News

"Έφυγε" από τη ζωή ο ηθοποιός Δημήτρης Σάββα γνωστός ως "Παπάκωστης" από τις "Ιστορίες του Χωρκού"

Η είδηση έγινε γνωστή από το ΡΙΚ

Δημοσιεύτηκε στις 03 Απριλίου 2024

Την είδηση έκανε γνωστή προ ολίγου το ΡΙΚ ανακοινώνοντας ότι αποχαιρετά «τον αξέχαστο θετράνθρωπο που το τηλεοπτικό κοινό του ΡΙΚ, αγάπησε πολύ  μέσα από τη δημοφιλέστατη σειρα “Ιστορίες του χωρκού”».

Ο ηθοποιός έλαβε μέρος σε πολλές παραγωγές του ΡΙΚ άφηνοντας το στίγμα του τόσο στις θεατρικές όσο και στις τηλεοπτικές παραγωγές. Η Διοίκηση και Διεύθυνση εκφράζουν ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Επιπλέον η Ένωση Ηθοποιών Κύπρου αναφέρει σε αναρτησή της: Με θλίψη ανακοινώνουμε την είδηση του θανάτου του αγαπημένου ηθοποιού Δημήτρη Σάββα. Ο ηθοποιός έλαβε μέρος σε πολλές παραγωγές, αφήνοντας το στίγμα του τόσο στο θεατρικό σανίδι όσο και στις τηλεοπτικές σειρές. Πληροφορίες για την εξόδιο ακολουθία θα ανακοινωθούν αργότερα.

Ο Δημήτρης Σάββα γεννήθηκε το 1933 στον Καραβά της Κερύνειας. Έκανε το θεατρικό ντεμπούτο του με τον ΟΘΑΚ (Οργανισμός Θεατρικής Ανάπτυξης Κύπρου) στο έργο «Ο θάνατος του Δάντων», σε σκηνοθεσία Κωστή Μιχαηλίδη, με τον ρόλο του Δήμιου. Ο Δημήτρης Σάββα εκτός από την υποκριτική ασχολήθηκε επαγγελματικά και με τη ζωγραφική και το 1971 με την ίδρυση του ΘΟΚ προσλαμβάνεται ως μόνιμος ζωγράφος αλλά συμμετείχε και σαν ηθοποιός σε παραστάσεις. Συνεργάστηκε με τον ΟΘΑΚ, τον ΘΟΚ, κυπριακούς θιάσους, έπαιξε σε τηλεοπτικές σειρές και σε ταινίες. Στη «Χαρούμενη Κυριακή» συμμετείχε ως συγγραφέας στα κείμενα.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close