Top Stories , Εκδηλώσεις

Τα 10 καλύτερα πράγματα για να κάνεις αυτήν την εβδομάδα

Οι πιο καλές προτάσεις για θεάτρο, σινεμά και μουσική

Δημοσιεύτηκε στις 04 Μαρτίου 2024

Ο Μάρτιος είναι εδώ και διανύουμε ήδη τις πρώτες μέρες της άνοιξης. Εμείς, συγκεντρώσαμε τα 10 καλύτερα πραγματα για να κάνεις την πρώτη εβδομάδα του Μάρτη που περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες επιλογές.

ανατομυ.png

Anatomy of Fall στο σινεμά Ριο 3
Είναι η θανατηφόρα πτώση του Γάλλου συγγραφέα Samuel Maleski από το παράθυρο του σαλέ του στις Άλπεις ατύχημα ή δολοφονία; Από την αυτοψία στη σκηνή της πτώσης μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης με κατηγορούμενη τη σύζυγο του Sandra Voyter, η σχέση του ζευγαριού, η ζωή τους με τον γιο τους Daniel και οι ίδιες οι προσωπικότητές τους γίνονται αντικείμενο μιας ενδελεχούς εξέτασης που ανατέμνει τελικά την ίδια την ανθρώπινη ατέλεια και φθορά. Το "Anatomy of a Fall" θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού σε συνεργασία με την Alliance Française de Limassol στο πλαίσιο του Μήνα Γαλλοφωνίας, τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 20:15, στο σινεμά Ρίο 3.
>> Δευτέρα 4 Μαρτίου, Σινεμά Ρίο 3, 20:15

σκοπιμα.jpg

«Σκοπευτήριο» από το Θέατρο Αντίλογος
Η «Σόλο για Τρεις» σε συνεργασία με το θέατρο ΑντίΛογος παρουσιάζει το έργο του Μιχάλη Παπαδόπουλου «Σκοπευτήριο». Ο τίτλος του έργου είναι εμπνευσμένος από το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, ένα μέρος μνημείο για τους διακόσιους αγωνιστές που εκτελέστηκαν εκεί το 1944 από τους Ναζί. Ο συγγραφέας σκόπιμα τοποθετεί τη δράση σε ένα διαμέρισμα δίπλα στο Σκοπευτήριο για να δείξει πως ο κίνδυνος του ρατσισμού ελλοχεύει ακόμα και σε μέρη που υπήρξαν πατροπαράδοτα κέντρα αντίστασης στο φασισμό. Σκηνοθεσία: Μαρία Μανναρίδου – Καρσερά. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Χάρης Κκολός, Χριστίνα Χριστόφια, Μιχάλης Καζάκας.
>> Δευτέρα 4 Μαρτίου και Τετάρτη 6 Μαρτίου 20.30, Θεάτρο Χώρα, Κοραή 1 Πλατεία Αρχιεπισκοπής. Πληρ.96147809. Είσοδος: 15.00 ευρώ κανονικό.

βεινγ.png

Ατομική έκθεση Χριστόφορου Χριστοφόρου ‘On Being Blue’
Η edit gallery είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει την ατομική έκθεση του Χριστόφορου Χρίστου, με τίτλο ‘On Being Blue’.Το έργο του Χριστόφορου Χρίστου προκαλεί τα παραδοσιακά πλαίσια της προσωπογραφίας, και καλεί τους θεατές να εμβαθύνουν πέρα από τις επιφανειακές εντυπώσεις, εξερευνώντας τα βάθη της ύπαρξης και της εμπειρίας. Η έκθεση «On Being Blue» αποτελεί μια αριστοτεχνική σύνδεση μεταξύ της υλικότητας και της ενδοσκόπησης, αντλώντας το όνομα της από το ομότιτλο βιβλίο του William H. Gass. Ο Χρίστου εμπνέεται από τα οξυδερκή λόγια του Gass (1976): «Το μπλε είναι το χρώμα του μυαλού σε δανεισμό του σώματος. Είναι το χρώμα που καθιστάται η συνείδηση όταν χαϊδεύεται.»
>> Διάρκεια Έκθεσης μέχρι 30 Μαρτίου, The Edit Gallery, 10:00 – 13:00.

εικαστικο.jpg

Εικαστική έκθεση απο την γκαλερί Exhibit8 στη Λεμεσό
Η γκαλερί Exhibit8 στη Λεμεσό παρουσιάζει τη νέα ατομική εικαστική έκθεση του Βαλεντίνου Βασιλείου, υπό τον τίτλο Be the hacker of your fuc(king) mind. Ο καλλιτέχνης εξετάζει εκ νέου είδωλα που ανήκουν τόσο στην ποπ κουλτούρα, όσο και σε θρησκευτικές και εθνικές κουλτούρες, και φέρουν ένα σημαντικό συμβολικό φορτίο, με στόχο να δημιουργήσει ανατρεπτικά σχόλια με αναφορές σε ζητήματα της μεταμοντέρνας συνθήκης. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 1 Μαρτίου, στις 19.30 και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Μαρτίου.
>> Διάρκεια Έκθεσης μέχρι 16 Μαρτίου, γκαλερί Exhibit8. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή: 10:00 – 23:00/ Σάββατο: 12 – 23:00.

