News

Κύπριος ο νέος ιδιοκτήτης του ιστορικού ξενοδοχείου Forest Park στις Πλάτρες

Ολοκληρώθηκε πρόσφατα η συμφωνία πώλησης του

Δημοσιεύτηκε στις 22 Μαρτίου 2024

Η περιοχή των Πλατρών, με την πανέμορφη φύση και παράδοση της, αποτελεί διαχρονικά ελκυστικό προορισμό για επισκέπτες και παραθεριστές. Το ξενοδοχείο Forest Park – αναμφίβολα στολίδι της περιοχής - έχει καταγράψει τη δική του πλούσια ιστορία από τη λειτουργία του το 1936.

Τόσο η βαριά κληρονομιά του ξενοδοχείου, όσο και οι πολλαπλές και αξιοσημείωτες επενδύσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή των Πλατρών (κυρίως στους τομείς του τουρισμού, της εστίασης και των ακινήτων) δημιούργησαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το ξενοδοχείο με αποτέλεσμα να δοθεί πραγματική μάχη μεταξύ αρκετών Κύπριων και ξένων επενδυτών με το ξενοδοχείο να καταλήγει τελικά σε Κυπριακά χέρια.

Μετά από επικοινωνία του Economy Today με εκπροσώπους του, επιβεβαιώσαμε ότι, ο Κύπριος επιχειρηματίας Κώστας Κλεάνθους, συνιδρυτής της διεθνούς εταιρείας forex XM και ιδρυτής του φιλανθρωπικού ιδρύματος ‘Cleanthous Foundation’, ήταν τελικά αυτός ο οποίος κατάφερε να πλειοδοτήσει.

Ο καινούργιος ιδιοκτήτης πέρα από την πλέον συμφέρουσα προσφορά, κατάφερε να πείσει την ιδιοκτήτρια οικογένεια για το όραμα του για το Forest Park, που είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου mountain resort, στις προδιαγραφές των αντίστοιχων πολυτελών resort του εξωτερικού, το οποίο παράλληλα θα αναβιώσει την αίγλη του ιστορικού ξενοδοχείου, με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία του, την περιοχή και το περιβάλλον, ώστε να αποτελέσει ξανά σημείο αναφοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό. Παράλληλα, αναμένεται να δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας, τόσο κατά την διάρκεια της ανακαίνισης, αλλά και με την έναρξη της λειτουργίας του, και να συμβάλει καθοριστικά στην οικονομική αναγέννηση όλης της περιοχής, για αυτό και η είδηση της εξαγοράς του από τον Κύπριο επιχειρηματία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό.

Διάβασε περισσότερα στο Economy Today

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close