Things to Do , Προσεχώς

ΟΔΗΓΟΣ: Όλα όσα θα γίνουν στην Κύπρο το τριήμερο του Καρναβαλιού και της Καθαράς Δευτέρας

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να περάσεις όμορφα τις μέρες ξεφαντώματος που έρχονται

Δημοσιεύτηκε στις 15 Μαρτίου 2024

Ένα πλούσιο, χαλαρό, ξεκούραστο και διασκεδαστικό τριήμερο έρχεται γεμάτο θεαματικές καρναβαλίστικες παραλάσεις, πάρτι, μουσικές, ξεφάντωμα παράλληλα με πολλές άλλες εκδηλώσεις με θέατρο, live μουσικές εμφανίσεις και πολλά άλλα. Όλες οι πόλεις της Κύπρουν μπαίνουν σε ρυθμό Καρναβαλιού μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα θα βγούμε έξω στη φύση για να κόψουμε την "μούττην της Σαρακοστής".

Ας δούμε, λοιπόν, αναλυτικά όλα όσα θα ζήσουμε αυτό το υπέροχο τριήμερο ξεγνοιασιάς που έρχεται στην Κύπρο.

GUABguaAB.jpg

Καρναβαλίστικο πάρτυ στο Guaba Beach Bar
Το Guaba Beach Bar και το Redroom x TipsyHub ενώνονται για άλλη μια φορά, προκειμένου να διοργανώσουν το πιο ξέφρενο καρναβαλίστικο πάρτυ του 2024. Δίνουμε λοιπόν ραντεβού την Παρασκευή 15 Μαρτίου στις 20.00 στο αγαπημένο spot της Λεμεσού Guaba Beach bar. Ντυθείτε με τα πιο φοβερά τρελά και χρωματιστά κοστούμια για μια βραδιά γεμάτη διασκέδαση άφθονο ποτό και πολύ κέφι.Τους ρυθμούς της βραδιάς θα αναλάβει ο Dj NikkyP και ο Dj March, που έρχεται από το γνώστο κλαμπ της Αθήνας Studio 24.
>> Παρασκευή 15 Μαρτίου, Guaba Beach Bar,Λεμεσός, 20.00. Πληρ.97802883.

ntisko.jpg

Πολύχρωμο Καρναβαλίστικο πάρτυ στο DownTown Live
Σε ρυθμούς καρναβαλιού ετοιμάζεται να μας βάλει το Mix Greek αφού είναι έτοιμο να μας παρουσιάσει την ξεχωριστή ΝΤΙΣΚΟCarnival με τους DJs Dino G και τον Φοίβο Κωνσταντινίδη στα decks.To μοναδικό Down Town Live στη Λευκωσία προετοιμάζεται και την Παρασκευή 15 Μαρτίου στις 22:00 θα είμαστε εκεί φορώντας ότι πιο φανταχτερό έχουμε για να χορέψουμε μέχρι πρωίας.Η πιο πολύχρωμη και κεφάτη γιορτή είναι εδώ και εμείς είμαστε έτοιμοι να την υποδεχτούμε όπως της αρμόζει. Δίνουμε ραντεβού λοιπόν σε ένα πάρτυ που κανένας δεν πρέπει να χάσει.
>> Παρασκευή 15 Μαρτίου, DownTown Live, Λευκωσία,22.00.Πληρ.99310031.

