Δημοσιεύτηκε στις 20 Μαρτίου 2024
Η ιστορία έχει ως επίκεντρο τον 40χρονο Waleed ο οποίος ζει στη Χάιφα με τη σύζυγο και τα παιδιά του και ονειρεύεται μια καριέρα συγγραφέα, ενώ πάσχει από χρόνια κατάθλιψη.
Όταν γνωρίζει το νέο του γείτονα (έναν μικροαπατεώνα), δημιουργεί μια στενή φιλική σχέση μαζί του με απώτερο σκοπό να καταστρώσει ένα σχέδιο. Ενώ το σχέδιο μετατρέπεται σε μια απρόσμενη φιλία μεταξύ των δύο ανδρών, οδηγούνται σε ένα ταξίδι σκοτεινών συναντήσεων.
Η μαύρη κωμωδία "Mediterranean Fever" της Maha Haj, η οποία απέσπασε το Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στο Φεστιβάλ των Καννών (2022), είναι μια συμπαραγωγή της κυπριακής εταιρείας AMP Filmworks με την Pallas Film (Γερμανία), Still Moving (Γαλλία) και Majdal Films (Παλαιστίνη) και έχει την στήριξη των Υφυπουργείου Πολιτισμού Κύπρου, MDM-Mitteldeutsche Medienförderung, Ile de France, Metafora Production και Eurimages.
Πρωταγωνιστούν: Amer Hlehel, Ashraf Farah, Anat Hadid. Διάρκεια: 108'.
Καθημερινές προβολές στον κινηματογράφο Πάνθεον Λευκωσίας, από 21 Μαρτίου μέχρι 3 Απριλίου στις 20:30.
Σαββατοκύριακο 23/03, 24/03, 30/03 και 31/03 στις 18:00 (1η προβολή) και 20:30 (2η προβολή).
Τις Δευτέρες 25/03 και 01/04 η ταινία ΔΕΝ θα προβληθεί.
Σχετικά
The Social Reckoning
Mikey Madison και Jeremy Allen White πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία του Aaron Sorkin, που φέρνει στο προσκήνιο τις αποκαλύψεις της Frances Haugen για το Facebook
Το «Κράτα Με» της Μυρσίνης Αριστείδου στα Rio Cinemas
Η επίσημη υποβολή της Κύπρου για το Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας
Digger
Tom Cruise και Alejandro G. Iñárritu σε μια απρόβλεπτη κινηματογραφική συνεργασία που... μυρίζει Όσκαρ!
Fatherland
Το νέο φιλμ του Paweł Pawlikowski που απέσπασε το Βραβείο Σκηνοθεσίας στις Κάννες
Sense and Sensibility
Το κλασικό μυθιστόρημα της Jane Austen μεταφέρεται ξανά στη μεγάλη οθόνη
Προβολή της ταινίας "Jack Strong"
Ειδική προβολή της αναγνωρισμένης πολωνικής ταινίας στο Pantheon στη Λευκωσία