Music News

Eurovision 2024: Το νέο φαβορί, οι αλλαγές στα προγνωστικά και η άνοδος της Κύπρου

Μοιάζουν με καρδιογράφημα αυτή την περίοδο οι προβλέψεις των γραφείων στοιχημάτων με τις χώρες να ανεβοκατεβαίνουν στα προγνωστικά

Δημοσιεύτηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2024

Ο φετινός διαγωνισμός τραγουδιού της Γιουροβίζιον θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Μάλμε της Σουηδίας στις 7 και 9 που θα γίνουν οι δύο ημιτελικοί και στις 11 Μαΐου ο μεγάλος τελικός. Η Κύπρος φέτος θα εμφανιστεί στον πρώτο ημιτελικό ενώ η Ελλάδα στο δεύτερο.

Αν και απέχουμε αρκετές εβδομάδες από την κορυφαία μουσική διοργάνωση της Ευρώπης εντούτος τα γραφεία στοιχημάτων ξεκίνησαν των χορό των προβλέψεων του μεγάλου νικητή. Αν και δεν έχουν κυκλοφορήσει τα τραγούδια και των 37 χωρών που συμμετέχουν και με την συμμετοχή του Ισραήλ να βρίσκεται στον αέρα εξαιτίας του πολιτικού περιεχομένου των στίχων του τραγουδιού του εντούτοις άρχισαν να ξεχωρίζουν τα πρώτα φαβορί.

Η Ουκρανία είναι η χώρα που συνεχίζει να φιγουράρει ως το φαβορί για τη νίκη με ένα ιδιαίτερο τραγούδι που ερμηνεύει το γυναικείο ντουέτο των alyona alyona & Jerry Heil. Η Ουκρανία μία χώρα που βρίσκεται δυστυχώς σε πόλεμο με την Ρωσία φαίνεται να κερδίζει την εύνοια των ευρωπαίων για ακόμη μια φορά. Παραμένει μόνο να δούμε αν αυτή η τάση θα επαληθευτεί με την χώρα αυτή να κερδίζει ξανά το διαγωνισμό δύο χρόνι μετά την προηγούμενη νίκη της.

Η έκπληξη αυτή την περίοδο προέρχεται από την χώρα που ανέβηκε ξαφνικά στη δεύτερη θέση. Πρόκειται για την Κροατία που δεν έχει κερδίσει ποτέ το διαγωνισμό μέχρι σήμερα και είναι ίσως η πρώτη φορά που την βλέπουμε να φιγουράρει τόσο ψηλά βάζοντας υποψηφιότητα για το μεγάλο έπαθλο. Η Κροατία φέτος συμμετέχει στο διαγωνισμό με το μέταλ συγκρότημα των “Baby Lasagna” και το τραγούδι “Rim Tim Tagi Dim” που αν και διχάζει εντούτοις έχει ανοδική πορεία στα προγνωστικά. Το τραγούδι θα λέγαμε πως κινείται στους ρυθμούς της περσινής συμμετοχής της Φιλανδίας που κέρδισε τη δεύτερη θέση. Παραμένει μόνο να δούμε πόσο θα κρατηθεί στα ψηλά ή θα ξεφουσκώσει το επόμενο διάστημα.

Η Ιταλία που φιγουράρει και φέτος στα φαβορί έπεσε από τη 2η στην 3η θέση αλλά πρόκειται για μία συμμετοχή που θα πάει πολύ καλά όπως φαίνεται στον φετινό διαγωνισμό. Αναμένουμε με αγωνία την ανακοίνωση της συμμετοχής της Σουηδίας αλλά και του Ηνωμένου Βασιλείου που βρίσκονται στις θέσεις 6 και 7 αλλά και τις συμμετοχές της Κύπρου και της Ελλάδας.

Η Κύπρος μετά από το teaser του τραγουδιού που δόθηκε στην δημοσιότητα ανέβηκε από την 28η και 27η θέση στην 20η ενώ η Ελλάδα παραμένει στις θέσεις 17 και 18. Η απόδοση της Κύπρου φαίνεται να είναι ανοδική και όπως όλα δείχνουν με την κυκλοφορία του τραγουδιού η άνοδος ακόμα περισσότερο θα είναι βέβαιη.

Η χώρα μας θα κυκλοφορήσει το βίντεο κλιπ της συμμετοχής μας με το τραγούδι μας σε ολοκληρωμένη μορφή την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου ενώ η Ελλάδα την Πέμπτη 7 Μαρτίου. Μέχρι τότε περιμένουμε με αγωνία να ακούσουμε τις συμμετοχές μας και να δούμε τις αποδόσεις στα γραφεία στοιχημάτων.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close