kolie.webp

Κολιέ από μαργαριτάρια,στο Θέατρο Ανεμώνα
Πρόκειται για το πρώτο ανέβασμα θεατρικού έργου της καινούργιας Κυπρίας συγγραφέως, Μαριλένας Αχιλλέως. Το έργο είναι βασισμένο τόσο σε πραγματικά γεγονότα από τη ζωή ενός τρανς ατόμου, του Δημήτρη με καταγωγή από τη Λέσβο, όσο και σε μυθοπλασία. Η μικρή κοινωνία στο νησί αδυνατεί να αντιληφθεί και να δεχτεί την πραγματική φύση του Δημήτρη, με αποτέλεσμα να τον περιθωριοποιεί. Ο ίδιος εκφράζει την ανάγκη του για αλλαγή φύλου ώστε να ολοκληρώσει μ' αυτό τον τρόπο τη γυναικεία του φύση, αλλά η οικογένεια του τον αντιμετωπίζει ως τρελλό και θεωρεί ότι χρήζει ψυχιατρικής θεραπευτικής αγωγής. Μια δημοσιογράφος κάνοντας ένα ντοκιμαντέρ για εκείνον, τον κάνει γνωστό διεθνώς. Όμως η παρατεταμένη χρήση των ψυχιατρικών φαρμάκων εν αγνοία του και για αρκετά χρόνια, σε συνδυασμό με τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από συγχωριανούς του και την ανάρτηση της από τους ιδίους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον οδήγησαν σε κρίση και ξανά στο ψυχιατρείο. Σκηνοθεσία: Αντρέας Τηλεμάχου. Παίζουν: Αντρέας Τηλεμάχου, Γιάννα Λευκάτη, Έλια Ιωαννίδου, Ευαγόρας Θεοδοσίου, Νικόλας Πέτρου και ο Μαρίνος Ξενοφώντος. Παραστάσεις κάθε Παρασκευή καιΣάββατο στις 20:30 και την Κυριακή στις 19:00 μέχρι την Κυριακή 7 Απριλίου.
>> Παρασκευή 15 Μαρτίου, Θέατρο Ανεμώνα Λευκωσία, 20:30 / Σάββατο 16 Μαρτίου,Θεάτρο Ανεμώνα, 20:30./Κυριακή 17 Μαρτίου, Θέατρο Ανεμώνα, 19.00. Εισιτήρια online για όλες τις πόλεις (SOLDOUT),
Καταστήματα STEPHANIS & TIME OUT KIOSK για Πάφο. Πληρ: 70007721.

setsoyan.jpg

Ο καλός άνθρωπος του Σε Τσουάν, στην Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ
Σε μια απομακρυσμένη επαρχία της Κίνας, το Σε Tσουάν, η Σεν Τε αναμετριέται με τις αντιφάσεις της ζωής αλλά και της καθημερινότητας, στην προσπάθειά της να επιβιώσει. Οι θεοί, που ταξιδεύουν στο Σε Tσουάν αναζητώντας καλές και γενναιόδωρες ψυχές, εντοπίζουν την καλόκαρδη πόρνη Σεν Τε, η οποία είναι η μόνη που δέχεται να τους φιλοξενήσει. Για να την ευχαριστήσουν, της προσφέρουν χρήματα. Έχουν όμως έναν όρο: να συνεχίσει να υπηρετεί το καλό. Η Σεν Τε καταφέρνει να αγοράσει ένα μικρό καπνοπωλείο, το οποίο πολύ γρήγορα κατακλύζεται από δεκάδες συμπολίτες της και τα υπερβολικά αιτήματά τους. Της ζητούν όλο και περισσότερα. Τόσο πολλά, μάλιστα, ώστε αναγκάζεται, προκειμένου να κρατήσει το μαγαζί της όρθιο, να επινοήσει ένα άλλο πρόσωπο. Πλάθει, λοιπόν, το αντίθετό της και μεταμορφώνεται στον «ξάδερφό» της, τον στυγνό επιχειρηματία Σούι Τα. Όμως πόσο θα αντέξει αυτόν τον διχασμό; Σκηνοθεσία: Κώστας Σιλβέστρος. Παίζουν: Μαρίνα Αργυρίδου, Γιώργος Αναγιωτός, Γιώργος Ευαγόρου, Άνθη Κάσινου, Αντώνης Κατσαρής, Σάββας Μενοίκου, Γιάννης Μπισμπικόπουλος, Ονησίφορος Ονησιφόρου, Σπύρος Σταυρινίδης, Πέννυ Φοινίρη, Μαρίλια Χαριδήμου, Γιολάντα Χριστοδούλου, Βαρβάρα Χριστοφή. Συμμετέχει: Σάββας Παϊσίου.
>> Κάθε Παρασκευή, Σάββατο 20:00 & Κυριακή 18:00, Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ, Λευκωσία. Πληροφορίες / Εισιτήρια: Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy
Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00)

