Cine News

Τα Όσκαρ προσθέτουν νέα κατηγορία βράβευσης

Τα Όσκαρ ανοίγουν τη βεντάλια τους

Δημοσιεύτηκε στις 07 Μαρτίου 2024

ο Διοικητικό Συμβούλιο της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών ανακοίνωσε μια ευχάριστη έκπληξη το πρωί της Πέμπτης, δημιουργώντας μια νέα ανταγωνιστική κατηγορία Όσκαρ για το καλύτερο επίτευγμα στο κάστινγκ.

Θα ξεκινήσει στην 98η ετήσια τελετή για ταινίες που θα δούμε το 2025.

Πρόκειται για την πρώτη νέα κατηγορία που δημιουργεί η Ακαδημία από το 2001 για την καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων. Ο Κλάδος των Διευθυντών Κάστινγκ δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2013 και αριθμεί σχεδόν 160 μέλη.

«Οι σκηνοθέτες κάστινγκ παίζουν ουσιαστικό ρόλο στην κινηματογραφική παραγωγή και καθώς η Ακαδημία εξελίσσεται, είμαστε υπερήφανοι που προσθέτουμε το κάστινγκ στους κλάδους που αναγνωρίζουμε και γιορτάζουμε»

Δείτε ένα βίντεο σχετικά με τα 96α Βραβεία Όσκαρ, τα οποία αναμένουμε τη Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2024

Σημαντικότατος ρόλος

«Οι σκηνοθέτες κάστινγκ παίζουν ουσιαστικό ρόλο στην κινηματογραφική παραγωγή και καθώς η Ακαδημία εξελίσσεται, είμαστε υπερήφανοι που προσθέτουμε το κάστινγκ στους κλάδους που αναγνωρίζουμε και γιορτάζουμε», δήλωσαν ο διευθύνων σύμβουλος της Ακαδημίας Bill Kramer και η πρόεδρος της Ακαδημίας Janet Yang. «Συγχαίρουμε τα μέλη του Κλάδου για αυτό το συναρπαστικό ορόσημο και τη δέσμευση και την επιμέλειά τους καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας».

Οι διοικητές του Κλάδου των Διευθυντών Ρίτσαρντ Χικς, Κιμ Τέιλορ-Κόλμαν και Ντέμπρα Ζέιν της Ακαδημίας ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους: «Εκ μέρους των μελών του Κλάδου των Διευθυντών, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Διοικητικό Συμβούλιο, την Επιτροπή Βραβείων και την ηγεσία της Ακαδημίας για την υποστήριξή τους. Αυτό το βραβείο αποτελεί επάξια αναγνώριση του εξαιρετικού ταλέντου των διευθυντών διανομής και μια απόδειξη των αφοσιωμένων προσπαθειών του κλάδου μας».

Ο αγώνας για την αναγνώριση των casting directors

Οι κανόνες των κατηγοριών για την επιλογή και την ψηφοφορία για το εναρκτήριο βραβείο θα ανακοινωθούν τον Απρίλιο του 2025 μαζί με τους πλήρεις κανόνες των 98ων Βραβείων Όσκαρ. Οι λεπτομέρειες της απονομής του βραβείου θα καθοριστούν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ακαδημίας και τη διοικητική της ηγεσία σε μελλοντική ημερομηνία.

Ο αγώνας για την αναγνώριση των casting directors χρονολογείται από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, όταν υπήρξε έντονη πίεση για την προσθήκη του στην τελετή. Ωστόσο, δεν είχε ευρεία υποστήριξη τότε και δεν καρποφόρησε.

Σε συνέντευξή του πέρυσι, ο σκηνοθέτης του «John Wick: Chapter 4», Chad Stahelski, μίλησε για τις συζητήσεις που γίνονται στην Ακαδημία για την προσθήκη μιας κατηγορίας για κασκαντέρ, η οποία έχει σημαντική υποστήριξη στις τάξεις του Χόλιγουντ.

Τον Μάρτιο του 2023, η Ακαδημία δημιούργησε τον Κλάδο Παραγωγής και Τεχνολογίας, ο οποίος αποτελείται από βασικές θέσεις τεχνικών και παραγωγής σε όλες τις φάσεις της κινηματογραφικής παραγωγής, από την προ- έως τη μεταπαραγωγή στο Χόλιγουντ.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close