News , Guide

Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα

Αναλυτικά η πρόγνωση

Δημοσιεύτηκε στις 16 Μαρτίου 2024

Αύριο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, κυρίως από μέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ χαμηλές νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, κυρίως κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά, αναφέρει το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Την Καθαρά Δευτέρα, ο καιρός αρχικά θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, κυρίως από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Από το μεσημέρι και μετά, ο καιρός θα καταστεί κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές, κυρίως στο ανατολικό μισό του νησιού αλλά και στα βόρεια.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Από αύριο, στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

Απόψε, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, ενώ στις παράλιες περιοχές, ενδέχεται παροδικά να παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Κατά διαστήματα, θα παρατηρούνται και αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν καταβατικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα καταστεί γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, κυρίως από μέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ χαμηλές νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, κυρίως κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και το απόγευμα στα δυτικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο στα ανατολικά και στα βόρεια, παροδικά θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα παράλια και στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές και αργότερα και μέσες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και παροδικά στα νοτοανατολικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ενώ παροδικά στα ανατολικά και στα βόρεια, θα είναι λίγο ταραγμένη.

Την Καθαρά Δευτέρα, ο καιρός αρχικά θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, κυρίως από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Από το μεσημέρι και μετά, ο καιρός θα καταστεί κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές, κυρίως στο ανατολικό μισό του νησιού αλλά και στα βόρεια.

Την Τρίτη, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένη καταιγίδα, ιδιαίτερα σε περιοχές στα νότια και στα νοτιοανατολικά. Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία μέχρι και την Τρίτη, αναμένεται να σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο, για να συνεχίσει να κυμαίνεται πιο πάνω από της μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής. Την Τετάρτη αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας, ιδιαίτερα στις παράλιες περιοχές.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close