kitsch.jpg


Kitsch Party στο Monte Caputo

Πρόκειται ίσως για το πιο ανατρεπτικό πάρτυ των καρναβαλιών τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο. Ποιο είναι όμως αυτό το Kitsch Party που έγινε talk of the town; Και γιατί γίνεται sold out με το που ανακοινώνεται η ημερομηνία του; Αν έχεις ήδη βρεθεί σε ένα Kitsch Party τότε ξέρεις… Αν δεν έχεις πάει ποτέ ή ακόμα είσαι στο waiting list, πρέπει να το προσπαθήσεις ξανά, αν σέβεσαι τον εαυτό σου και θέλεις να ζήσεις ένα αξέχαστο βράδυ. Όλα ξεκίνησαν το Καρναβάλι του 2016, όταν μια παρέα φίλων αποφάσισαν να κάνουν το δικό τους πάρτυ για να ακούσουν τη μουσική που γουστάρουν. Για να περάσουν καλά αυτοί και η παρέα τους. Κάλεσαν λοιπόν τους φίλους τους και μαζεύτηκαν κοντά 100 άτομα σε ένα μπαρ στο κέντρο της Λεμεσού. Έβαλαν dress code με αυστηρές kitsch προδιαγραφές. Παγιέτα και glitter μπαίνεις. Κουνελάκια, γατάκια, ζορό, και σούπερμαν τρώνε πόρτα! Δύο από την παρέα ανέλαβαν τα decks. Με μουσική από τα 80s, 90s και 00s και αναφορές στην Eurovision και καθόλου κετελαπόγκο! Και κάπως έτσι ο κόσμος γνώρισε το αγαπημένο DJ duo FreddieΜερκούρη. Τον επόμενο χρόνο, οι φίλοι έφεραν κι άλλους φίλους και αυτοί έφεραν κι άλλους… Και το πάρτυ μεγάλωσε. Αλλά με κάποιο μαγικό τρόπο, παρέμεινε παρεΐστικο γιατί στο πάρτυ αυτό, όλοι γίνονται ένα. Στους ήχους των πιο guilty pleasure dance anthems, το Kitsch Party απογειώνει το καρναβάλι και υποδέχεται το καλύτερο κοινό με πολύ δόση χιούμορ, μουσική, χορό και εκπλήξεις. Μέσα σε αυτές και οι συχνές αλλαγές των venues, για να δίνει κάθε φορά νέες εμπειρίες στο φανατικό κοινό του. Το 8ο κατά σειρά ετήσιο καρναβαλίστικο Kitsch Party θα πραγματοποιηθεί φέτος την Παρασκευή 15 Μαρτίου στο Monte Caputo στη Λεμεσό, το οποίο ειδικά για το πάρτυ θα μεταμορφωθεί σε ένα φαντασμαγορικό disco club. Όπως δηλώνουν οι διοργανωτές, πρόκειται για τη μεγαλύτερη παραγωγή τους μέχρι σήμερα. Δοκιμάστε και ίσως αυτή τη φορά καταφέρετε να εξασφαλίσετε το μαγικό χαρτάκι
>> Παρασκευή 15 Μαρτίου, Kitsch Party. Λεμεσός.Πληρ.99454879, 95110401

givrgos.jpg

O Γιώργος Νταλάρας στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου
Το Γραφείο της Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων της Προεδρίας της Δημοκρατίας σε συνεργασία με το Δήμο Στροβόλου, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων από τα 50 χρόνια της τουρκικής εισβολής του 1974, αλλά και επί της ευκαιρίας της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο «Κάθε Γυναίκα και μια Ιστορία - Γυναίκες Σύμβολα της Κύπρου» Στην εκδήλωση θα τιμηθούν γυναίκες σύμβολα της Κύπρου που με τη δράση, τον αγώνα και την αυταπάρνησή τους συνέβαλαν στον αγώνα για δικαίωση και ελευθερία, αλλά και γυναίκες που αποτελούν άγνωστες πτυχές της κυπριακής τραγωδίας. Ο καλλιτέχνης, φίλος της Κύπρου Γιώργος Νταλάρας, ο οποίος είναι και επίτιμος Δημότης Στροβόλου, θα τραγουδήσει για τις γυναίκες της Κύπρου, συνοδευόμενος από το φωνητικό σύνολο Διάσταση.
>> Παρασκευή 15 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 20:00. Εισητήρια: Δωρεάν. Απαραίτητη η εξασφάλιση δελτίου εισόδου από ticketmaster.cy και όλα τα ACS couriers,. Προπώληση εισητηρίων: www.ticketmaster.cy * Καταστήματα ACS Courier.

kontos'.jpg

Ο Μιχάλης Κοντοβούρκης και οι φίλοι του στο Savino Live
Ο Μιχάλης Κοντοβούρκης και οι φίλοι του, σας προσκαλούν σε ένα ξέφρενο καρναβαλίστικο πάρτυ στο Savino Live, για μια νύχτα γεμάτη με μουσική, χορό, και τρελές αμφιέσεις! Η επταμελής μπάντα θα μας ταξιδέψει με γνωστές επιτυχίες από την προσωπική δισκογραφία των Κοντοβούρκη και McCowan καθώς επίσης και διασκευές αγαπημένων ελληνικών και αγγλόφωνων κομματιών με έντονο άρωμα καρναβαλιού! Μετά τη συναυλία ακολουθεί αχαλίνωτο καρναβαλίστικο πάρτι με τον καταξιωμένο DJ El Pablo Rojo!
>> Παρασκευή 15 Μαρτίου, Savino Live, Λευκωσία,23.00 Εισιτήριo: Μειωμένο εισιτήριο 5€ (Φοιτητικό & Ανέργων) Είσοδος 10€Μειωμένο εισιτήριο 5€ (Φοιτητικό & Ανέργων). Ελάχιστη δαπάνη ανά άτομο 10€