ψοφιμι.jpg

Το Ψοφίμι του Γιάννη Σακέλλη στη Λεμεσό
Η Γκαλερί Blue Iris παρουσιάζει και σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης του εικαστικού Γιάννη Σακέλλη με τίτλο a carcass / το ψοφίμι, το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 στις 19:00. Η νέα δουλειά του Σακέλλη αξιοποιεί την παραδοσιακή αντίληψη για το γυναικείο σώμα ως κατεξοχήν σύμβολο κάλλους, αλλά επικεντρώνεται στη φθορά του, αποτελώντας επί της ουσίας μια μελέτη θανάτου που αφορά τη γενική ανθρώπινη κατάσταση.
>> Διάρκεια έκθεσης μέχρι 16 Μαρτίου, Γκαλερί Blue Iris. Πληρ. 99310893.

λογιψ.jpg

Logicom Cyprus Wine Run στην Πάφο

Στις 5 Μαρτίου, 2 μέρες μετά τον κυριακάτικο μεγάλο αγώνα που έγινε θα πραγματοποιηθεί το Cyprus Wine Run σε μια απόσταση 5 χλμ όπου στα πρώτα 2 χλμ θα μεταφερθείτε σε αμπελώνες και αγρούς και στα υπόλοιπα 3 χλμ θα απολαύσετε την εκπληκτική θέα από το βουνό, τους παραδοσιακούς δρόμους μέσα από την παλιά πλατεία του χωριού με τελικό προορισμό το οινοποιείο Βασιλικόν στον Κάθηκα. Οι μεταφορές μετο λεωφορείο θα ξεκινήσουν από το κέντρο της Πάφου στις 08:30. Το πακέτο συμμετοχής προσφέρει μεταξύ άλλων τεχνικό t-shirt της Ronhill με αριθμό, 150 τρόπαια για όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, αναμνηστικά μετάλλια με την μορφή της Αφροδίτης, δώρα από τους χορηγούς, ηλεκτρονικό δίπλωμα, προϊόντα αποκατάστασης.
>> Τετάρτη 3 Μαρτίου, Οι μεταφορές με το λεωφορείο θα ξεκινήσουν από το κέντρο της Πάφου στις 08:30
Για εγγραφές: http://register.cyprusmarathon.com/ Επικοινωνία: run@CyprusMarathon.com or info@CyprusMarathon.com

massimo.jpg

Ο Μassimo Giordano στη Λεμεσό
Την Τετάρτη, 6 Μαρτίου στη Λεμεσό, ο αστέρας της ιταλικής όπερας, ο Massimo Giordano, θα ανέβει στη σκηνή για να ερμηνεύσει τις πιο διάσημες επιτυχίες των παγκόσμιων κλασικών: "Nessun Dorma", e lucevan le stelle ", "Una Furtiva Lagrima ", ιταλικά και ναπολιτάνικα τραγούδια "o sole mio ", "Mamma", καθώς και αποσπάσματα από τις οπερέτες "Η xαρούμενη χήρα" και "Σιλβα". Θα απολαύσετε απίστευτη ευχαρίστηση ακούγοντας αυτά τα έργα σε μαγευτική εκτέλεση από τον Massimo Giordano.
Στις 7 Μαρτίου θα έχετε μια εξαιρετική ευκαιρία να συναντηθείτε και να συνομιλήσετε με έναν από τους καλύτερους τενόρους του κόσμου, τον Μάσσιμο Τζορντάνο. Ο Μάσσιμο Τζορντάνο θα αποκαλύψει τα μυστικά του κόσμου της όπερας, θα μοιραστεί την εμπειρία από την 30χρονη καριέρα του, θα σας μάθει την τέχνη της δημιουργίας αυθεντικής ιταλικής πάστας και θα απαντήσει σε ερωτήσεις για τη ζωή του, τη μουσική του και την ψυχολογία ενός μουσικού. Μην χάσετε την ευκαιρία να συναντήσετε προσωπικά τον ιταλικό τενόρο και να μάθετε περισσότερα για τη ζωή του.
>> Tετάρτη 6 Μαρτίου, 19:30, Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού.
>> Πέμπτη 7 Μαρτίου, 19:30, Cap St Georges Hotel & Resort. Τα εισιτήρια περιλαμβάνουν ένα σετ μενού από πέντε πιάτα και ένα ποτήρι Prosecco.

