Πάμε Ταξίδι

Αυτή είναι η ξεχασμένη παραμυθένια πόλη της Ευρώπης: Βουτιές σε γαλάζια νερά, πύργοι και μεσαιωνικά κτήρια

Ο ιδανικός καλοκαιρινός προορισμός για εκείνους και εκείνες που αγαπούν την ησυχία, το κολύμπι και το καλό φαγητό.

Δημοσιεύτηκε στις 17 Μαρτίου 2024

Οταν οι άνθρωποι σκέφτονται να επισκεφθούν ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, μέρη όπως το Παρίσι, το Λονδίνο, η Ρώμη και το Άμστερνταμ είναι συνήθως από τα πρώτα που τους έρχονται στο μυαλό.

«Περιτριγυρισμένοι από φύση, αλλά στο κέντρο της πρωτεύουσας, οι «αστικοί» κολυμβητές κατηφορίζουν με άνεση στο ποτάμι – με φόντο την εντυπωσιακή Παλιά Πόλη, που έχει αναγνωριστεί από την UNESCO»

Ωστόσο, υπάρχει μια άλλη που οι άνθρωποι πιστεύουν ότι έχει ξεχαστεί από τους τουρίστες, παρόλο που έχει βραβευμένα αξιοθέατα και χαλαρή ατμόσφαιρα.

switzerland-263357_1280.jpg

Αλλόκοτοι θρύλοι και παραμυθένια μέρη

Στην πραγματικότητα, η Ελβετία έχει άλλες πόλεις, όπως η Ζυρίχη και η Γενεύη, που ενδεχομένως να είναι πιο δημοφιλείς από την πρωτεύουσά της.

Ωστόσο, η Βέρνη αξίζει να «υπερηφανεύεται» για πολλά, σύμφωνα με όσους την έχουν επισκεφθεί, με την παλιά της πόλη, που αποτελεί κληρονομιά της UNESCO, να παρομοιάζεται ακόμη και με παραμύθι.

«Η Βέρνη είναι μια εξαιρετική επιλογή για city break για όσους θέλουν να εξερευνήσουν μια νέα πόλη με πιο αργούς ρυθμούς, χωρίς φασαρία»

Μεταξύ αυτών που κάνουν τέτοιες συγκρίσεις είναι το Food Trip Go, το οποίο έγραψε για τα «παραμυθένια μέρη» και τους «περίεργους θρύλους» που βλέπει κανείς στη μεσαιωνική παλιά πόλη της.

Είπαν χαρακτηριστικά: «Η Βέρνη είναι μια όμορφη ελβετική πόλη. Περιβάλλεται από έναν υπέροχο ποταμό, τον Aare, με γαλάζια νερά που μοιάζει λες και είναι βγαλμένη από εικόνες παραμυθιού. Το κέντρο της πόλης είναι εύκολο να το επισκεφτεί κανείς, κάνοντας βόλτες ανάμεσα σε μεσαιωνικά κτίρια, αξιοπερίεργα σιντριβάνια και ιστορικούς πύργους».

Ανάμεσα στα πιο διάσημα αξιοθέατά της είναι ο περίτεχνα διακοσμημένος πύργος του ρολογιού, γνωστός ως Zytglogge, και ένα σιντριβάνι που ονομάζεται Kindlifresserbrunnen και απεικονίζει ένα τέρας που τρώει παιδιά.

Το τελευταίο λέγεται ότι βασίζεται σε ένα λαϊκό παραμύθι του 16ου αιώνα από την περιοχή.

«Must-do» εμπειρία

Γύρω από την παλιά πόλη περνάει ο ποταμός Aare, ο οποίος είναι ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της πόλης για τους επισκέπτες και τους ντόπιους, οι οποίοι αρέσκονται στο να κάνουν τις βουτιές τους.

Στην πραγματικότητα, το να κάνετε μια ξέφρενη βουτιά στα καταγάλανα νερά του ποταμού περιγράφεται ως μια «must-do» εμπειρία για όποιον επισκέπτεται τη Βέρνη, ειδικά κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες.

Οι θερμοκρασίες μπορεί να φτάσουν μέχρι και τους 20 βαθμούς μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου και δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να δροσιστείτε.

Το Bern.com έγραψε: «Το άλμα στον Aare είναι μια εμπειρία που πρέπει να κάνουν οι επισκέπτες της Βέρνης που ξέρουν κολύμπι. Αν θέλετε πραγματικά να μάθετε την πόλη, θα πρέπει να κατευθυνθείτε προς -ή μάλλον προς- το Aare. Περιτριγυρισμένοι από φύση, αλλά στο κέντρο της πρωτεύουσας, οι «αστικοί» κολυμβητές κατηφορίζουν με άνεση στο ποτάμι – με φόντο την εντυπωσιακή Παλιά Πόλη, που έχει αναγνωριστεί από την UNESCO».

alps-7301243_1280.jpg

«Βιώνει κανείς στιγμιαία την ευτυχία»

Η φύση παρουσιάζεται και αλλού στη Βέρνη, με τον Κήπο των Ρόδων (rosengarten) να είναι ένα από τα πολλά βραβευμένα αξιοθέατα. Ο κήπος προσφέρει καταπληκτική θέα σε όλη την πόλη και είναι ένα από τα κορυφαία αξιολογημένα μέρη για να επισκεφθείτε.

Το 2023 κέρδισε το βραβείο TripAdvisor traveler’s choice λόγω του αριθμού των θετικών κριτικών που έλαβε από παραθεριστές και τουρίστες, δίνοντάς του συνολική βαθμολογία 4,5/5.

Ένας έγραψε: «Ο κήπος με τα τριαντάφυλλα βρίσκεται στην κορυφή του βουνού, ο οποίος έχει εκατοντάδες τριαντάφυλλα. Βιώνει κανείς στιγμιαία την ευτυχία».

Άλλα δημοφιλή αξιοθέατα περιλαμβάνουν το Μουσείο του Αϊνστάιν και το Καθεδρικό Ναό της Βέρνης. Τα 344 σκαλοπάτια οδηγούν τους επισκέπτες μέχρι την κορυφή του πύργου που δεσπόζει ψηλά πάνω από την πόλη.

Το Travelista έγραψε: «Η Βέρνη είναι μια εξαιρετική επιλογή για city break για όσους θέλουν να εξερευνήσουν μια νέα πόλη με πιο αργούς ρυθμούς, χωρίς φασαρία. Η Βέρνη είναι μια μικρή πόλη και η ατμόσφαιρα είναι πολύ χαλαρή».

Η τιμή μιας διανυκτέρευση για δύο άτομα στη Βέρνη αρχίζει από 98 λίρες.

Πηγή: in.gr

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close