κοιτα.jpg

Η ξεκαρδισική κωμωδία «Κοίτα ποιος ήρθε!» στο Σατιρικό Θέατρο
Η Αris Pro, σε συνεργασία με το Σατιρικό Θέατρο, παρουσιάζει την ξεκαρδιστική κωμωδία του Ray Cooney «Κοίτα ποιος ήρθε!» σε σκηνοθεσία Μαριάννας Καυκαρίδου. Στο «Κοίτα ποιος ήρθε!» η φάρσα βρίσκει την πιο σπαρταριστή εκδοχή της, σατιρίζοντας μέσα από ψέματα, παραπλανήσεις, και απροσδόκητα συμβάντα τις ανθρώπινες αδυναμίες και πάθη. Η καταιγιστική δράση, οι απανωτές εκπλήξεις, παρεξηγήσεις και ανατροπές αλλά και οι άκρως απολαυστικοί χαρακτήρες του έργου, συνθέτουν ένα «εκρηκτικό» σκηνικό που θα προσφέρει άφθονο γέλιο.Οι Βασίλης Μιχαήλ, Χάρης Αριστείδου, Μαριλένη Σταύρου, Αστέρω Κυπριανού, Σπύρος Γεωργίου, Ανδρέας Ρόζου και Γεωργία Νικολάου στήνουν μια κεφάτη, γεμάτη ρυθμό και τρελό χιούμορ παράσταση και μας υπόσχονται μια βραδιά πραγματικής ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Σκηνοθεσία: Μαριάννα Καυκαρίδου. Βασίλης Μιχαήλ, Χάρης Αριστείδου, Μαριλένη Σταύρου, Αστέρω Κυπριανού, Σπύρος Γεωργίου, Ανδρέας Ρόζου, Γεωργία Νικολάου
>> Παρασκευή 15 και Σάββατο 16 Μαρτίου, Κεντρική Σκηνή Σατιρικού Θέατρου, Λευκωσία .20.30. Πληρ. 22312940, 22421609.Είσοδος: €15 | €12 (μαθητές, φοιτητές, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι)/ Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com

ΚΕΝΟ 3.jpg

Το Κένο Αυτοπροσώπος στο Θέατρο Δέντρο
Έργο γραμμένο την εποχή των μνημονίων «Το κενό αυτοπροσώπως» του Άκη Δήμου έχει ως φόντο την οικονομική κρίση και την ελληνική πολιτική ιστορία από τη Δικτατορία, το Πολυτεχνείο, τη Μεταπολίτευση και μετά, μέχρι και την «πρώτη φορά Αριστερά». Η αίσθηση της ματαίωσης -ατομικής και συλλογικής- είναι η αφορμή για τα όσα θα δούμε επί σκηνής στην παράσταση που σκηνοθετεί ξανά για το Θέατρο Δέντρο, ο Γιώργος Μουαΐμης, ένα χρόνο μετά την καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία που σημείωσε η παράσταση «Μαμά». Ως «μια κωμωδία για την ήττα» προσδιορίζει το έργο ο ίδιος ο συγγραφέας και πώς αλλιώς αφού πρόκειται για μια γλυκόπικρη κωμωδία -ένα περίτεχνο σκηνικό παιχνίδι με καταιγιστικούς διαλόγους- που σατιρίζει ήθη και παθογένειες μιας κοινωνίας απαθούς, βολεμένης στον καναπέ…Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί ο Σταύρος Λούρας, η Αννίτα Σαντοριναίου, η Έρικα Μπεγέτη και ο Άγγελος Χατζημιχαήλ. Μαζί τους επί σκηνής η πιανίστρια Κυριακή Ιακωβίδου.
>> Παρασκευή 15 Mαρτίου, 20:30, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία. Προπώληση: Soldout Tickets. στα Kαταστήματα Stephanis ή στο τηλ: 99520835.

