστορία καθώς και τρομερό φαγητό. Κάνε βόλτα στα πολύβουα, χρωματιστά σοκάκια, πιες ένα aperitivo στην γραφική πλατεία και κέντρο του νησιού Piazetta και αν ο καιρός είναι ευνοϊκός κάνε και μια βουτιά στα γαλαζοπράσινα νερά της παραλίας Marina Picolla. Εμείς πάντως είμαστε εκατό τα εκατό σίγουροι πως θα το λατρέψεις!

valleta-602345_1280.jpg

Βαλέτα – Μάλτα
Νούμερο 5 στην λίστα, Βαλέτα… Ίσως σου φανείς λίγο περίεργο σαν πρόταση, αλλά ναι σου την συστήνουμε ανεπιφύλακτα! Αγαπημένος προορισμός για πολλούς λόγους. Μπορεί να σου φανεί σαν μια πέτρινη πόλη όμως εξερευνώντας της θα δεις ότι έχεις πολλά να γνωρίσεις και να δεις. Μπαρόκ αρχιτεκτονική, επιβλητικά φρούρια, μια άκρως γοητευτική προβλήτα και άλλες γωνιές που σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις  στην Βαλέτα της Μάλτας. Η νυχτερινή ζωή δε, θα σε κάνει να αγαπήσεις τον συγκεκριμένο προορισμό και φυσικά να τον ξαναεπισκεφτείς.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close