Δημοσιεύτηκε στις 02 Απριλίου 2024
Μια solo ταξιδιώτισσα αποκάλυψε, σε βίντεό της στο TikTok που έγινε viral, τις τρεις ευρωπαϊκές πόλεις που θα ήθελε να είχε παραλείψει και δεν θα ξαναεπισκεπτόταν.
Η 22χρονη food and travel blogger Sooyeon, η οποία έχει το ψευδώνυμο @soos.foods στο TikTok, ταξίδεψε με σακίδιο σε 17 διαφορετικές ευρωπαϊκές πόλεις από το Πόρτο στην Πράγα και από τη Σεβίλλη στο Σάλτσμπουργκ.
Αλλά μερικές από τις μεγαλύτερες πόλεις στην περιοδεία της της προκάλεσαν απογοήτευση και είπε ότι θα προτιμούσε να μην είχε πάει καθόλου. Το βίντεό της μετρά πάνω από 1,5 εκατ. προβολές, ενώ η ίδια ξεκαθαρίζει ότι είναι απλώς η άποψή της.
Ποιες είναι οι τρεις ευρωπαϊκές πόλεις που θα παρέλειπε από το ταξίδι της
Η λίστα της ξεκινάει με την πρωτεύουσα της Ισπανίας. «Πρώτη είναι η Μαδρίτη. Ο κύριος λόγος είναι επειδή πήγα στη Μαδρίτη και στη Βαρκελώνη στο ίδιο ταξίδι και νιώθω ότι η Μαδρίτη δεν είχε τόσο πολλά πράγματα για να κάνεις, τουλάχιστον για μένα, εκτός από το παλάτι και τα μουσεία» αναφέρει.
«Αν έκανα αυτό το ταξίδι ξανά, πιθανότατα θα παρέλειπα τη Μαδρίτη και θα περνούσα περισσότερο χρόνο στη Βαρκελώνη», προσθέτει.
Δεύτερη στη λίστα της Sooyeun είναι η Κατάνια, πόλη της Σικελίας.
«Πήγα σε αυτήν ελπίζοντας ότι θα ήταν ωραίες διακοπές στην Ιταλία», θυμάται, «αλλά η πόλη απλώς έμοιαζε λίγο εξαντλημένη και όχι η πιο ασφαλής».
Η 22χρονη ταξιδιώτισσα εξήγησε ότι οι ντόπιοι την κοιτούσαν έντονα, κι αυτό την έκανε να νιώθει άβολα.
Τέλος, και ίσως το πιο αμφιλεγόμενο, ήταν το Βερολίνο, όπου παραδέχθηκε ότι «θα ήθελε πολύ να ζήσει».
Η Sooyeun εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από «τα κουλ καφέ, τα καταστήματα και τους δρόμους», ωστόσο δεν εντυπωσιάστηκε από την αφθονία των μουσείων -ειδικά της Ιστορίας- σε σχέση με άλλες τουριστικές ευκαιρίες.
@soos.foods if i could redo my trip, here’s why i would probably skip these places 🤔 #europetrip #europeansummer #placestovisit #europetravel #madrid #catania #berlin #traveltips ♬ never be yours by kali uchis - Kali Uchis Fan Page ❦
Παραδέχθηκε, επίσης, ότι σε αυτό το στάδιο της ευρωπαϊκής περιοδείας της «είχε κουραστεί από τα πολλά μουσεία».
Το άλλο παράπονο που είχε η food blogger από την πρωτεύουσα της Γερμανίας είναι η έλλειψη «αυθεντικών τοπικών επιλογών φαγητού» σε σύγκριση με την ανερχόμενη διεθνή σκηνή φαγητού.
Η Sooyeun κατέγραφε τι έτρωγε σε πολλές από τις πόλεις σε ξεχωριστά vlogs, οπότε είχε επικεντρωθεί στην παραδοσιακή κουζίνα.
«Βροχή» τα σχόλια για τις επιλογές της solo ταξιδιώτισσας
Ωστόσο, οι αντιδράσεις ήταν πολλές. Ένας σχολίασε ότι «αν δεν σου άρεσε το Βερολίνο, σημαίνει ότι δεν ήξερες πού να πας», ενώ κάποιος άλλος είπε ότι «πρέπει να το δεις».
Άλλοι επέμειναν: «Το Βερολίνο έχει πολύ περισσότερα από τα μουσεία ιστορίας. Να παραλείψετε το Βερολίνο; Πρέπει να αστειεύεστε, είναι μια από τις καλύτερες πόλεις στην Ευρώπη, έχει τόσο πολλά να κάνετε».