JUEGO.jpg

Καρναβαλίστικο Πάρτυ στο Juego All Day Restaurant Bar στη Λεμεσό
Το Juego All Day Restaurant Bar στη Λεμεσό διοργανώνει και φέτος καρναβαλίστικο street πάρτυ
To ξακουστό Juego All Day Restaurant Bar στη Λεμεσό διοργανώνει και φέτος το καρναβαλίστικο street party του και μας καλεί να το ζήσουμε ξανά!Το Σάββατο 16 Μαρτίου στις 21:00 δίνουμε ραντεβού στο κέντρο της Λεμεσού για μία αξέχαστη βραδιά. Θα χορεύετε στους τρελούς ρυθμούς του καρναβαλιού με κέφι και άφθονο ποτό!
>> Σάββατο 16 Μαρτίου, Juego All Day Bar, Λεμεσός, 21:00. Πληρ. 25340811. Είσοδος: €15

sxoinas.jpg

Ο Διονύσης Σχοινάς στη Λεμεσό
O μοναδικός Διονύσης Σχοινάς θα τραγουδήσει στη Λεμεσό το Σάββατο 16 και 23 Μαρτίου. Ένας ο καλλιτέχνης που ξέρει καλά πως να ομορφαίνει τα βράδια μας και να μας διασκεδάζει, έρχεται για 2 μοναδικές εμφανίσεις στον εσωτερικό χώρο του Theama Venue. Ο αγαπημένος σε όλους μας τραγουδιστής με το ξεσηκωτικό on stage πρόγραμμά του υπόσχεται ένα ξεχωριστό party επί σκηνής μαζί με τον Κώστα Λαϊνά. Είναι ένας καλλιτέχνης βεληνεκούς που διατηρεί χαμηλούς τόνους και μιλάει με τη μουσική του. Δεν αναλώνεται, δοκιμάζεται συνεχώς σε καινούργιες ιδέες και δεν επαναπαύεται ποτέ. Αεικίνητος και δημιουργικός παραμένει σταθερά στην πρώτη γραμμή και χαρίζει επιτυχίες.
>> Σάββατο 16 και 23 Μαρτίου, Theama Venue, Λεμεσός.Πληρ. 99852220

giorgos.jpg

Ο Γιώργος Γιαννάς στις Notes Live
Είναι ένας από τους πιο αγαπημένους ερμηνευτές της γενιάς του έρχεται για να μας ταξιδέψει με τις επιτυχίες του για ακόμη μια φορα. Ο μοναδικός Γιώργος Γιαννιάς έρχεται στις Notes Live το Σάββατο 16 Μαρτίου μαζί με την Μαριάννα Παπαμακαρίου όπου μαζί τους συμμετέχει η Αntonella. Ο τραγουδιστής, βρίσκεται 20 χρόνια καλλιτεχνικό στερέωμα και έχει συνεργαστεί με τους πλέον επιτυχημένους καλλιτέχνες της εποχής και έχει προσφέρει με τη σειρά του υπέροχες βραδιές στην αθηναϊκή και όχι μόνο νυχτερινή διασκέδαση. Επίσης έχει να επιδείξει μια πλούσια δισκογραφική δουλειά. Περιορισμένος Αριθμός Εμφανίσεων|
>> Σάββατο 16 Μαρτίου, Νotes Live., Λεμεσός. Πληρ. 25344344

rok.jpg

Rocking Carnival Party στο Neverland Rock Bar
Το Neverland Rock Bar στη Λευκωσία μας προσκαλεί το Σάββατο 16 Μαρτίου στο πιο διασκεδαστικό Καρναβαλίστικο Ροκ Πάρτυ της Λευκωσίας. Ο DJ Charitos θα διαλέξει από την συλλογή των μοναδικών δίσκων του με τις πιο ανεβαστικές και διαχρονικές Ροκ επιλογές. Μπορείς να ντυθείς ως ο αγαπημένος σας Ρόκσταρ, Ήρωας, Ηθοποιός ή απλά να αυτοσχεδιάσεις και σε περιμενουμε.
>> Σάββατο 16 Μαρτίου, Neverland Rock Bar, Λευκωσία. Πληρ.70087575

forever.jpg

Disco Forever στη Μουσική σκηνή RED
Tο Σάββατο 16 Μαρτίου η Disco Forever επιστρέφει στην Μουσική σκηνή RED στη Λευκωσία για ένα τρελό καρναβαλίστικο ντίσκο πάρτυ με χορό και πολλές αναμνήσεις. Η Disco Forever ετοιμάζεται και μετατρέπεται στην καλύτερη Disco της δεκαετίας του 80. Σας περιμένει ολους για να χορέψουμε μαζί κάτω απο την φανταχτερή ντισκομπάλα στους ρυθμούς των Djs μας Petro Sophoclide και Jimmy The Destroyer με τις μεγαλύτερες Ντισκο επιτυχίες.
>> Σάββατο 16 Μαρτίου, μουσική σκηνή RED, Λευκωσία. Εισιτήρια €10.Πληρ. 97 638188 - 99 059 257

