Δημοσιεύτηκε στις 22 Μαρτίου 2024
Βρισκόμαστε ενάμιση μήνα περίπου πριν την διεξαγωγή του φετινού διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision και οι πληροφορίες για την διοργάνωση αυξάνονται διαρκώς. Εκτός από τις 37 συμμετέχουσες χώρες οι οποίες θα παρουσιάσουν μέσω των καλλιτεχνών που τις εκπροσωπούν τα τραγούδια τους, στη σκηνή του διαγωνισμού θα ανέβουν και οι προσκεκλημένοι καλλιτέχνες στα interval acts στις τρεις βραδιές.
Ανάμεσα στα ονόματα τα οποία ακούγονται ως guests της Eurovision 2024, είναι και αυτό της μοναδικής νικήτριας της χώρας μας, της Έλενας Παπαρίζου. Σύμφωνα με το gpstomusic.gr, η αγαπημένη καλλιτέχνης έχει δεχθεί εδώ και αρκετούς μήνες πρόσκληση να εμφανισθεί στην φετινή Eurovision, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Μάιο στο Μάλμε της Σουηδίας, στην οποία η Έλενα ως γνωστόν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής!
Η πρόταση αφορά στην εμφάνιση της Ελληνίδας καλλιτέχνιδος στο interval act του Β’ Ημιτελικού την Πέμπτη 9 Μαϊου, στον οποίο μάλιστα διαγωνίζεται η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι και το τραγούδι “ZARI”. Εφόσον υπάρξει θετική έκβαση και η Έλενα Παπαρίζου εμφανισθεί στη σκηνή του Μάλμε, αυτή θα είναι η πέμπτη φορά που η νικήτρια της Eurovision 2005 εμφανίζεται στον διαγωνισμό (και η έκτη ως καλλιτέχνις αν συνυπολογίσουμε την εμφάνισή της με τους Antique το 2001).
Εκτός από την ιστορική της παρουσία στο Κίεβο της Ουκρανίας το 2005, με τo “My Number One” με το οποίο η Ελλάδα πέτυχε τη μοναδική έως τώρα νίκη της στο διαγωνισμό, η Έλενα εμφανίσθηκε και την επόμενη χρονιά στο διαγωνισμό της Αθήνας, όπως ήταν φυσικό.
Η τρίτη εμφάνισή της και μάλιστα ξανά live ήταν στην ειδική επετειακή έκδοση για τον εορτασμό των 50 χρόνων του διαγωνισμού, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κοπεγχάγη και στην οποία διαγωνίσθηκε ξανά με το “My Number One” κατακτώντας την 4η θέση ανάμεσα σε όλα τα τραγούδια της ιστορίας του διαγωνισμού. Η Έλενα στην διοργάνωση αυτή ήταν η μοναδική εκπρόσωπος η οποία ερμήνευσε live το τραγούδι της.
Η τέταρτη φορά στην οποία η Έλενα Παπαρίζου εμφανίσθηκε στην Eurovision, ήταν το 2021, ως επίσημη προσκεκλημένη, σε μια ιδιαίτερη χρονιά καθώς ο διαγωνισμός στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας διεξαγόταν μετά από ένα χρόνο απουσίας κάτω από τις συνθήκες της πανδημίας. Η Έλενα Παπαρίζου συμμετείχε στο interval act εκείνου του διαγωνισμού μέσα από ένα video υπό τον τίτλο “Rock The Roof” και στο οποίο την είδαμε να ερμηνεύει και να χορεύει ξανά μετά από 16 χρόνια το “My Number One”!
Η εμφάνιση της Έλενας Παπαρίζου ξανά στη σκηνή του διαγωνισμού θα αποτελέσει σίγουρα ένα γεγονός το οποίο θα μας ενθουσιάσει όλους καθώς αποτελεί το δικό μας, διαχρονικό #1 στην Eurovision και όχι μόνο!
Πηγή: gpstomusic.gr
Σχετικά
Η Αρτέμης Κυριακοπούλου έρχεται στο Ella Music House
Μια φωνή που μαγεύει. Από αυτό το Σάββατο, δύο φορές τον μήνα.
East Cyprus Music Meetings: δωρεάν συζητήσεις και εργαστήρια για τη μουσική βιομηχανία που φέρνουν κοντά μουσικές κοινότητες από όλο το νησί
Η πρωτοβουλία φέρνει κοντά μουσικούς, τραγουδοποιούς, παραγωγούς, διοργανωτές συναυλιών και άλλους επαγγελματίες του μουσικού χώρου στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα
Windcraft Back: 10 χρόνια Windcraft Loud, με τη μουσική στο προσκήνιο
Μια σειρά εργαστηρίων και συναυλιών μεταξύ 31 Οκτωβρίου-29 Νοεμβρίου 2026 στη Λευκωσία
Το ZAZZA Music Theater έκανε δυναμικό opening
Φέτος, συστήνεται στο κοινό μέσα από ένα πρόγραμμα που συνδυάζει αγαπημένες φωνές, διαχρονικά τραγούδια και μια ξεχωριστή εμπειρία νυχτερινής διασκέδασης
Ο Χάρι Στάιλς ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για την περιοδεία του «Together, Together»
Ο τραγουδιστής πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη σειρά συναυλιών που έχει φιλοξενηθεί ποτέ στο Madison Square Garden από έναν καλλιτέχνη, στο πλαίσιο της περιοδείας του «Together, Together»
Eurovision 2027: Στη Θεσσαλονίκη ο ελληνικός εθνικός τελικός - Πότε θα πραγματοποιηθεί
Το «Sing for Greece - Εθνικός Τελικός Eurovision 2027» θα περιλαμβάνει τρεις μουσικές βραδιές, δύο ημιτελικούς και έναν μεγάλο τελικό
Μάθαμε την ημερομηνία για τη μεγαλειώδη συναυλία του Robbie Williams στην Κύπρο
Τι αναφέρουν οι πληροφορίες
Nέα ημερομηνία για τη συναυλία της Ρίας Ελληνίδου στην Αγία Νάπα
Mια ξεχωριστή μουσική βραδιά, γεμάτη ενέργεια, αγαπημένα τραγούδια και μοναδικές στιγμές
Με αυτή τη διαδικασία θα επιλέξει το ΡΙΚ τον καλλιτέχνη και το τραγούδι του για την Eurovision 2027
Ο κύβος ερρίφθη στην Κύπρο και το ΡΙΚ φαίνεται πως κατέληξε στη μέθοδο μέσω της οποίας θα επιλεγεί η κυπριακή συμμετοχή (καλλιτέχνης και τραγούδι) για την Eurovision 2027.
Ο Χρήστος Θηβαίος επιστρέφει στη Λάρνακα
Μια μοναδική επετειακή συναυλία για τα 30 χρόνια πορείας του στη δισκογραφία
Μάθαμε ποια θα τραγουδήσει μαζί με τον Κωνσταντίνο Αργυρό στη Λευκωσία
Στη μεγάλη γιορτή με αφορμή τα 10 χρόνια προσφοράς του Yianis Christodoulou Foundation (YCF).
10 Χρόνια Yianis Christodoulou Foundation: Μια μεγάλη γιορτή προσφοράς με τον Κωνσταντίνο Αργυρό
Μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους, με συμβολική είσοδο €5 για άτομα άνω των 10 ετών στη συναυλία και VIP ζώνη