biblos.jpg

Ολόκληρη η Βίβλος σε μια ώρα στο Θεάτρο Ριάλτο
«Στην αρχή», μας πληροφορεί μια θεϊκή φωνή, «επικρατούσε το χάος.» Αλλά γιατί να σταματήσουμε εκεί; Η διαταραχή συνεχίζεται στη μέση και στο τέλος της Βίβλου! Το έργο «Ολόκληρη η βίβλος σε μια ώρα» των Adam Long, Reed Martin και Austin Tichenor είναι μια ευφυής και σπαρταριστή κωμωδία που πασχίζει να κατανοήσει ιστορίες «αυθεντίας» που από πολύ νωρίς έχουμε μάθει. Και δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι σ’ αυτό το έργο , που «πλαστογραφεί» «την σπουδαιότερη ιστορία που έγινε ποτέ αποδεκτή ως γεγονός», υπάρχουν υπέροχες στιγμές σουρεαλιστικής θεατρικότητας! Με το μέγα θεολογικό ερώτημα να είναι ένα: Έχει ο Θεός αίσθηση του χιούμορ; Σκηνοθεσία: Ελένη Αναστασίου / Διανομή (Με αλφαβητική σειρά): Άρης Κυπριανού, Κλείτος Κωμοδίκης, Βασίλης Παφίτης
>> Tετάρτη 6 Μαρτίου, 8:30, Θέατρο Ριάλτο
Τιμή εισόδου: 15 ευρώ / 10 ευρώ , εισιτήρια:https://rialto.interticket.com

MODA.jpg

Eπίδειξη μόδας για καλό σκοπό στη Λεμεσό
Ο Κλάδος Λεμεσού του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού σε συνεργασία με το Grammar School Limassol και τα καταστήματα chaplins, who made this?, guess kids και Nicolaides Opticians διοργανώνουν επίδειξη μόδας στο Ξενοδοχείο Four Seasons, την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024, στις 6:30 μ.μ. H επίδειξη έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τα ανθρωπιστικά προγράμματα του Κλάδου Λεμεσού του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού.H εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας κυρίας Φιλίππας Καρσερά Χριστοδουλίδη.
>> Tετάρτη 6 Μαρτίου, Ξενοδοχείο Four Seasons, 6:30
Τιμή εισόδου €25/ Εισιτήρια προπωλούνται στα καταστήματα που συμμετέχουν και στα γραφεία του Κλάδου Λεμεσού, Αγίας Φυλάξεως 119

κατηαροι.jpg

Καθαροί Πια στη Νεα Σκηνή Θέατρου ΘΟΚ
Σε έναν περίκλειστο χώρο, έξι πρόσωπα υποβάλλονται σε ακραίες δοκιμασίες υπό το σαδιστικό βλέμμα ενός γιατρού. Σχέσεις εξουσίας και υποταγής που ανοίγουν πληγές και τσακίζουν σώματα και ψυχές. Ένα τραυματικό περιβάλλον όπου η οποιαδήποτε απόπειρα ερωτικής εκδήλωσης είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Κραυγές αγάπης σε απόλυτο αδιέξοδο, που καλύπτονται από φόβους και παραμορφωμένα συναισθήματα.
>> Tετάρτη 6 Μαρτίου, Κτίριο ΘΟΚ - Νέα Σκηνή, 20:30
Εισιτήρια: https://www.thoc.org.cy/el/events/thisweek

ypogeio 33.jpg

Τα Υπόγεια Ρεύματα κάνουν περιοδεία στο νησί μας
Τα Υπόγεια Ρεύματα γιορτάζοντας 30 χρόνια και με αφορμή το νέο τους δίσκο που θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο, έρχονται στην Κύπρο για μόνο 4 παραστάσεις.Τρεις έμπειροι μουσικοί, μία θρυλική φωνή, ένας χαρακτηριστικός ήχος, δεκάδες αγαπημένα τραγούδια και μια Υπόγεια παρέα που καταφέρνει να ξεπερνάει συνεχώς τα μουσικά της όρια δημιουργώντας την απόλυτη live ατμόσφαιρα σε κάθε συναυλία.
>> Tετάρτη 6 Μαρτίου, Ravens Music Hall Limassol, 21:00. Πληρ. 99614100
https://www.ticketbox.com.cy
>> Πέμπτη 7 Μαρτίου, DownTown Live, 22:00. Πληρ. 99810011
Εισιτήρια: bit.ly/YpogeiaReumata

danthq.jpg

Ο Χρίστος Δάντης live στη Λευκωσία
Ο μοναδικός Χρίστος Δάντης ετοιμάζει βαλίτσες και επιστρέφει στο νησί μας για ένα δυνατό live στη Λευκωσία.Ο αγαπημένος, ροκ αλλά και λαϊκός, καλλιτέχνης θα εμφανιστεί στο Patio Cocktail Bar στη Λευκωσία την Τετάρτη 6 Μαρτίου για να κάνει χαμό.Στις αποσκευές του θα έχει φυσικά παλαιότερες αλλά και πιο πρόσφατες επιτυχίες του, όπως ''Κάποιος σ' αγαπάει'', ''Δωμάτιο'', ''Ψάξε με'', ''Παλιό μου παλτό'', και πολλά άλλα που θα τραγουδάμε και θα χορεύουμε μαζί με τον δημοφιλή τραγουδιστή σε ένα βράδυ γεμάτο διασκέδαση.
>> Τετάρτη 6 Μαρτίου, Patio Cocktail Bar. Πληρ.226644 88.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close