biblos 444.jpg

"Ολόκληρη η Βίβλος σε μία ώρα" ανεβαίνει στο Θέατρο Ριάλτο
«Στην αρχή», μας πληροφορεί μια θεϊκή φωνή, «επικρατούσε το χάος.» Αλλά γιατί να σταματήσουμε εκεί; Η διαταραχή συνεχίζεται στη μέση και στο τέλος της Βίβλου! Το έργο «Ολόκληρη η βίβλος σε μια ώρα» των Adam Long, Reed Martin και Austin Tichenor είναι μια ευφυής και σπαρταριστή κωμωδία που πασχίζει να κατανοήσει ιστορίες «αυθεντίας» που από πολύ νωρίς έχουμε μάθει. Και δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι σ’ αυτό το έργο , που «πλαστογραφεί» «την σπουδαιότερη ιστορία που έγινε ποτέ αποδεκτή ως γεγονός», υπάρχουν υπέροχες στιγμές σουρεαλιστικής θεατρικότητας! Με το μέγα θεολογικό ερώτημα να είναι ένα: Έχει ο Θεός αίσθηση του χιούμορ; Ένας καταιγισμός εικόνων που δημιουργούν τρεις ηθοποιοί performers και ένας μουσικός σε ένα show με τραγούδι, χορό και ερωτήματα των ερωτημάτων πάνω σε θεμελιώδη ερωτήματα. Τελικά, «την Βίβλο πρέπει να την ερμηνεύουμε κυριολεκτικά;» Μέσα από κωμικές καταστάσεις οι τέσσερις performers διερευνούν ζητήματα θρησκευτικής ελευθερίας. Ένας στοχασμός για τις ευθύνες, τις επιλογές μας, για τους περιορισμούς και τις ελευθερίες μας, ένας στοχασμός εν τέλει για την ίδια τη ζωή. Πόσο, λοιπόν, μας έχει επηρεάσει το κορυφαίο best seller όλων των εποχών, κι ας μην το έχουμε διαβάσει ποτέ από την αρχή μέχρι το τέλος; Για δύο ώρες θα ξεχάσετε όλα αυτά που σας βαραίνουν, σας στενοχωρούν, σας σπαζοκεφαλιάζουν και εντέλει σα εμποδίζουν να ξεσπάσετε χωρίς κανένα φυσικό ή τεχνητό εμπόδιο σε βροντερά και εντελώς απενοχοποιημένα γέλια!Η κωμωδία είναι μια κατάσταση που σε κάνει να κοιτάς τον κόσμο με έναν συγκεκριμένο τρόπο: ως ατελή και ανοιχτό. Η κωμωδία αρθρώνει αυτό που ίσως όλοι θα ήθελαν να ξεστομίσουν και δεν ξέρουν πως. Σκηνοθεσία: Ελένη Αναστασίου. Διανομή (Με αλφαβητική σειρά): Άρης Κυπριανού, Κλείτος Κωμοδίκης, Βασίλης Παφίτης
>> Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Μαρτίου, Θέατρο Μασκαρίνι, Λατσιά, Λευκωσία. Προπώληση εισιτηρίων: SOLDOUT TICKETS και καταστήματα Stephanis - Electronics Πληροφορίες και κρατήσεις: 99251331.

αλονα.jpg

Εκδρομή στο φουντουκόδασος της Άλωνας
H ομάδα του Salonica View, διοργανώνει μονοήμερη εξόρμηση και περπάτημα την Κυριακή 17 Μαρτίου στο σαγηνευτικό φουντουκόδασος, στην Άλωνα και συγκεκριμένα στο μονοπάτι Πέτρος Βανέζης. Η διαδρομή θα ξεκινήσει από το Κέντρο Κυπριακής Χειροτεχνίας στη Λευκωσία και θα κατευθυνθεί προς την Άλωνα όπου από τον κεντρικό δρόμο του χωριού θα ξεκινήσει το περπάτημα. Στη συνέχεια θα περπατήσετε το μονοπάτι Πέτρος Βανέζης και θα γνωρίσετε μέσα από τη διαδρομή το φουντουκόδασος της Άλωνας. Η διαδρομή είναι κυκλική, 1,5km περίπου και η διάρκεια της διαδρομής υπολογίζεται στην 1 ώρα. Όταν φτάσετε στο τέλος της διαδρομής θα έχετε την ευκαιρία να δείτε το χωριό με τις γραφικές γειτονίες του, τα πετρόκτιστα σπίτια και την πλούσια βλάστηση του. Η Άλωνα αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα, γραφικά και δραστήρια χωριά της περιοχής Πιτσιλιάς. Εξού και κάθε χρόνο διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις που προσελκύουν πλήθος κόσμου. Για κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες μπείτε εδώ.
>> Κυριακή 17 Μαρτίου, Φουντουκόδασος Άλωνα, επ Λευκωσίας, 20:00.

