Cine News

Ο Κέβιν Κόστνερ χορεύει ξανά με τους λύκους

Μια ιστορία για την Άγρια Δύση, το Old West, που κερδήθηκε -και χάθηκε- με φόντο τα τέσσερα χρόνια του Αμερικανικού Εμφυλίου

Δημοσιεύτηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2024

Το είχε προαναγγείλει πριν από σχεδόν δύο χρόνια ως το μεγάλο του όνειρο, το πρότζεκτ με το οποίο δήλωνε παθιασμένος και το οποίο, όπως είχε πει πριν από έναν χρόνο στο Deadline, είχε στα σκαριά από το 1988.

Ο Κέβιν Κόστνερ συνυπογράφει το σενάριο, σκηνοθετεί, κάνει την παραγωγή και πρωταγωνιστεί στο «Horizon: An American Saga», που θα κυκλοφορήσει στους αμερικανικούς κινηματογράφους το καλοκαίρι, σε δύο μέρη, το πρώτο στις 28 Ιουνίου και το δεύτερο στις 16 Αυγούστου.

Πρόκειται για μία ιστορία για την Άγρια Δύση, το Old West και το «πώς κερδήθηκε -και χάθηκε- με το αίμα, τον ιδρώτα και τα δάκρυα τόσων ανθρώπων, μία περιπέτεια που διαδραματίζεται με φόντο τα τέσσερα χρόνια του Αμερικανικού Εμφυλίου, από το 1861 έως το 1865, ένα συναισθηματικό ταξίδι σε μια χώρα η οποία είναι σε πόλεμο με τον εαυτό της, βιωμένη υπό το πρίσμα οικογενειών, φίλων και εχθρών που όλοι προσπαθούν να ανακαλύψουν τι σημαίνει πραγματικά να είσαι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής», σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη.

Είναι η τέταρτη σκηνοθεσία του Κόστνερ μετά την εισπρακτική επιτυχία «Open Range» (στην Ελλάδα με τίτλο «Ο Άγραφος Νόμος της Δύσης») το 2003 και την πολυβραβευμένη με Όσκαρ ταινία «Dances With Wolves» («Χορεύοντας με τους Λύκους») του 1990, στην οποία πρωταγωνίστησε ήταν παραγωγός και σκηνοθέτης.

Η ταινία, που επαναπροσδιόρισε το γουέστερν και στην οποία ο ήρωας της ήταν ένας τραυματισμένος υπολοχαγός στον Αμερικανό Εμφύλιο, απέσπασε επτά Όσκαρ, μεταξύ των οποίων τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας.

«Γύρισα το Χορεύοντας με τους Λύκους σε 106 μέρες. Γύρισα την ταινία που βλέπετε αυτή τη στιγμή σε 52», είπε ο Κόστνερ μιλώντας στους δημοσιογράφους για την πρώτη από τις συνολικά τέσσερις ταινίες της saga.

Ο ρόλος του στην ταινία δεν έχει αποκαλυφθεί, όπως ούτε των συμπρωταγωνιστών του, Σιένα Μίλερ, Σαμ Γουόρθινγκτον, Τζίνα Μαλόουν, Ντάνι Χιούστον, σύμφωνα πάντως με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για ένα πρόσωπο με βίαιο παρελθόν.

Σε κάθε περίπτωση, οι υποχρεώσεις του Κόστνερ στο φιλόδοξο Horizon, το πρώτο τρέιλερ του οποίου μόλις κυκλοφόρησε, θεωρείται η αιτία απομάκρυνσης του από το «Yellowstone». Η σειρά θα επιστρέψει με τα τελευταία της επεισόδια τον Νοέμβριο στο Paramount Network, αλλά παραμένει ασαφές εάν ο Κόστνερ θα εμφανιστεί στα επεισόδια του δεύτερου μέρους της πέμπτης σεζόν.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close