«Βερολίνο; Υπήρχαν τόσο πολλά να κάνω και να δω και δεν πέρασα όλο τον χρόνο μου στο μουσείο. Νιώθω ότι παρέλειψες πολλά!», της είπε ένας άλλος.
Η solo ταξιδιώτισσα απάντησε ότι, ενώ ήξερε ότι το Βερολίνο έχει εξαιρετική νυχτερινή ζωή, δεν το δοκίμασε, καθώς, ως μοναχική τουρίστρια, ένιωθε ανασφάλεια βγαίνοντας αργά για κλαμπ.
Αρκετά ήταν και τα σχόλια και για τη Μαδρίτη, καθώς η σύγκριση με τη Βαρκελώνη προκάλεσε αντιδράσεις. «Η Μαδρίτη είναι πολύ καλύτερη από τη Βαρκελώνη, υπάρχουν τόσο πολλά να κάνεις», έγραψαν πολλοί.
Λιγότεροι υπερασπίστηκαν την Κατάνια, ίσως επειδή είναι ένα μικρότερο μέρος και λιγότερο δημοφιλές τουριστικό hotspot από τα άλλα δύο.
Ωστόσο, ένας αστειεύτηκε: «Δεν έχω πάει ποτέ στην Κατάνια, αλλά την προσθέτω αμέσως στην κορυφή της λίστας μου αν δεν σου αρέσουν το Βερολίνο και η Μαδρίτη».
Πηγή: iefimerida.gr
Σχετικά
Πανσέληνος Νοεμβρίου: Πότε θα φωτίσει τον νυχτερινό ουρανό το «Φεγγάρι του Κάστορα»
Γιατί ονομάζεται Φεγγάρι του Κάστορα
«Μικρά μωρά, μεγάλες προοπτικές»
Τα «Μωρά Θαύματα» αναδεικνύουν τη σημασία της συστηματικής παρακολούθησης των πρόωρων παιδιών
Καιρός: Πότε αναμένονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός μέχρι το Σάββατο
Διπλή επιτυχία για την Pafilia στα European Property Awards 2026–2027
Το Minthis ενισχύει τη διεθνή του αναγνώριση με το βραβείο πέντε αστέρων στην κατηγορία Best Mixed Use Development στην Κύπρο, ενώ το Elysia Blu διακρίνεται στην κατηγορία Residential Development 20+ Units
Αυτή αναδείχθηκε λέξη της χρονιάς για το 2026 σύμφωνα με το λεξικό Collins του Ηνωμένου Βασιλείου
Η λέξη της χρονιάς για το 2025 ήταν το «vibe coding», η δημιουργία μιας εφαρμογής μέσω περιγραφών σε εργαλεία AI
Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Πέφτει η θερμοκρασία
Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό
Javokhir Sindarov: Η μεγάλη επιστροφή στο Cap St Georges Hotel & Resort
Η επιστροφή του Javokhir Sindarov στο Cap St Georges Hotel & Resort έχει ιδιαίτερο συμβολισμό.
Χριστούγεννα στο ΚΠΙΣΝ από 29 Νοεμβρίου: Παγοδρόμιο, συναυλίες, παραστάσεις, σόου -Αλλαγή χρόνου με Καπουτζίδη
Αν θα βρεθείς Αθήνα τις ημέρες των γιορτών το Σταύρος Νιάρχος προσφέρει πολύ όμορφες γιορτινές επιλογές
Μαράια Κάρεϊ: Η «βασίλισσα των Χριστουγέννων» έδωσε το σύνθημα για την έναρξη της εορταστικής περιόδου με το καθιερωμένο της βίντεο
«Ήρθε η ώρα!!!!», έγραψε σε ανάρτηση που έκανε στο Instagram τα ξημερώματα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Χάλογουιν
Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές τις επόμενες ημέρες
Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθμούς
Οι 20 νέες σειρές που έρχονται τον Νοέμβριο στο Netflix
Το φθινόπωρο συνεχίζεται με νέες προσθήκες στην τηλεοπτική ατζέντα του streamer, από punk animation μέχρι δράματα εποχής και σύγχρονα horror
Η Φιλομίνα Κανκ βάζει στο στόχαστρο το σινεμά και επιστρέφει στο Netflix
Το «Cunk on Cinema» έρχεται στις 15 Νοεμβρίου, με την Ντιάν Μόργκαν να εξερευνά την ιστορία του κινηματογράφου μέσα από αφοπλιστικά παράλογες ερωτήσεις και συνεντεύξεις γεμάτες αμηχανία.