ammo.jpg

Καρναβαλίστικες παρελάσεις στην Κύπρο
Το νησί μας έβαλε τα αποκριάτικά του και είμαστε έτοιμοι να γιορτάσουμε το καρναβάλι. Μαζέψαμε τις παρελάσεις που θα πραγματοποιηθούν αυτό το σαββατοκύριακο για μικρούς και μεγάλους. Για να δείτε αναλυτικά που θα πραγμτοποιηθούν σε όλη την Κύπρο πατήστε εδώ.

mpoyfe.jpg

1+1 εστιατόρια στο βουνό με πλούσιο μπουφέ την Καθαρά Δευτέρα
Πολλές κουζίνες στο βουνό, την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου, θα τηρήσουν τις παραδόσεις και τα έθιμα του τόπου μας, ετοιμάζοντας η καθεμία με το δικό της στυλ, την έναρξη της Σαρακοστής.Ετοιμάσου λοιπόν κι εσύ να απολαύσεις πλούσιο μπουφέ με νηστήσιμα ορεκτικά, φαγητά κατσαρόλας και θαλασσινά σχάρας. Αφού πρώτα πετάξετε το χαρταετό σας, δείτε πού μπορείτε να κάνετε στάση εδώ

ποληη.jpg

24 προτάσεις για Καθαρά Δευτέρα σε πόλεις και χωριά
Η Καθαρά Δευτέρα είναι προ των πυλών και το ιδανικό σενάριο είναι να την περάσουμε κάπου έξω, με τα έθιμα της Κύπρου και τα εδέσματα που "επιβάλλονται". Φέτος, πάμε σε 24 μέρη για να περάσουμε τα Κούλουμα όπως τους αξίζει. ** Το άρθρο θα ανανεώνεται συχνά, ώστε να συμπεριλάβει όσες περισσότερες επιλογές γίνεται για Καθαρά Δευτέρα στη φύση. Για να περισσότρες πληροφορίες εδώ

παρκα.jpg

7 υπέροχα θεματικά πάρκα για Καθαρά Δευτέρα στη φύση
Η Καθαρά Δευτέρα έφτασε και το ιδανικό σενάριο είναι να την περάσουμε κάπου έξω, με τα έθιμα της Κύπρου και τα εδέσματα που "επιβάλλονται". Υπάρχει καλύτερη πρόταση οικογενειακής απόδρασης από μια εκδρομή σε καταπράσινα πάρκα, για παιχνίδι στη φύση και καλό φαγητό; Όχι, βέβαια, εξ ου και σου προτείνουμε τις εκδηλώσεις που ετοιμάζουν για την Καθαρά Δευτέρα τα θεματικά πάρκα του νησιού μας! Για να δεις τις εκδηλώσεις πάτα εδώ

.

εκδρομη.jpg

45 εκδρομικοί χώροι για να κόψεις την "μούττην της Σαρακοστής" έξω στη φύση
Στα Κρατικά Δάση της Κύπρου λειτουργούν σήμερα πάνω από 40 εκδρομικοί χώροι συνολικής χωρητικότητας περίπου 23.000 ατόμων, τους οποίους διαχειρίζεται το Τμήμα Δασών.Οι χώροι αυτοί διαθέτουν όλες τις βασικές διευκολύνσεις για ημερήσιες εκδρομές, όπως ψησταριές, πόσιμο νερό, τραπέζια και αποχωρητήρια. Όλοι οι εκδρομικοί χώροι διαθέτουν διευκολύνσεις και για άτομα που χρησιμοποιούν αναπηρικό καροτσάκι.Σε μερικούς από αυτούς δεν επιτρέπεται το άναμμα φωτιάς αλλά μόνο το έτοιμο φαγητό, για πικνίκ δηλαδή ενώ σε ελάχιστους από αυτούς δεν υπάρχει πόσιμο νερό.Το Check In Cyprus με αφορμή την Καθαρά Δευτέρα που έρχεται συγκέντρωσε κάποιους από αυτούς τους εκδρομικούς χώρους σε όλη την Κύπρο και σου τους προτείνει για ψήσιμο της παραδοσιακής σούβλας τη μέρα αυτή.Πάντα με προσοχή γιατί είναι υψηλό ο κίνδυνος πυρκαγιάς και διατηρούμε τον χώρο καθαρό.
Για να δεις τους εκδρομικούς χώρους ανά επαρχία πάτα εδώ

αντιλογο.jpg

Συνεχίζονται οι παραστάσεις του έργου "Το Σκοπευτήριο" στο Θέατρο Χώρα
Η «Σόλο για Τρεις» σε σύμπραξη με το θέατρο ΑντίΛογος συνεχίζει τις παραστάσεις με το έργο του Μιχάλη Παπαδόπουλου «Σκοπευτήριο». Το «Σκοπευτήριο», είναι ένα θεατρικό έργο σε δύο πράξεις, που πραγματεύεται δύο διαφορετικές ιστορίες ρατσισμού και ομοφοβίας. Αθήνα, σήμερα. Ένα ζευγάρι περιμένει το διευθυντή ενός φεστιβάλ για δείπνο. Προοδευτικοί και οι δύο, με αριστερό παρελθόν, ζουν αποξενωμένοι πια ο ένας από τον άλλον. Βυθισμένοι στη ρουτίνα τους και στο κυνήγι μιας επιτυχημένης καριέρας, αδυνατούν να αντιληφθούν τις αλλαγές γύρω τους και το κακό που πλησιάζει.
Σκηνοθεσία: Μαρία Μανναρίδου – Καρσερά. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Χάρης Κκολός, Χριστίνα Χριστόφια, Μιχάλης Καζάκας.
>> Κυριακή 17 Μαρτίου, Θέατρο Χώρα, 19.00, Λευκωσία. Είσοδος: 15.00- 12.00. Πληρ.9614780

pieza.jpg

Η Palia Pineza ετοιμάζει αποκριάτικο πάρτυ
Τα καρναβάλια είναι εδώ και τo αγαπημένο μπαράκι της Λευκωσίας Palia Pineza ετοιμάζει αποκριάτικο πάρτυ.Την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 20:00 η Πινέζα θα έχει τη δική της… εναλλακτική για το φετινό καρναβάλι, για όσους επιλέξουν να μείνουν Λευκωσία αλλά θέλουν και να διασκεδάσουν. Με τον καιρό σύμμαχο (ευελπιστούμε) ο εξωτερικός χώρος θα «μεταμορφωθεί» όπως πρέπει κι όπως αρμόζει στην περίσταση. Ένα βράδυ γεμάτο μουσική από Dj, φαγητό, ποτό και πολύ διασκέδαση. Η πίστα στην κυριολεξία θα μετατραπεί σε ένα πολύχρωμο, αποκριάτικο πάρτυ.To καρναβάλι είναι μια περίοδος γέλιου, χαράς και άφθονου χορού και πρέπει να το γιορτάσεις όπως του αρμόζει.
>> Κυριακή 17 Μαρτίου, 20.00, Palaia Pineza, Λευκωσία. Πληρ.70001991

προ.jpg

Καρναβαλιζόμαστε παρεά μαζί με τους Prospectus
To συγκρότημα Prospectus είναι έτοιμο να μας διασκεδάσει την Κυριακή 17 Μαρτίου στο Kursaros Music Bar στο Παραλίμνι και είμαστε ενθουσιασμένοι. Εννοείται η στολή σας είναι απαραίτητη για να ζήσετε περισσότερο το αποκριάτικο vibe.
>> Κυριακή 17 Μαρτίου, Kursaros Music Bar, Παραλίμνι.Πληρ. 99852419

λοστ.jpg

GoatParty the carnival edition στο Lost and Found
Ετοιμαστείτε να χορέψετε μέσα στις δεκαετίες, αυτή τη φορά σε στυλ καρναβαλιού! Ντυθείτε ως ο
αγαπημένος σας κινηματογραφικός χαρακτήρας, παίκτης του ΝΒΑ ή εμβληματικός σούπερ σταρ.
Από τη δεκαετία του '60 έως τη δεκαετία του '80, ΔΥΟ DJs θα παίξουν όλες τις διαχρονικές ε επιτυχίες από Disco, Pop και όλα τα ενδιάμεσα!.Μια βραδιά με υπέροχη μουσική, υπέροχα κοκτέιλ και ακόμα καλύτερα vibe.
>> Κυριακή 17 Μαρτίου, Lost and Found, 20.00, Λευκωσία.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close